Janneke ontwerpt lingerie die inlegkruisjes overbodig maakt: ’Omdat ik ook wel eens in m’n broek pis’

Aangeboden door Pavone Lingerie

Foto: Rik Versteeg

Janneke Schellekens (36) ontwerpt supersexy lingerie die inlegkruisjes overbodig maakt. Er zit namelijk een kruisje van zacht bamboefleece in, dat wel vijftig milliliter vocht kan opvangen. Het idee voor Pavone Lingerie ontstond acht jaar geleden, na de heftige thuisbevalling van haar zoon Beer.

Janneke: “Zijn naam bleek heel toepasselijk: hij was een beer van een baby en zat vast. Vanaf dat moment kon ik niet meer zo goed mijn plas ophouden. Ik was pas 28 en schrok me helemaal dood. Je associeert het meteen met luiers en oude mensen. Voor mijn werk zat ik veel in de auto en als ik het niet kon ophouden, zat ik in de file tussen de autodeuren te plassen.”

Van HEMA-onderbroek naar Italiaanse lingerie

Janneke is gek op lingerie, maar dat was ooit wel anders. “Toen ik in Italië studeerde, zagen mijn Italiaanse vriendinnen mijn onderbroeken van Zeeman en HEMA. ‘Gini, dat kan écht niet’, zeiden ze. Ik moest lingerie met ze gaan uitzoeken en mijn katoenen onderbroeken in de prullenbak gooien. Italiaanse vrouwen leven in een machocultuur met enorme ego’s, maar de vrouwen houden de boel draaiende. Daarnaast zorgen ze ook nog eens heel goed voor zichzelf – iets waar de Nederlandse vrouw nog wel van kan leren. Omdat ik zo van ze onder de indruk was, heb ik mijn merk Pavone genoemd. Het betekent ‘pauw’ en staat voor mij voor de kracht en trots van de Italiaanse vrouwen.”

Lees verder onder de foto 

Janneke in haar zelfontworpen lingerie | Foto: Fotografielokaal | Visagie: Kyra Vister

Schetsen aan moeders ziekenhuisbed

“Het idee voor Pavone was er al een tijdje, maar het werd pas serieus in Turkije. Daar was ik op vakantie met mijn moeder en kinderen. Mijn moeder kwam raar uit het vliegtuig en het bleek dat ze een enorme hersentumor had. Terugvliegen mocht niet meer; dan zou ze direct overlijden. Ze is daar geopereerd en in coma geraakt. Uiteindelijk lag ze een maand op de IC en ik mocht twee keer per dag bij haar zijn. Dan ging ik aan haar bedje schetsen. Ik was zo boos op de wereld. Ze was pas 57 jaar. Ik dacht: fuck de hele wereld, ik ga gewoon mijn hart volgen. Misschien word ik ook maar 57.”

Met beide voeten op de grond

“Als je iemand verliest waar je zo waanzinnig veel van houdt, zet het je ook met beide voeten op de grond. Waar sta ik? Wat wil ik, en wat juist niet meer? Waar droom ik van? Het rouwen vreet zoveel energie, dat je ook niet anders kan dan je bezighouden met dingen waar je enigszins blij van wordt, en ik merkte dat ik geen energie meer kreeg van mijn baan als commercieel consultant. Naast mijn werk had ik al een opleiding aan de Amsterdamse stylingacademie gedaan en inmiddels zit ik in het derde jaar van mijn deeltijdopleiding aan de modeacademie. Na mijn moeders overlijden zei mijn vader: ‘Lieverds, ik heb samen met mam gespaard voor onze oudere dag, maar ik ga dat niet aan mezelf besteden.’ Van dat geld heb ik de eerste drie collecties van Pavone laten maken en de webshop opgebouwd.”

