Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Restaurant EAST presenteert: een lunchkaart waar de zomer vanaf spat

Aangeboden door EAST 4 juni 2020

EAST is, zoals een aantal vaste gasten het noemen: een hidden gem. Een verborgen pareltje in het Innovaton Powerhouse op Strijp-T. Hoe het komt dat na twee jaar, behalve buurtbewoners, nog maar weinig Eindhovenaren weten dat je hier ge-wel-dig kunt lunchen? “Omdat we ons vóór de crisis vooral richtten op zakelijke evenementen, kookworkshops, bedrijfsdiners en lunches voor internationale gasten”, legt eigenaresse Jacky van der Starre uit. “Dat viel allemaal weg door de coronacrisis, dus we hebben wat anders bedacht.”

“Je kon hier al lunchen. Alleen lag daar niet onze focus”, legt Jacky uit. “Nu wel dus, want tot september wachten tot alles weer aantrekt is natuurlijk geen optie. In de derde maand van de lockdown zijn we begonnen met het samenstellen EAST Signature Snackboxes voor take away, met daarin een selectie van onze streetfoodgerechten. En sinds 1 juni is iedereen welkom om hier te komen lunchen. Voorheen werkten we niet met een kaart, maar we maakten gerechten van wisselende (seizoens)ingrediënten die we voorhanden hadden. Nu hebben we een menukaart samengesteld waar de zomer vanaf spat. Wat positiviteit kan iedereen wel gebruiken nu.”

Tekst loopt door onder de foto

East
Foto: indebuurt

Internationale touch

EAST wordt gerund door een internationaal vrouwenteam. Jacky: “Dat is eigenlijk ontstaan vanuit het idee dat het voor migrantenvrouwen moeilijk is om hier aan een baan te komen. Ik wilde daar verandering in brengen. Er werken hier dames uit allerlei landen waaronder Brazilië, Turkije en Italië. Het leuke is dat zij invloed hebben op de gerechten die we serveren. We hebben een internationale kaart met een knipoog naar het Midden- en Verre Oosten én een touch uit al die landen.”

Gevarieerd en toegankelijk

Inderdaad, één blik op het menu en je waant in je in een ver oord: samosa’s, springrolls, köfte, falafel en exotische gerechten die te bestellen zijn als wrap, broodje of salade. Zelfs de soepen zijn zonnig. “Wij vinden het belangrijk dat iedereen hier kan eten. Daarom bieden we de meeste gerechten in zowel een vlees, vis, vegetarische en vegan variant aan. Wij zijn voor iedereen toegankelijk en we hebben een hele goede prijs-kwaliteitsverhouding. Bij ons heb je al een salade voor nog geen €7,-. Terwijl we wel zelf alles from scratch maken. Geen pakjes en zakjes hier. Bij ons eet je gezond.”

Tekst loopt door onder de foto

East
Foto: indebuurt

Fijne sfeer en gezelligheid

“Aangezien we eerst vooral op groepen waren gericht, hadden we binnen meestal de tafels aan elkaar staan”, gaat Jacky verder. “‘Foodsharing was echt ons ding. Dat kan nu natuurlijk niet. We hebben daarom behalve het menu ook de inrichting coronaproof gemaakt. De tafeltjes staan uit elkaar, we hebben een routing en er zijn schermen geplaatst. Heel subtiel allemaal, want we willen wel dat het gezellig blijft. Gasten komen hier ook voor de fijne sfeer.”

Bijzondere locatie

Waarom een bezoek aan EAST ook de moeite waard is, is de bijzondere locatie. Jacky: “Het uitzicht is weids en het is buiten de stad, dus rustig. Er staan geen hekken omheen en het is zowel binnen als buiten ruim opgezet, zodat je met genoeg afstand van elkaar kunt komen genieten van een hapje en een drankje. Bovendien zijn we makkelijk bereikbaar en wanneer je een fietstocht aan het maken bent is het heerlijk om tussendoor óf achteraf hier neer te strijken. We liggen precies tussen het Philips de Jonghpark en het Gloeilampenplantsoen hier op het terrein, dus je kunt daar picknicken met onze take away.”

Tekst loopt door onder de foto

East
Foto: indebuurt

Leuk nieuws

De Streetfoodboxen zijn vanaf deze maand weer te bestellen en naast take away kun je ze nu ook laten thuisbezorgen. “Al onze gerechten trouwens”, zegt Jacky. “We werken samen met Thuisbezorgd.” En EAST heeft nóg meer leuk nieuws, want vanaf 21 juni kun je op zondag genieten van een uitgebreide sunday brunch. Met lekkere en originele gerechten die binnenkort bekend worden gemaakt op de website. “Toen we besloten om weer open te gaan wilden we iets neerzetten waar we alle kanten mee op konden”, zegt Jacky tenslotte. “Als je iets doet, moet je het goed doen vind ik. Ik heb dan ook alle vertrouwen in ons nieuwe concept.”

Reserveren?

Houd de website in de gaten voor nieuws over het thuisbezorgen en wanneer je wilt komen lunchen of brunchen kun je hier reserveren. Je kunt ook op de bonnefooi komen aanwaaien, maar vanwege de maatregelen kan het zijn dat er geen plaats meer is. Wil je trouwens een kookworkshop volgen? Dat kan. Naast besloten groepen heeft EAST een aanbod met open kookworkshops waarvoor je je met één, twee of meerdere personen kunt inschrijven. Bekijk voor het aanbod aanbod de website van StarliciousFood Kookstudio StrijpT .

Kijk hieronder voor nog meer foto’s van EAST:

Foto: indebuurt
Foto: Charlotte Grips
Foto: indebuurt
Foto: Charlotte Grips
Foto: indebuurt
Foto: Charlotte Grips
Foto: indebuurt
Foto: Charlotte Grips
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Deze bijdrage wordt je aangeboden door EAST. Meer over EAST ontdekken?

EAST restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Innovation Powerhouse/ StrijpT, Zwaanstraat 31F, Eindhoven

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.