Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Magda van Revita Skin huidtherapie: ‘Ik word blij als vrouwen hier stralend de deur uitlopen’

Aangeboden door Revita Skin huidtherapie & huidverbetering 10 januari 2020

Praktijken voor huidverbetering zijn er genoeg. Heb je last van acne, pigmentvlekken, littekens, of vervloek je die vervelende donkere haartjes op je bovenlip? Dan kan je op veel plekken terecht. Om niet gewoon de zovéélste huidtherapeut te zijn, besloot Magda Sitarz (30) zich met Revita Skin te richten op een specifieke doelgroep: mama’s! Die mogen zelfs hun kind meenemen tijdens de behandeling.

“Iedereen verdient het om zichzelf kunnen zijn”, zegt Magda. “Zonder belemmerd te worden door huidproblemen. Die kunnen iemands leven behoorlijk overhoop gooien. Vooral als het over het gezicht gaat. Dat is de meest kwetsbare plek omdat iedereen ‘m ziet. Ik richt me daarom vooral op gezichtsproblematiek. Ik word er blij van wanneer vrouwen hier stralend de deur uitlopen”

Speelhoek

Veel vrouwen krijgen tijdens of na de zwangerschap last van huidproblemen. “Denk aan pigmentvlekken, roodheid door gesprongen adertjes, grove poriën, donkere kringen rond de ogen, acne, een verslapte huid, ongewenste haargroei in het gezicht of dunner wordend hoofdhaar”, legt Magda uit. “Dat is sowieso al vervelend, maar omdat moeders nu eenmaal meer met hun kind bezig zijn, dan met zichzelf, schiet het er vaak bij in om hier iets aan te laten doen. Zij verdienen het ook om eens verzorgd te worden. Ik heb zelf twee zoontjes, dus ik spreek uit ervaring. Bovendien ben je op veel plekken niet welkom met een kind. Ik heb hier een speelhoek voor de kleintjes.”

Tekst loopt door onder de foto

Revita Skin
Magda bekijkt het resultaat Foto: Revita Skin

Voor mezelf beginnen

Magda was eerst doktersassistente en verhuisde 15 jaar geleden samen met haar moeder vanuit Polen naar Eindhoven. Ze studeerde in 2015 af als huidtherapeut en ging in loondienst bij een praktijk voor huidverbetering. “Mijn ouders hadden allebei een eigen bedrijf, dus ik wist altijd al dat ik uiteindelijk voor mezelf wilde beginnen. Ik moest alleen de moed nog vinden om de stap te zetten. Vorig jaar was het zover en nu heb ik aan Steijgerweg mijn eigen praktijkruimte.”

Altijd eerlijk

Ik neem de tijd voor iedereen”, gaat Magda verder. “Eerst plan ik een intake die soms wel een uur kan duren. Zo krijg ik een goed beeld van de achtergrond van de persoon en van de hulpvraag. Ik wil weten waar behoefte aan is en hoe ik dat ga behandelen. Omdat mensen nu eenmaal hoge verwachtingen hebben van een huidtherapeut met een medische opleiding, wil ik daar graag aan voldoen door een grondige intake, een eerlijk advies én een behandeling die ook echt werkt. Tijdens het gesprek kunnen mensen alles vragen en tegelijkertijd kan ik hén duidelijk maken wat ze kunnen verwachten.”

Tekst loopt door onder de foto

Revita Skin
HairlXL behandeling Foto: Revita Skin

Persoonlijk contact

“Het fijne van een eigen praktijk, is dat ik altijd persoonlijk contact heb met iedereen”, legt Magda uit. Iedereen heeft mijn 06-nummer waarop ze me kunnen appen of bellen. Soms wordt de huid  rood of gaat schilferen. Dat zijn normale bijwerkingen na een behandeling, maar mensen kunnen ervan schrikken. Ik heb liever dat ze mij bellen, dan dat ze naar de huisarts gaan.”

Meer dan smeren alleen

Voor een behandeling wordt de huid vaak behandeld met huidproducten. Daarna krijg je deze producten mee naar huis om het resultaat te houden. Dat is meer dan zomaar wat smeren, want er zitten vaak hoge concentraties vitaminen, mineralen en zuren in. Je krijgt van Magda en lijst mee – een protocol – waarin duidelijk staat welke crèmes je wanneer en hoe mag gebruiken. Magda: “Ik bel altijd nog even om te checken hoe het gaat.”

Tekst loopt door onder de foto

Revita Skin
Een acnebehandeling Foto: Revita Skin

Ook voor vaders

Hoewel Magda zich voornamelijk op moeders richt, is iedereen hier natuurlijk welkom. “Vaders bijvoorbeeld”, legt Magda uit. “Beginnende kaalheid is goed te behandelen met Mesotherapie. Door kleine prikjes wordt er een cocktail van mineralen en vitaminen in de hoofdhuid aangebracht die de haarcellen stimuleren. De heren kunnen hier uiteraard ook terecht voor huidverbetering of laserontharen”

Persoonlijk behandelplan

Magda maakt voor iedereen een persoonlijk behandelplan en adviseert waar nodig op het gebied van levensstijl, voedingspatroon of raadt voedingssupplementen aan. Ze combineert verschillende behandelmogelijkheden: laser, microneedling, mesotherapie of medische peelings om de beste resultaat te behalen. Magda: “Als dat nodig is, verwijs ik je door naar de huisarts of een andere specialist. Soms neem ik contact op met een arts om meer achtergrondinformatie te verzamelen over iemands zijn gezondheid. “Iedereen is anders, dus geen behandeling is hetzelfde.”

Tekst loopt door onder de foto

Revita Skin
Microneedlingbehandeling Foto: Revita Skin

Vergoed via je zorgverzekering

Revita Skin is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten De meeste behandelingen worden vergoed, afhankelijk van je zorgpolis. Hier zie je welke behandelingen Magda aanbiedt.


Meer over Revita Skin huidtherapie & huidverbetering ontdekken?

Revita Skin huidtherapie & huidverbetering beauty en wellness

Vandaag gesloten

Steijgerweg 1, Eindhoven

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.