Lees verder onder de Instagrampost >

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Pavone Lingerie (@pavonelingerie.official)

Taboegevoelige onderwerpen

“Het eerste jaar was heel stressvol. Ik had er bijna een ton in gestopt en er gebeurde helemaal niks. Zelfs vrienden en familie bestelden niet. Misschien ook omdat ik er taboegevoelige onderwerpen mee aanraak. Niet alleen urineverlies, maar ook afscheiding, soa’s, schimmelinfecties, gynaecologische kanker en LS; een verschrikkelijke huidaandoening, waarbij je continu jeuk en een branderig gevoel hebt rond je vagina. Heel veel vrouwen dealen ermee, maar er is bijna niks over bekend.”

Missie tegen inlegkruisjes

“Maar het gaat ook over vrouwen die altijd een inlegkruisje dragen omdat ze de overtuiging hebben dat ze daardoor schoner zijn. Merken als Always spelen daarop in, met reclames voor inlegkruisjes met een geurtje erin. Het is de omgekeerde wereld. Dat synthetische materiaal ademt niet en verstoort de PH-waarde, waardoor je juist last krijgt van geurtjes en schimmelinfecties. Het sterkt me ook wel. Ik doe het vanuit een soort missie. We moeten sowieso af van al dat wegwerpspul. Ik geloof er daarom heilig in dat de toekomst ervoor zorgt dat bedrijven als Always en Tena niet meer zoveel macht hebben. Ik zou het ook heel leuk vinden om samen te werken: hoe kunnen we het samen beter doen?”

Lees verder onder de foto

Emotionele telefoongesprekken

“Elke dag krijg ik dankbare berichten van klanten, en zelfs steunbetuigingen. Vrouwen bellen me regelmatig heel emotioneel op, dat ze eindelijk mooi ondergoed hebben gevonden dat voor hen draagbaar is en waarin ze zich weer vrouw voelen. Dat stukje wordt hen echt ontnomen. Bij elke bestelling die binnenkomt denk ik: wauw, die willen gewoon geld betalen voor iets dat ik heb bedacht en ontworpen. Dat vind ik nog steeds heel bijzonder en ik denk ook dat het belangrijk is dat ik me dat blijf realiseren. Ik ben niet superrijk, maar doe iets waar ik heel blij van word: vrouwen gelukkig maken door iets te ontwerpen. Dat is, vind ik dan, het allermooiste dat er is.”

Pisverhaal

“Na dat eerste moeilijke jaar stond ik in de rubriek Blootgeven van Telegraaf Vrouw. Op A4-formaat, in mijn eigen slippie met m’n pisverhaal erbij. ‘Jongens, ik heb dit ontworpen omdat ik ook wel eens in m’n broek pis. Let’s deal with it.’ Vanaf dat moment ging het enorm lopen. Ook omdat vrouwen het er met elkaar over gaan hebben of het bij elkaar zien in de sportschool. Ik heb namelijk ook een string ontworpen voor tijdens het sporten, want dacht na tien jumping jacks ook wel eens ‘o kak, ik heb in m’n broek gepiest’.”

Lees verder onder de Instagrampost >

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Pavone Lingerie (@pavonelingerie.official)

Verslavend zacht en zonder geurtjes

De stoffen voor de lingerie worden met zorg geselecteerd door Janneke zelf. De kruisjes zijn gemaakt van bamboefleece, wat verslavend zacht en aaibaar aanvoelt. Bovendien zorgt het ervoor dat je geen last meer hebt van geurtjes en kan het tot vijftig milliliter vocht opvangen – vergelijkbaar met de inhoud van een borrelglaasje. Bamboe is een wat omstreden materiaal, omdat er normaal gesproken een chemische verwerking aan te pas komt – maar niet bij Pavone.

