Margé van FALKE: ‘Ooit hadden we een grote tuin in hartje centrum!’

Aangeboden door Falke winkel 5 december 2017

We zitten volop in de feestdagen: dit wordt door – met name – vrouwen met twee handen aangegrepen om eens flink uit te pakken. Een nieuwe outfit dus. Leuk, die little black dress, maar wat draag je eronder? Een panty, maillot, sokken? Het zijn juist díe kleine dingen die de outfit maken. Op naar de FALKE winkel!

Ken je kousenwinkel Blom nog? Of nou ja, Blom Been & Ondermode heette het toen nog heel chique. De winkel zat aan de Nieuwstraat. En toen kwam winkelcentrum Heuvel en moest de boel een stukje opschuiven. Het oude pand werd gesloopt en de winkel verhuisde naar een paar deuren verder. Eigenaresse Margé Snoek: “Vóór de verhuizing hadden we een hele grote tuin achter dit pand. Was fantastisch in de zomer. Dat kun je je nu toch niet meer voorstellen, zo middenin de stad?”

Van Blom naar FALKE

Tegen de tijd dat we gewend waren aan de nieuwe locatie veranderde de winkel haar naam. Blom werd FALKE. Het was de eerste brandstore van het merk in Nederland. Geen zorgen, de winkel is niet veranderd, maar wel met de tijd meegegaan. Margé: “Nog steeds hebben we alle kennis en producten in huis om iedereen te voorzien van persoonlijk advies. Wij zijn nog de enige gespecialiseerde winkel op het gebied van beenmode in de binnenstad van Eindhoven.”

Levensverhalen

“Dankzij onze service en kennis blijft de winkel een succes. Veel van onze klanten komen hier al járen. Voor sommige is het gewoon fijn om bij hun vertrouwde adresje terug te komen, zeker voor de oudere mensen. Ze vertrouwen je, vertellen hun hele levensverhaal. Heel bijzonder vind ik dat. Ook vrouwen voor wie hier vroeger kleine maillotjes werden gehaald komen nu terug met hun eigen kinderen.”

Dikke wollen jongens en ruiten

Tja, sokken. Hoe vaak heb jij je niet geërgerd aan afzakkende sokken in je laarzen of een exemplaar waar je teen binnen no-time doorheen piept? En dan heb je er ook nog die fikse zweetjannen creëren. “Er zijn ontzettend veel opties qua materiaal en pasvorm. Zachte sokken van zijde voor mannen of lekker dikke wollen voor in de winter. Wist je trouwens dat FALKE de L+R sokken heeft bedacht?”, vraagt Margé. Is dat lopen en rennen? “Nee, het staat voor links en rechts. Dit zijn sokken met een gladde teennaad die met de voet mee zijn gebreid. Hierdoor heb je geen last van irritante pijntjes bij het sporten.”

En dan een speciale vermelding van Burlington: de sokken met de kenmerkende ruit en het clipje met logo op de linkersok. Superfijne kousen die ook nog eens lang meegaan. En omdat Burlington inmiddels in handen is van FALKE kun je hier de héle collectie shoppen. Niet alleen de ruiten in alle kleuren, maar ook exclusieve en trendy designs.

Maar er is meer…

We maken een rondje door de winkel. Hee, ook sportkleding! “Ja, we hebben veel meer naast de panty’s en sokken”, zegt Margé. Wij worden in ieder geval érg enthousiast van de beenwarmers en de huissokken met noppen op de zool. Vooral bekend voor kleine kinderen, maar net zo handig voor volwassenen die niet onderuit willen op de houten vloer. En die panty’s met cellulite control dan. Net zo leuk onder je kerstjurk en terwijl jij een gebraden kalkoen verorbert doen zij hun werk. Hebben!

Falke winkel speciaalzaken

nu open10:00 - 18:00

Nieuwstraat 27, Eindhoven

Bekijk meer:speciaalzaken