Michiel: ‘Elke ochtend staat de Emco familie-app weer vol ideeën’

Aangeboden door Emco Lederwaren 28 november 2017

Wedden dat je er al talloze keren voorbij bent gelopen? Emco Lederwaren, die smalle diepe winkel op de Rechtestraat zit er al zó lang. Sinds 1938, om precies te zijn. Wat schuilt er toch achter dat groene geveltje?

Binnen worden we vrolijk ontvangen door Michiel, eigenaar van dit echt Eindhovense familiebedrijf. “Bij de oudere garde zijn we wel bekend, maar we hebben ook hartstikke veel leuks voor de jongere generatie. Dus kom binnen, dan laat ik het zien.”

Tassen naaien in de schoolvakanties

Het leer zit bij Michiel en zijn zussen in de genen. “In de schoolvakanties moesten we altijd helpen in het atelier met het naaien en stikken van tassen. Dat klinkt misschien een beetje saai, maar we vonden het geweldig om te doen.” En nog steeds is een deel van de familie werkzaam in de zaak. Michiel: “We zijn allemaal ontzettend betrokken en gedreven. De familie-app is elke ochtend weer ontploft met goede ideeën en hersenspinsels van iedereen, haha.”

“Samen met mijn zussen heb ik ook een eigen tassenlijn gelanceerd: Limujo (Michiel, Juul en Lot). Waarom we voor deze naam hebben gekozen? Het is een samenvoegsel van onze voornamen. Zo makkelijk kan het zijn”, zegt hij lachend. Zus Juul is daarnaast ook bezig met haar eigen projecten. Dat doet ze in de originele werkplaats boven de winkel. Daar werkt ze aan haar stoere luiertassenlijn. En dan geeft ze ook nog eens workshops.

Helemaal niet stoffig of ouderwets

Het is nog best lastig om de jongere generatie naar de winkel te krijgen. “We zijn helemaal niet ouderwets of stoffig, zoals mensen misschien denken. Ons tassen assortiment is compleet veranderd in de afgelopen vijf jaar. Maar we zijn wel nog steeds echte specialisten op het vlak van koffers en reistassen – we hebben zelfs een hele kofferkelder – en kunnen je professioneel adviseren welk type koffer of tas het beste bij je past. Het is natuurlijk ook wel een aankoop waar je héél lang mee gaat doen, niet zomaar iets. Daar kun je zeker een goed advies bij gebruiken.”

Een massagestoel?

Het eerste wat in het oog springt als je bij de winkel naar binnen kijkt is een originele business class vliegtuigstoel. Waarom staat die daar? “Hier kunnen klanten lekker zitten terwijl wij ze adviseren. Zij lekker met de benen omhoog, en wij sjouwen wel met de koffers, haha. Bovendien ben je zo wel meteen in de juiste stemming. Veel mensen denken in eerste instantie dat het een massagestoel is. En het komt heel vaak voor dat mensen gewoon een tijdje in die stoel gaan zitten. Even uitpuffen ofzo. Vinden we helemaal prima, overigens.”

Bloggers en vloggers: kom maar op!

Er hangen en staan moderne tassen, bohemian heuptassen, hippe luiertassen, clutches en rugzakken. Maar ook die ene boodschappentas van vroeger die nu weer helemaal hip is en – tja – óók boodschappenkarren. Maar wedden dat die binnen no-time ook weer helemaal hip worden? We zien de bloggers en vloggers er al helemaal mee lopen. En daarbij: ze zijn gewoon hartstikke handig!

In de webshop kun je alvast eens een kijkje nemen in wat er zoal verkocht wordt. En de service gaat ver. Want als je voor 17.00 uur bestelt heb je je koffer of tas de volgende dag al in huis. Hoe modern is dat?!

 

Emco Lederwaren

speciaalzaken

Nu gesloten13:00 - 17:00

Rechtestraat 55, Eindhoven

Bekijk meer:speciaalzaken