Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Martijn werkt bij de bso en geeft peutergym: ‘Ik vind het belangrijk dat kinderen doen wat ze leuk vinden’

Aangeboden door Korein, Wij Zijn Jong – Kanaaldijk Noord 1 december 2019

Het klinkt te mooi om waar te zijn: een baan waarbij geluisterd wordt naar jouw wensen en die wordt afgestemd op jouw kwaliteiten. Hij bestaat. Sterker nog: Martijn Brabers (25) pedagogisch medewerker bij Korein heeft hem. “We werken gericht aan de ontwikkeling van kinderen en daarbinnen kan ik mijn eigen draai geven aan deze job. Bakken, knutselen, gamen, sportactiviteiten, mijn hobby’s zijn mijn werk geworden.”

Martijn werkt sinds begin 2019 bij Korein. Hij begeleidt een bso groep, geeft gymles aan peuters op verschillende locaties en bedenkt en ontwikkelt sportprogramma’s. “De eerste vraag die ouders stellen als ze hun kind halen is: ‘Wat hebben jullie vandaag voor leuks gedaan?’ Dat geeft aan wat voor werk ik doe”, zegt hij. “Ik volgde de docentenopleiding tot docent lichamelijke opvoeding aan de Fontys Sporthogeschool. Tijdens mijn opleiding kwam ik erachter dat sportdocent niet helemaal was wat ik voor ogen had. Kinderen ontwikkelen zich het beste als ze doen wat ze leuk vinden. Dat vind ik belangrijk. In de kinderopvang kan ik ze hierin meer bieden dan op een school.”

Extra bevoegdheid halen

Korein heeft 108 locaties in Eindhoven en daarbuiten. Recruiter Steffy Loontjens: “Naast de dagopvang verzorgen we peuterwerk, dat was vroeger de crèche, en buitenschoolse- en tussenschoolse opvang. Ook begeleiden we kinderen met bijvoorbeeld een taalachterstand. Omdat alle locaties verschillend zijn, zijn de mensen die we zoeken dat ook. Vanuit allerlei sociale opleidingen kunnen mensen bij ons aan de slag. Je opleiding bepaalt wat je kunt en mag doen. Ben je bijvoorbeeld niet bevoegd om op een peuter– en babygroep te staan, maar zou je dat wél willen? Dan kun je die bevoegdheid bij ons alsnog behalen. Met een éénjarige opleiding naast je baan, via het Summa College.”

Tekst loopt door onder de foto

Martijn Brabers
Hutten bouwen Foto: Martijn Brabers

Snel schakelen

“Nadat ik had besloten dat ik hier wilde werken ging het snel”, vertelt Martijn. “’s Avonds om tien uur heb ik mijn cv doorgestuurd en de volgende ochtend om acht uur werd ik teruggebeld. Na twee dagen mocht ik op gesprek en twee weken later stond ik op de groep.” Steffy: “Als je bij ons op gesprek komt voor een kennismaking, tasten we jouw wensen af. Op welke locatie (s) jij wil werken, op welke groep (en) en hoeveel uur per week.”

Ruimte voor ideeën

Wat Martijn het leukst vindt aan werken bij Korein, is dat er altijd ruimte is voor nieuwe ideeën. Martijn: “Er wordt naar je geluisterd.” Steffy beaamt dat. “We kijken naar de kwaliteiten die onze medewerkers hebben. We geven ze de kans om die tot uiting te brengen én om daar het maximale uit te halen. Martijn wilde bijvoorbeeld een sport- en speldag organiseren. Dat vinden we te gek, maar we willen dat breder trekken dan zijn eigen locatie.” Martijn: “Dus ontwikkel ik dit idee nu voor alle groepen. Te gek toch?”

Tekst loopt door onder de foto

Martijn Brader
Samen Frozen kijken Foto: Martijn Brader

Meer mannen

Bij Korein zijn ze heel blij met Martijn. Steffy: “95 procent van onze pedagogisch medewerkers is vrouw. We hebben graag wat meer mannen. Goed voor kinderen om verschillende rolmodellen te hebben. We zoeken trouwens niet alleen jonge mensen. Iedereen is welkom. Op sommige groepen is het juist fijn om iemand te hebben met ervaring. We zoeken mensen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het kind.”

Goede ontwikkeling

Martijn is superenthousiast als hij op de groep staat. “Ik speel mee, ga mee in het spel van de kinderen”, zegt hij. “Ze mogen veel bij mij en ze moeten vooral niks. Ze hebben op school al de hele dag in het gareel moeten lopen, dus bij mij is het feest. Ik ben jong en sta dicht bij hun leefwereld. Ik kijk bijvoorbeeld tv-programma’s met ze mee of filmpjes op YouTube en daarna hebben we het erover. Alles wordt besproken. Toen ik begon was ik nog de enige man. Nu bijna een jaar later staan we met drie jongens op één locatie. Een goede ontwikkeling. ”

Tekst loopt door onder de foto

Korein
Korein Foto: indebuurt

Met open armen ontvangen

Martijn gaat fluitend naar zijn werk. “Ik heb me ooit voorgenomen dat ik alleen nog maar dingen wil doen die ik leuk vind en dat is nu al gelukt. Ik word iedere dag met open armen ontvangen door die kinderen. Ook de ouders zijn blij. Die laten hun kroost bij mij achter als ze aan het werk zijn, dus hoe fijn is het om te weten dat je kind dan een toffe tijd heeft. Ook de peutergym is een succes. Ik geef de lessen in blokken van zes weken, maar ouders vragen me vaak of ze niet nóg zo’n reeks kunnen boeken. Ik zou uiteindelijk misschien wel teamleider willen worden, maar ik ben er nog maar net. Dat komt wel een keer.”

Goed nieuws: Korein zoekt pedagogisch medewerkers voor de buitenschoolse opvang (bso) en baby en peutergroepen. Ook als je teamleider wilt worden bij Korein kun je meteen beginnen.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Korein, Wij Zijn Jong – Kanaaldijk Noord. Meer over Korein, Wij Zijn Jong – Kanaaldijk Noord ontdekken?

Korein, Wij Zijn Jong – Kanaaldijk Noord kinderopvang

Gesloten08:30 - 17:00

Kanaaldijk-Zuid 5a, Eindhoven

Bekijk meer:kinderopvang

adv.