Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lynsey maakt haarwerken: ‘Die glimlach daar doe ik het voor’

Aangeboden door Lynsey en Imro’s Hairdesign 3 oktober 2019

Lynsey en Imro’s Hairdesign is meer dan alleen een kapsalon. Hier weten ze écht raad met alle soorten haar, zoals afro kapsels, black hair en ook voor de mooiste extensions moet je sinds 2008 in de Bergen zijn. Begin dit jaar specialiseerde Lynsey Smits (30) zich in haarwerken voor vrouwen die te maken krijgen met tijdelijk- of langdurig haaruitval. “Als mensen hier blij en zelfverzekerd de deur uitstappen, heb ik mijn werk goed gedaan.”

Door haar jarenlange ervaring met haarverlenging kreeg Lynsey steeds vaker de vraag of ze ook iets kon doen aan serieuze haarproblemen. “Een kaal plekje kun je nog opvullen met extensions”, legt ze uit. “Dit ging om vrouwen die door chemo tijdelijk hun haar zouden verliezen, of die om andere redenen tijdelijk of blijvend last hadden van kaalheid of dunner wordend haar. Vrouwen van alle leeftijden, dus ook leeftijdgenoten.”

Erkend zorgpunt

Via via kwam Lynsey in contact met LiVage Haarwerken. Dat is een organisatie die zich bezighoudt met het aanmeten én leveren van haarwerken van hoge kwaliteit, voor vrouwen die worstelen met dunner wordend haar, kale plekken, terugtrekkende haargrens zoals Alopecia en haarverlies door chemo. “De gesprekken met LiVage voelden meteen goed en ik sloot me bij hen aan. Daardoor ben ik nu een erkend zorgpunt in Eindhoven.”

Tekst loopt door onder de foto

Lynsey en Imro's Hairdesign
Foto: Lynsey en Imro’s Hairdesign

Hoge kwaliteitseisen

Lynsey volgde de opleiding voor haarwerkspecialisten bij LiVage en haalde daar haar Stichting Erkenningsregeling leveranciers Medische Hulpmiddelenkwaliteitscertificaat (SEMH). Dit krijgen alleen mensen die na een hele strenge selectie hebben aangetoond dat ze aan de hoge kwaliteitseisen voldoen. Ook moet je om dit certificaat te krijgen, werken volgens hele strenge kwaliteitsprocedures.

Gratis intake

Lynsey: “Eerst hebben we een gratis intakegesprek. Mijn haarwerksalon bevindt zich in een afgesloten ruimte in de kapsalon, dus niemand die je ziet. We kijken samen wat het probleem is. Of je haarverlies blijvend is of niet, wat je wensen zijn qua kleur en model en in welke prijsklasse je een haarwerk, of haarwerkstukje wilt bestellen.” Lynsey maakt deze niet zelf. “Na een intake bestel ik ongeveer tien tot vijftien verschillende modellen”, legt ze uit. “Een week later kun je de modellen komen passen. Het gekozen haarwerk wordt op maat gemaakt en aangepast aan jouw persoonlijke wensen.”

Opfrisbehandeling of eerste knipbeurt

En daar houdt de service van Lynsey niet op. Want wanneer het niet mogelijk is voor jou om naar de salon te komen, komt Lynsey gewoon bij je thuis. “Persoonlijke begeleiding is heel erg belangrijk bij LiVage en dus ook bij mij”, zegt ze. “Ik neem na een tijdje contact met je op en dan kun je terugkomen voor een opfrisbehandeling van het haarwerk. Degenen die hun eigen haar weer terug hebben na chemo, krijgen van mij gratis hun eerste knipbeurt.”

Tekst loopt door onder de foto

Lynsey en Imro's Hairdesign
Foto: Lynsey en Imro’s Hairdesign

Vergoeding door zorgverzekeraar

Door chemotherapie kan je hoofdhuid gevoelig en droger worden. Ook hierover kan Lynsey je adviseren en met de juiste producten zorgen dat je haargroei weer op gang komt. Daarnaast neemt ze ook de aanvraag voor vergoeding bij je verzekeraar van je over. Lynsey: “Alle zorgverzekeraars in Nederland bieden een basisvergoeding. Na je verwijzing kom je in aanmerking voor een vergoeding. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, hebben sommige zorgverzekeraars ook nog een extra bedrag beschikbaar.”

Lachend de deur uit

Lynsey: “Het is heel bijzonder als mensen hier lachend de deur uit lopen. Geen of weinig haar hebben maakt onzeker. Het is heel confronterend om jezelf zo in de spiegel te zien. Daarom word ik steeds weer blij als ik mensen zie lachen als ze zichzelf met hun nieuwe haar zien. Ze voelen zich weer zelfverzekerd en daar doe ik het uiteindelijk voor.” Wil jij na het lezen van dit verhaal langskomen voor een intake? Neem dan contact op met Lynsey.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Lynsey en Imro’s Hairdesign. Meer over Lynsey en Imro’s Hairdesign ontdekken?

Lynsey en Imro’s Hairdesign kappers

Gesloten10:00 - 18:00

Sint Catharinastraat 73, Eindhoven

Bekijk meer:kappers

adv.