Dit vind je in de webshop van Pavone

Janneke droomt van een winkel op de Witte de Withstraat, maar tot die tijd kun je terecht in de webshop van Pavone. Buiten de collecties in zwart en wit, komen daar in januari ook felrode items bij en in de voorjaarscollectie kunnen we mint en koraal verwachten. Bikini’s zijn er ook: in zwart en wit met een gouden band. Binnenkort komen daar nieuwe, hoge modellen slips en boxers zonder kant bij, en een bodysuit van 95% bamboe. Verder is Janneke bezig met een meiden- en een mannenlijn. “Mannen die bijvoorbeeld een operatie aan de prostaat hebben gehad, hebben ook te maken met urineverlies. Dat is nóg meer taboegevoelig, omdat ze het gevoel hebben dat het hun mannelijkheid aantast.”

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Mag dat: zelf kiezen welk coronavaccin je krijgt?”

Mag dat: zelf kiezen welk coronavaccin je krijgt?

Ga naar “Eindhovenaren over het wel of niet eerder openen van terrassen: ‘Gooi de rest ook maar open’”

Eindhovenaren over het wel of niet eerder openen van terrassen: ‘Gooi de rest ook maar open’

Ga naar “Meteen de uitslag: deze snelteststraat is vlakbij Eindhoven én heel goedkoop”

Meteen de uitslag: deze snelteststraat is vlakbij Eindhoven én heel goedkoop

MaxProMed

In onze gids

Ga naar “MARQUEZA bijoux”

MARQUEZA bijoux

 • Echternachlaan 360
 • Winkelen

Nu geopend

Ga naar “MARQUEZA bijoux”

MARQUEZA bijoux

 • Echternachlaan 360
 • Winkelen
MARQUEZA bijoux

Nu geopend

Ga naar “Cucina Italiana”

Cucina Italiana

 • Kastanjelaan 400
 • Restaurants en horeca
 • 10:00 - 18:00
Cucina italiana

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Jura ENA4, met twee kilo koffie naar keuze gratis!”

Jura ENA4, met twee kilo koffie naar keuze gratis!

 • BonneBella Shop Eindhoven
 • Geldig t/m 30 april 2021
Bonnebella Shop

Topper

Ga naar “Alle CêlaVita van € 2,78 voor € 1,39”

Alle CêlaVita van € 2,78 voor € 1,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 18 april 2021
Ga naar “Princes tonijnstukken en sardines van € 3,30 voor € 1,65”

Princes tonijnstukken en sardines van € 3,30 voor € 1,65

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 18 april 2021
Ga naar “AH Vetplant, monstera of sansevieria in pot van € 5,99 voor € 3,49”

AH Vetplant, monstera of sansevieria in pot van € 5,99 voor € 3,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 18 april 2021
Ga naar “Nescafé potten oploskoffie 200 gram* van € 11,10 voor € 5,55”

Nescafé potten oploskoffie 200 gram* van € 11,10 voor € 5,55

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 18 april 2021

Vacatures

Ga naar “Enthousiaste wijkverpleegkundige wijkteam Acht bij Sint Annaklooster”

Enthousiaste wijkverpleegkundige wijkteam Acht bij Sint Annaklooster

 • Sint Annaklooster
 • Fulltime/Parttime
Logo: Sint Annaklooster

Topper

Ga naar “Medewerker Versmarkt Bij Liek”

Medewerker Versmarkt Bij Liek

 • Liek
 • Parttime
Liek
Ga naar “Enthousiaste verpleegkundigen voor de flexpool bij Sint Annaklooster”

Enthousiaste verpleegkundigen voor de flexpool bij Sint Annaklooster

 • Sint Annaklooster
 • Fulltime/Parttime
Sint Annaklooster

Topper

Ga naar “Medewerker Patiëntenvervoer in ziekenhuis”

Medewerker Patiëntenvervoer in ziekenhuis

 • Recruit a Student
 • Parttime
Ga naar “Enthousiaste verzorgenden IG bij Sint Annaklooster”

Enthousiaste verzorgenden IG bij Sint Annaklooster

 • Sint Annaklooster
 • Fulltime/Parttime
Sint Annaklooster

Topper