Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stichting Lichtjesroute heeft straks een nieuwe hoogwerker ‘Hier maken we heel Eindhoven blij mee’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 11 september 2020

Clubs en verenigingen in Eindhoven zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de plekken waar je samenkomt, elkaar leert kennen en waar je jezelf kunt zijn. Met Rabo ClubSupport wil Rabobank in hen investeren. Stichting Lichtjesroute was een van de geluksvogels die een helpende hand kreeg van de welbekende bank.

Door te investeren met kennis, netwerk en financiële middelen wil de Rabobank clubs en verenigingen in Nederland sterker en toekomstbestendig maken. Zo ook de door vrijwilligers gerunde Stichting Lichtjesroute. Stichting Lichtjesroute deed in 2019 mee aan Rabo ClubSupport. De hoogte van de bijdrage hangt af van de hoeveelheid stemmen die iedere club ontvangt. “Bijzonder om te merken hoeveel mensen ons een warm hart toedragen”, zegt voorzitter Ivo Baijens. “Zonder al die Eindhovenaren die op ons hebben gestemd, hadden we nooit gewonnen.”

Hoogwerker

“Het is een raar jaar geweest”, gaat Ivo verder. “Een aantal van onze vrijwilligers zijn ouderen en vallen onder de risicogroep, dus vanaf maart hebben we grotendeels stilgelegen. Normaal beginnen we rond die tijd met het ontwerpen van nieuwe lichtkunstwerken. Er zal dus minder nieuws aan de bestaande collectie worden toegevoegd dit jaar, maar mooi wordt het wél. Wat alleen vervelend is, is dat een van onze twee hoogwerkers het aan het begeven is. Hij is gekeurd tot eind van dit jaar, maar dan zullen we ‘m echt moeten gaan vervangen.”

Tekst loopt door onder de foto

Stichting Lichtjesroute
Tits en Ivo voor het nieuwe lichtobject Foto: indebuurt

Hechte band

“Hartverwarmend”, zegt Tits. “Het zegt alles over ons en onze hechte band met Eindhoven. Mensen worden ieder jaar weer blij van onze kunstwerken die  door de hele stad te zien zijn en wij worden weer blij van die positieve reacties. Mooi om te zien dat we elkaar zo steunen. We hebben dan ook speciaal voor alle Eindhovenaren een speciaal ‘kanjer’ kunstwerk gemaakt dat op de Montgommerylaan zal worden geplaatst.”

Stroom

“Daarmee bedanken we ook meteen de Rabobank”, gaat Tits verder. “Want de band die we met hen hebben is sowieso al speciaal. Ieder jaar mogen we op het kruispunt van de Kruisstraat en de Pastoriestaat de stroom gebruiken van het filiaal dat de bank daar heeft. Een bijzondere geste.”

Tekst loopt door onder de foto

RaboClubsupport
Uitreiking RaboClubsupport Foto: RaboClubsupport

Er kan nog veel meer

Je leest het: door de bijdrage van Rabo ClubSupport kan Stichting Lichtjesroute investeren in een nieuwe hoogwerker én heeft zo meteen heel Eindhoven kunnen helpen. Maar met de hulp van de bank kan er nog veel meer! Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen…

Schrijf jouw club of vereniging in!

Denk je nu: dat wil ik ook wel voor mijn cluppie? Dat kan! De inschrijving van Rabo ClubSupport voor 2020 is geopend. Let op: om mee te doen, moet jouw stichting of club klant zijn bij de Rabobank. Via jouw lokale Rabobank ontvang je een uitnodiging. Als je eenmaal staat ingeschreven, is het zaak om zoveel mogelijk stemmen te werven. De bijdrage die je ontvangt is namelijk afhankelijk van het aantal stemmen. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je club of vereniging hier meteen in.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

adv.