In deze oude brandweerkazerne kun je lunchen én shoppen!

Aangeboden door Kazerne 20 juni 2019
Ben je op zoek naar een bijzonder cadeautje? Dan moet je eens bij Kazerne gaan kijken. Je kon er al eten, borrelen, logeren en exposities bekijken, maar ze hebben nu ook een winkel. Yes! Kun je vette designartikelen aanschaffen voor je vrienden… óf voor jezelf natuurlijk.

Ze hebben van alles in de gezellige winkel. Lampen, boeken, sieraden… ze verkopen zelfs meubels! Veel producten zijn gemaakt door ontwerpers die hebben gestudeerd aan de Design Academy Eindhoven, óf ze hebben een atelier hier in de buurt. Echt Eindhovens Design dus. Best bijzonder.

Niet duur

Design? ‘Dat zal wel duur zijn’, denk je nu… Nee joh! Nou ja, je kunt het zo duur maken als je zelf wilt, maar er zijn ook toffe betaalbare cadeautjes. De Bottle Holders van de ontwerpers Lucas en Lucas bijvoorbeeld, of de decoratieve linnen duiven van Christien Meindertsma. Verkrijgbaar in allerlei verschillende kleurtjes. Ze zijn met de hand gemaakt en gevuld met lijnzaad, waardoor ze overal kunnen zitten. De Dandelights zijn ook bijzonder. Dat zijn betoverende kleine lichtsculpturen gemaakt door Studio Drift. Heel vet, heb je een paardenbloem op batterijen, of met een stekker eraan.

Tekst loopt door onder de foto

Bottle Holder
Bottle Holder Foto: Jella Lena van Eck

Link met de expositie

Veel spullen die in de winkel worden verkocht hebben een link met de expositie die op dat moment in de Kazerne te zien is. Nu is er bijvoorbeeld een tentoonstelling met werk van oud-Design Academy studente Agne Kucerenkaite. Zij recyclede industrieel metaalafval en maakte daar nieuwe producten van. Het keramieke servies dat zij maakte, kun je kopen in de shop.

Lunchen of borrelen

En als je bent uitgeshopt kun je de binnen de expositie bekijken, of je gaat gezellig lunchen of borrelen op het terras op de binnenplaats, die aan de winkel grenst. Supermooie plek. Je waant je terug in de tijd in deze vette verbouwde brandweerkazerne. Loop gerust eens binnen! De shop is iedere dag open, op werkdagen van 10.00 tot 18.00 uur. In het weekend van 12.00 tot 17.00 uur.

Kijk hier voor nog meer mooie hebbedingetjes-foto’s:

Designshop Kazerne Foto: Kazerne
Pigeons Foto: Christien Meindertsma
Bottle Holder van Lucas en Lucas Foto: De Kazerne
Dandelight Foto: Kazerne

 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Kazerne. Meer over Kazerne ontdekken?

Kazerne restaurants en horeca

Nu open12:00 - 00:00

Paradijslaan 2-8, Eindhoven

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Kazerne Eindhoven

Toen in Eindhoven: oude foto’s van de Kazerne!

Kazerne aan de Paradijslaan is nu een design hotspot. Een plek waar werk van toonaangevende ontwerpe...

adv.