Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nú een bril nodig? Bij Mr. Brown meten ze jouw ogen op een hele veilige manier

Aangeboden door Mr. Brown Specs & Beans 28 april 2020

Eigenlijk had eigenaar Gertjan de Bruijn (35) een grootse feestmaand gepland voor zijn zaak Mr. Brown Specs & Beans in de Bruine Heer. “Zes april bestaan we vijf jaar”, zegt hij. “Maar ja, toen stond ineens alles op z’n kop. Bij de pakken neerzitten doe ik niet, dus we zijn meteen aan de slag gegaan om te zorgen dat we open konden blijven en… heel belangrijk: dat we oogmetingen konden blijven uitvoeren. Het is niet verstandig om je ogen te laten versloffen.”

Misschien ben je er al eens geweest? Dat wist je dat Mr. Brown niet zomaar de eerste de beste brillenzaak is. In 2015 nam Gertjan samen met zijn broer Evert de winkel en het koffiecafé van Douwe Egberts over aan de Nieuwe Emmasingel. “In eerste instantie zochten we een locatie voor alleen een optiekwinkel, vertelt hij. “Toen we dit pand zagen kregen we het idee voor dít concept: een optiekconcept met koffiecafé. We zijn daarmee de eerste ter wereld.”

Laagdrempelig

“Het bleek een schot in de roos”, zegt Gertjan, die de mensen in zijn café en in zijn winkel steevast gasten noemt. “Met dit concept hebben we een laagdrempelige en gastvrije omgeving neer weten te zetten, waar je brillen kunt passen, je ogen kunt laten onderzoeken én waar je een kop koffie kunt drinken in een gezellige cafésetting. Alleen is dat gedeelte nu even gesloten.”

Tekst loopt door onder de foto

Mr Brown Specs & Beans
Foto: Mr. Brown Specs & Beans

Mini brillenwarenhuis

“Inmiddels weten mensen uit heel Nederland ons te vinden voor ons uitgebreid oogonderzoek, onze service en onze bijzondere collectie brillen”, zegt Gertjan. “We zijn een soort miniwarenhuis. We verkopen monturen vanaf €99,-, maar we hebben ook exclusieve brillenmerken als Dita. Dat merk vind je in Eindhoven nergens anders. Daarnaast hebben we over de nieuwste 3D-oogmeetapparatuur en geven we ‘glas-uitleg’ aan de hand van touchscreens. Zo laten we vrijblijvend zien wat er mogelijk is op het gebied van verschillende soorten brillenglas.”

Ooggezondheid

In Eindhoven zijn op dit moment enkele opticiens gesloten, of ze doen tijdelijk geen oogmetingen. Tijdens een oogmeting kom je namelijk erg dichtbij iemands gezicht. “Daar hebben wij wat op gevonden”, zegt Gertjan. “De gezondheid van je ogen is superbelangrijk. Wanneer je minder goed ziet, of je hebt droge of vermoeide ogen en je negeert dat, dan kan dat voor oogproblemen zorgen. Om mensen nu toch goed te kunnen helpen in deze tijd, hebben we een scherm van plexiglas op wielen laten maken. Dat rijden we tussen ons en onze gasten in. We dragen handschoenen en een mondkapje en vragen de de persoon tegenover ons, om ook handschoenen te dragen. We doen er alles aan om contact te vermijden.”

Tekst loopt door onder de foto

Mr Brown Specs & Beans
Gertjan aan het werk vóór de coronacrisis Foto: Patrick Meis

Geen lenzenmetingen

“Het is even wennen, maar deze situatie vergt van iedereen een beetje aanpassing. We werken strikt volgens de regels van het RIVM en de NUVO (Nederlandse Unie Voor Optiekbedrijven). Lenzenmetingen doen we daarom niet. Dat kan echt niet met een scherm ertussen.”

Onderscheidend

“Bij oogmetingen kijken we verder dan naar de ogen alleen”, zegt Gertjan “Naar hoe iemand kijkt, naar de stand van de ogen, de oren en de neus, en naar iemands houding bijvoorbeeld. Dat doen wij nog steeds, al staat er een scherm tussen. Dat onderscheidt ons van andere optiekzaken.” Bij Mr. Brown mag je al die mooie brillen passen. Nu ook? Gertjan: “Jazeker. Voor en na ieder gebruik desinfecteren we de bril. Dat doen we ook met onze oogmeetapparatuur, deurklinken en andere zaken die mensen aanraken. ”

Tekst loopt door onder de foto

Mr Brown Specs & Beans
Foto: Freekje Groenemans

Droom waarmaken

Sinds een jaar is Gertjan in zijn eentje de eigenaar van Mr. Brown. Gertjan: “Het was even wennen in het begin, maar 2019 was een mooi jaar en ik zag ernaar uit om ons vijfjarig bestaan groots te vieren. Ik wil mijn gasten bedanken, omdat ik dankzij hen mijn droom heb kunnen waarmaken.”

Myomy cadeau bij elke (zonne)bril op sterkte

Een borrel zit er niet in nu, maar toch heeft Gertjan er iets op gevonden om een beetje feest te kunnen vieren: “We hebben een leuke actie. We verkopen hele mooie leren tassen en portemonnees van het fairtrademerk Myomy. Ik wil graag iedereen die de komende maand een bril of zonnebril op sterkte bij ons koopt, een product van dit merk cadeau doen. Afhankelijk van de prijs van de bril, kan iemand in de winkel een tas uit een bepaalde prijsklasse uitzoeken.”

Tekst loopt door onder de foto

Mr Brown Specs & Beans
Foto: Caroline Nieveen

Afspraak maken?

Wil jij langskomen voor een oogmeting, of voor een bril? Maak dan een afspraak via [email protected], of bel ze op 040-8200063. Van donderdag tot en met zondag kun je ook langskomen voor het uitzoeken van een bril zonder afspraak, maar hou er wel rekening mee dat er maximaal vier gasten tegelijk de winkel in mogen. Het kan dus zijn dat je gevraagd wordt om even buiten te wachten.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Mr. Brown Specs & Beans. Meer over Mr. Brown Specs & Beans ontdekken?

Mr. Brown Specs & Beans winkelen

Gesloten12:00 - 18:00

Nieuwe Emmasingel 16, Eindhoven

Bekijk meer:winkelen

adv.