Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tiny house, vakantiehuisje of leefgemeenschap: 5 x bijzondere woningen

Aangeboden door Stichting Huurdersvertegenwoording Woonbedrijf 1 november 2019

Dat de woningnood hoog is weten we inmiddels. Ook in Eindhoven. Daarom worden er allerlei nieuwe, creatieve woonvormen bedacht. Soms tijdelijk, soms permanent. Iedereen heeft zijn eigen woonwensen. De een vindt een lage huur belangrijk en de ander wil graag een grote tuin. Wil je gezellige buren of heb je liever veel privacy? Take your pick! Hier zijn vijf voorbeelden van hoe je kunt wonen in de toekomst.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Tiny House

Tiny houses
Foto: ED Mark Bolsius

Een Tiny House, dat is dus een klein huis. Deze huisjes hebben een vloeroppervlak tussen tien en vijftig vierkante meter. Het zijn vaste constructies die te demonteren en te verplaatsen zijn. Daarom wordt er altijd rekening gehouden met de maximale afmetingen die toegestaan zijn voor een dieplader of ander vervoermiddel om ‘m op z’n plaats te krijgen. Een Tiny House gaat vaak samen met een ‘minimal living’ filosofie: persoonlijke eigendommen worden zoveel mogelijk beperkt. Tja, er past ook niet zoveel in natuurlijk.

Spacebox

Space Box
Foto: Huurdersvereniging Woonbedrijf

Er wordt steeds vaker geëxperimenteerd met containerwoningen. Bijvoorbeeld door Woonbedrijf, die de naam Spacebox gebruikt voor hun kleine flexwoningen in Eindhoven. Deze rechthoekige ‘dozen’ zijn eenvoudig te verplaatsen, de huurprijs is laag en de wachttijden kort. Het zijn eenvoudige appartementen voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een tijdelijke woonruimte. Containerwoningen zijn namelijk niet bestemd om de rest van je leven in te verblijven. Bietje klein toch.

Camping

Camping
Foto: ANP

Steeds meer mensen wonen fulltime op de camping. Er zijn geen specifieke aantallen te noemen, vooral omdat het niet is toegestaan in Nederland. Mensen doen het vaak stiekem. En nee, je hoeft niet in een tentje of een aluminium camper te gaan wonen hoor. Er staan vaak prachtige woningen op campings. Er zijn ook veel arbeidsmigranten uit Oost-Europa die tijdelijk op vakantieparken ondergebracht worden.

Leefgemeenschap

Woongemeenschaop
Foto: Stichting Knarrenhof Nederland

Groepen mensen die samen gaan wonen doen je misschien denken aan hippies en sektes. Niet nodig, want de moderne leefgemeenschap is veel diverser dan dat. Zo krijgen studenten een betaalbaar appartement toegewezen, op voorwaarde dat ze boodschappen doen voor de senioren een deur verder. Jongeren helpen ouderen. Goed voor de sociale interactie. En gezellig!

Woning splitsen

Woning
Foto: ANP

Er zijn veel gezinnen waarvan de kinderen uit huis zijn. De ouders blijven achter in een grote woning en hebben al die extra slaapkamers die nooit gebruikt worden. Verhuizen is geen optie, want een klein seniorenappartement betekent dat je je buurt en je tuin opoffert. Daarom wordt er gekeken naar de mogelijkheden om grote woningen te splitsen met een eigen ingang. Zo kunnen senioren lekker in hun vertrouwde huisje blijven wonen met een lagere huursom en minder energiekosten. Kunnen jongeren meteen een leuke bovenwoning scoren.

Heb jij nog meer leuke ideeën?

Heb je zelf ook ideeën om wonen in de toekomst te verbeteren? Deel ze met Huurdersvertegenwoordiging Woonbedrijf. Dit is de stichting die opkomt voor de belangen van alle huurders én toekomstige huurders bij Woonbedrijf. Je bent als huurder of woningzoekende ook welkom op dinsdag 12 november tijdens de Algemene Vergadering in Geldrop. Ga voor meer informatie naar deze pagina.


Meer over Stichting Huurdersvertegenwoording Woonbedrijf ontdekken?

Stichting Huurdersvertegenwoording Woonbedrijf dienstverlening

Op aanvraag

Hemelrijken 171, Eindhoven

Bekijk meer:dienstverlening

Lees ook:

Sociale huurwoning in Eindhoven

Dit doet de Stichting Huurdersvertegenwoordiging Woonbedrijf voor jou!

Huur jij een woning via Woonbedrijf, of sta je ingeschreven als woningzoekende? Zo ja, ben je er dan...
Plug In City

Een puik plan: studentenwoningen in verticale zeecontainers op Strijp-S

Het is vandaag de dag van de duurzaamheid. Een prima gelegenheid voor Bas Luiting - van The Circular...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.