Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vakantiegevoel: op het dakterras bij Echt Welschap is het goed toeven

Aangeboden door Echt Welschap 7 augustus 2020

Terrassen genoeg in Eindhoven. Je kunt genieten van je drankje én van de rust in verschillende restauranttuinen. Je kunt ook lekker mensen kijken aan de straatkant van Eindhovense cafés en restaurants. Tja, óf je neemt gezellig plaats op een voormalige vliegtuigspotplek, weg van alle stadshectiek, middenin de wijk Meerhoven. Daar kun je op het dakterras genieten van het uitzicht bij Lunchroom / Tapasbar Echt Welschap.

Het vliegveld bevindt zich inmiddels wat verderop, maar het luchthavengebouwtje van het voormalige vliegveld Welschap staat nog altijd op z’n plek. Gelukkig maar. Want daarom kun je midden in Meerhoven lunchen en tapas eten, in misschien wel het allermooiste pand van Eindhoven in restaurant Echt Welschap. Compleet met luchtverkeerstoren, klok én vliegtuigspot-terras. En op dat terras kun je vanaf nu heerlijk genieten van een hapje en een drankje. Zelfs vliegtuigen kijken kan er nog.

Tekst loopt door onder de foto

Echt Welschap
Foto: Echt Welschap

Lekker zitten als er plek is

Bedrijfsleider Ralph Gijbels is supertrots op het gezellig ingerichte dakterras. “Deze plek was eerst alleen te huur voor borrels en feestjes”, zegt hij. “We hadden wel plannen om het in de toekomst bij de zaak te betrekken, maar om meer buitenplekken te creëren in verband met corona, hebben we daar wat vaart achter gezet. Er staan acht tafels waar maximaal vier gasten met voldoende afstand van elkaar kunnen zitten én er zijn drie ruime zitjes met vier stoelen.”

Groot succes

“Reserveren gaat helaas niet omdat we met het dakterras afhankelijk zijn van het weer”, gaat hij verder. “Wanneer er een tafeltje vrij is kun je gewoon gaan zitten. Het is een groot succes, dus wellicht doen we het volgend jaar weer. Naast het organiseren van borrels, want we hopen we dat straks ook weer mogen doen natuurlijk.”

Tekst loopt door onder de foto

Echt Welschap
Foto: Echt Welschap

Echt Welschap is jarig en heeft een verrassing

Deze week bestaat echt Welschap drie jaar. Om dat te vieren hebben ze een fijne verrassing: twee (speciaal)biertjes naar keuze inclusief een portie bitterballen voor maar € 9,95. Of een fles Chardonnay of Merlot inclusief een portie Nachos voor € 24,95. Bovendien betaalt je voor alle cocktails maar € 6,00. Deze aanbieding geldt tot en met 9 augustus.

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Echt Welschap
Foto: Echt Welschap
Foto: Echt Welschap

De hele dag lunchen of tapas bestellen

In de zomer is Echt Welschap van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 21.00 uur en in het weekend tot 22.00 uur. “Bij lekker weer kan het altijd ietsjes later worden”, zegt Ralph. “Ook hebben we onze menukaart aangepast. Je kunt voortaan de hele dag van de lunchkaart bestellen en van de drank-, borrel, en tapaskaart. Eerst kon je alleen ’s avonds tapas bestellen.”

Tekst loopt door onder de foto

Echt Welschap
Foto: Echt Welschap

Rijksmonument

Voor de Tweede Wereldoorlog was dit pand een burgerluchthaven. Tijdens de oorlog kwam het in Duitse handen. Op 19 september 1944, één dag na de bevrijding, werd de linkervleugel gebombardeerd. Het pand is hersteld en is nu een Rijksmonument. Ralph: “Je waant je terug in de tijd wanneer je bij ons komt lunchen of dineren. Met een beetje fantasie kun je de landingsbaan nog zien liggen. Wil je zien hoe het vliegveld er vroeger uitzag? Kijk dan eens binnen naar de levensgrote zwart-wit foto’s.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Echt Welschap. Meer over Echt Welschap ontdekken?

Echt Welschap restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 22:00

Zandkasteel 43, Eindhoven

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Echt Welschap

Hanny van Echt Welschap: ‘Soms voelt het hier nog als een echt vliegveld’

In Meerhoven staat misschien wel het allermooiste pand van Eindhoven: het oude luchthavengebouw van ...
Echt Welschap

Dit is tof: deze luchtverkeerstoren is te huur!

Waar vroeger Welschap, het vliegveld van Eindhoven was, ligt nog steeds een verborgen pareltje uit d...

adv.