Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Susan van Dutch Flower Lady: ‘Ik krijg die zeldzame planten niet aangesleept’

Aangeboden door Dutch Flower Lady 8 februari 2020

Ben je op zoek naar een écht bijzondere plant, of wil je je lief verrassen met een uniek, handgemaakt valentijnsdagcadeautje waarin planten of bloemen zijn verwerkt? Dan moet je eens naar Dutch Flower Lady aan de Croy in Genderbeemd gaan. Of je bestelt je presentjes online. Ja, ook die bos bloemen! Alles wordt extra feestelijk verpakt. Altijd. Daar zorgt eigenaresse Susan van der Veer hoogstpersoonlijk voor.

Susan had altijd al groene vingers. “Ik was vaak in de weer met bloemen en planten in huis en werkte graag in de tuin”, zegt ze. “Hobbymatig dan. In 1995 verhuisde ik naar Amerika. Mijn moeder stuurde soms bloembollen op uit Nederland. ‘Waar haal jij die?’ vroegen mijn vriendinnen dan. Die vraag hoorde ik zó vaak dat ik besloot om ze te gaan importeren.”

Schot in de roos

Susan bood de bloembollen aan via Amazon. Dat bleek een schot in de roos. Haar bedrijf was binnen drie maanden booming. Naast bloembollen ging ze een tijdje later ook bloemen, planten, valentijns- en moederdagcadeautjes verkopen onder de naam Dutch Flower Lady. In 2014 werd ze zelfs gekroond tot Amerikaanse zakenvrouw van het jaar.

Tekst loopt door onder de foto

Dutch Flower Lady
Foto: Dutch Flower Lady

Ondernemersbloed

Wegens familieomstandigheden keerde Susan in 2015 terug naar Nederland. “Vrij snel nadat ik terug was begon het toch weer te kriebelen”, zegt Susan. “Zeker toen ik erachter kwam dat Bol.com geen tuinsectie had. Ik nam meteen contact met ze op. Ze hadden wel oren naar mijn mooi versierde vazen en potjes met lavendel, narcissen in een doosje en andere cadeautjes waarin ik bloemen en planten verwerkte.”

Zeldzame planten

Susan huurde het huidige pand aan de Croy in de wijk Genderbeemd en hoppa: Dutch Flower Lady was weer up en running. “Ik heb me naast cadeaus, rouwkransen, grafwerken en bloemen in alle soorten en maten, nu ook gespecialiseerd in de verkoop van zeldzame planten die bijna nergens te krijgen zijn. De bonte Monstera Variegata of de Begonia Tamaya zijn bijvoorbeeld een hit. Ik krijg ze niet aangesleept.”

Tekst loopt door onder de foto

Dutch Flower Lady
Bling-bling roos Foto: Dutch Flower Lady

Bling-bling

“Ik verkoop producten die niemand anders heeft”, zegt Susan. “Ik denk dat ik daar een groot deel van mijn succes aan te danken heb. Momenteel is bling-bling erg in. We hebben bloemen met diamantjes erin, potjes die we versieren met kristallen, zelfgemaakte kaarsen met bloemengeuren en echte bloemen én handgemaakte Kokedama planten. Dat zijn planten die volgens een Japanse techniek in mos gewikkeld wordt. Leuk op een schaaltje of om op te hangen.”

Iets bijzonders

Susan heeft met de verkoop van bloemen en planten via haar eigen site én via Bol.com na Amerika dus wéér een gat in de markt gevonden. “Ik heb daar blijkbaar gevoel voor. We doen ook wel echt iets bijzonders hé; wij pakken alles op een heel speciale manier in, dus degene die het ontvangt hoeft het alleen nog maar uit te pakken.”

Tekst loopt door onder de foto

Dutch Flower Lady
Kokedama met orchidee Foto: Dutch Flower Lady

De koffie staat klaar

“Ik verkoop vooral online, maar ik hou ook van persoonlijk contact met mijn klanten”, zegt Susan. “Mijn winkel staat altijd vol met bijzondere en zeldzame planten. Alles wat je hier ziet is in feite mijn wekelijkse voorraad. Als ik een week geen planten koop is het hier leeg. Sinds eind vorig jaar verkopen we naast planten ook bloemen. Kom maar eens kijken. De koffie staat klaar!

 Het is bijna Valentijnsdag. Hieronder zie je een aantal bijzondere cadeautjes die je bij Dutch Flower Lady kunt uitzoeken. Meer zien? bezoek de website.

Rozen en chocola Foto: Dutch Flower Lady
Rood boeket Foto: Dutch Flower Lady
Peony box Foto: Dutch Flower Lady
Palm boeket Foto: Dutch Flower Lady
Dubbel hart Foto: Dutch Flower Lady
Composiet roosFoto: Dutch Flower Lady
Bloemen cadeau Foto: Dutch Flower Lady

Meer over Dutch Flower Lady ontdekken?

Dutch Flower Lady bloemisten

Gesloten12:00 - 18:00

Croy 43 , Eindhoven

Bekijk meer:bloemisten

adv.