Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pascal van Hypodomus: ‘Een goede makelaar moet zich kunnen inleven’

Aangeboden door Hypodomus Makelaars Eindhoven 11 september 2020

Hij startte zijn makelaarskantoor tijdens de crisis in 2011. “Als ik tijdens een pittige periode mijn hoofd boven water kan houden, dan lukt het ook wanneer het beter gaat”, vertelt NVM makelaar en taxateur Pascal Vlemmix (45) over deze periode. Hij kreeg gelijk. En hoe, want Hypodomus is al drie jaar op rij de best ver- én aankopende makelaar in bestaande woningen, van Eindhoven en omliggende gemeentes. Da’s iets om trots op te zijn.

“Daar ben ik ook supertrots op”, vertelt Pascal. “Het wil zeggen dat wij de meeste huizen aankopen en verkopen in deze regio. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. We doen continu ons best om onze positie als marktleider te behouden. Zo lopen we net wat harder voor onze opdrachtgevers. Mensen kunnen mij altijd bellen. Ook in het weekend of ’s avonds laat. Wanneer iemand op zondag belt, wil dat zeggen dat een huis op dát moment in zijn of haar hoofd zit. Dat is dringend. Kleine moeite voor mij om op te nemen en om er even achteraan te gaan. Zo kunnen we snel schakelen. Klant blij, ik blij. Win-win dus.”

Tekst loopt door onder de foto

Hypodomus Makelaars
Foto: Hypodomus Makelaars

Iedereen is even belangrijk

Pascal is de oprichter en eigenaar van Hypodomus, maar dat wil niet zeggen dat hij er als baas met de scepter zwaait. “Ik sta het liefst tussen het personeel”, zegt hij. “Dat kan niet anders, want we doen dit als team. We zijn in negen jaar gegroeid van drie naar negen mensen en allemaal zijn we een even belangrijke schakel. Iedereen die hier werkt heeft zijn eigen kwaliteiten en ervaring. We werken niet volgens een vast stramien, maar ik laat iedereen vrij om op zijn of haar manier te werken. Alleen zo krijgen mensen de ruimte om zich te ontwikkelen en blijven ze met plezier naar hun werk gaan. Dat is fijn voor ons, maar ook voor onze opdrachtgevers. Passie voor je vak straal je uit.”

Sterk team

“Wil iemand verder groeien, dan zorg ik voor een passende opleiding”, gaat Pascal verder. “Iedereen die hier werkt is gediplomeerd makelaar, maar soms wil iemand zich specialiseren in andere segmenten van het vak. Taxatie bijvoorbeeld. Dan kan dat uiteraard. Kennis en ervaring wil ik heel graag binnenshuis houden want dat is goed voor ons als bedrijf én het maakt ons sterk als team. Ik ben zelf ooit vertrokken bij een makelaarskantoor omdat ik me er niet verder kon ontwikkelen. Daar heb ik van geleerd.”

Tekst loopt door onder de foto

Hypodomus Makelaars
Het hele team Foto: Hypodomus Makelaars

De beste blijven

Hypodomus is aan- en verkoopmakelaar van bestaande woningen in alle prijsklassen. “We spreken op deze manier een hele brede doelgroep aan”, legt Pascal uit. “We richten ons dus niet op één bepaald segment. Die variatie maakt dit werk nóg leuker, want zo komen we op heel veel verschillende plekken en is onze klantenkring steeds anders. We houden ons niet bezig met huurhuizen en nieuwbouw. Dat is teveel. We willen de beste blijven, dus dan moeten we ons niet op teveel tegelijk gaan toeleggen. Dan draait het om kwantiteit. Bij ons is juist kwaliteit zo belangrijk.”

Tekst loopt door onder de Instapost

View this post on Instagram

Verkocht aan de beste bieder!

A post shared by Hypodomus Makelaars (@hypodomus_makelaars_eindhoven) on

Alles in huis

Dat nét een tandje harder lopen, komt op heel veel manieren naar voren. Hypodomus is meer dan alleen een makelaarskantoor. Ze hebben alles zelf in huis. Als enige in Nederland heeft het bedrijf een eigen vastgoedstyliste; Pascals vrouw en mede-eigenaresse, Marleen Vlemmix (43). Pascal: “Marleen maakt de huizen die we verkopen in orde voor de fotoshoot. Die doen we kosteloos. Zie het als een extra service. Net als onze aftersales afdeling, die na bezichtigingen altijd belt om te vragen hoe het is gegaan. Als makelaar kom je daar vaak niet aan toe. Wij zijn steeds aan het nadenken hoe we onszelf kunnen verbeteren.”

Tekst loopt door onder de foto

Hypodomus Makelaars
Marleen aan het werk Foto: Hypodomus Makelaars

Roze bril

Een paar maanden geleden kocht Pascal zélf een nieuw huis. “Ik merkte meteen dat mijn roze bril op ging”, zegt hij. “Ik ben natuurlijk gewend om te onderhandelen bij aan- en verkopen. Maar dat is op zakelijk vlak. Wanneer het voor jezelf is komt er emotie bij kijken. Logisch, want je wilt iets graag. Het was een bijzondere ervaring, want ik realiseer me nu nóg beter waarom mensen soms gestrest, zenuwachtig of geëmotioneerd zijn. Een goede makelaar moet zich kunnen inleven in een ander.”

Tekst loopt door onder de Instapost

Zelfsturende club

Pascals bedrijf hoeft van hem niet veel groter worden. “Dan ben ik geen makelaar meer maar manager”, zegt hij. “Ik vind het net zo leuk dat we zo’n zelfsturende club zijn. Op die manier kan ik net als de rest lekker mijn eigen ding doen. In the end vind ik het veel te leuk om makelaar en taxateur te zijn. Daarvoor heb ik tenslotte voor dit vak gekozen.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Hypodomus Makelaars Eindhoven. Meer over Hypodomus Makelaars Eindhoven ontdekken?

Hypodomus Makelaars Eindhoven

Vandaag gesloten

Aalsterweg 134B, Eindhoven

adv.