Ook jij als huurder hebt iets te zeggen!

Ben jij huurder? Dan moet je dit even lezen. Er gaat namelijk veel veranderen voor huurders de komende jaren. De regering heeft een aantal plannen op tafel liggen, om de huursector te veranderen. Wil jij hier meer over weten? Kom dan naar de algemene vergadering voor álle huurders van Woonbedrijf in de Wasvenboerderij.

Woonbedrijf heeft ongeveer zeventigduizend huurders, die wonen in de ruim dertigduizend huizen van deze corporatie. Huurdersvertegenwoordiging Woonbedrijf spreekt namens al deze mensen. Op donderdag 16 mei organiseren ze een algemene vergadering, maar waarom zou je daar als huurder eigenlijk naartoe gaan?

Meedenken heeft zin

Mensen met een koopwoning komen meestal op voor hun eigen belang. Die laten zich dus wel horen. Huurders denken vaak dat ze nergens invloed op hebben en laten daarom beslissingen van de verhuurder meestal over zich heen komen. Zo hoeft het niet te gaan. Jij als huurder hebt ook iets te zeggen. Daarom heeft meedenken en meedoen als actieve huurder echt wel zin.

Tekst loopt door onder de foto

Stichting Huurdersvereniging Woonbedrijf
Foto: Stichting Huurdersvereniging Woonbedrijf

Waarom je stem laten horen?

  • De kloof tussen sociale en particuliere verhuur wordt steeds groter, daardoor vallen veel mensen tussen wal en schip. Dit heeft grote gevolgen voor de doorstroming van huurders. De maximale huurprijs bij een sociale huurwoning is € 722,-. Bij een particuliere verhuurder is dat al snel € 1000,- of meer, en de jaarlijkse huurverhoging is ook veel hoger.
  • Nederland moet van het gas af, dat betekent dat we elektrisch gaan koken en verwarmen. Wat gaat dit jou kosten en heb je bijvoorbeeld een nieuw pannenset nodig?
  • De nieuwe regels kunnen ervoor zorgen dat mensen met een laag en een hoog inkomen niet langer in dezelfde buurt kunnen wonen. Zo ontstaat er een grotere kloof tussen ‘arm’ en ‘rijk’.
  • De samenstelling in de steden verandert. Denk aan expats, kinderen die uit huis gaan en senioren die behoefte hebben aan een woning met speciale voorzieningen. Daar waar eerst mensen met verschillende inkomens, opleidingen, achtergronden door elkaar woonden, zie je nu dat veel meer mensen (gedwongen) bij elkaar in de buurt moeten wonen. Dit heet ‘verschraling’ van de samenleving.

Er staan natuurlijk ook positieve dingen te gebeuren. Zo worden ‘flexwoningen’ in de vorm van containers gebouwd voor jongeren.  Ook kun je als huurder dankzij goede isolatie in combinatie met zonnepanelen in de toekomst veel gaan besparen op je energiekosten.

Aanmelden of gewoon binnenlopen

Op donderdag 16 mei is de algemene vergadering voor alle huurders van Woonbedrijf in De Wasvenboerderij aan de Celebeslaan 30 in Eindhoven. Je bent welkom vanaf 19.00 uur. De vergadering begint om 19.30 uur. Aanmelden kan via [email protected] of bel naar 040 2364031. Je mag ook gewoon zonder aanmelding naar deze vergadering komen. Kijk voor meer informatie op huurdersvanwoonbedrijf.nl.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stichting Huurdersvertegenwoording Woonbedrijf. Meer over Stichting Huurdersvertegenwoording Woonbedrijf ontdekken?

Stichting Huurdersvertegenwoording Woonbedrijf dienstverlening

Op aanvraag

Hemelrijken 171, Eindhoven

Bekijk meer:dienstverlening

adv.