Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het oudste makelaarskantoor van Eindhoven wordt negentig!

Aangeboden door Maas Makelaars 8 september 2019

Maas Makelaars bestaat deze maand negentig jaar. Het Eindhovense makelaarskantoor werd in 1929 opgericht door Jan Maas en zijn vader. Sindsdien kunnen Eindhovenaren bij hen terecht voor verzekeringen, hypotheken en makelaardijzaken. Maas Assurantie- en Woningbureau, zoals het destijds heette, ging in de jaren tachtig over op zoon Jacques. Sinds 2006 zwaait kleinzoon Joris er de scepter: “We proberen de old school makelaardij te combineren met de vooruitstrevendheid van nu.”

Jan Maas begon zijn bedrijf aan de Gerarduslaan. Daarna verhuisde het kantoor vervolgens via de Emmasingel en de Prins Hendrikstraat naar de Boschdijk. Eerst nog in een jaren dertig pand. In 2001 bouwde Maas Makelaars zelf het huidige kantoor, aan de overkant in diezelfde straat. “Toen mijn vader de zaak runde, lag de focus heel erg op nieuwbouw”, zegt Joris. “Dat was echt zijn ding. Kwam goed uit, want er werd natuurlijk superveel gebouwd in die tijd. Mijn vader stond liever in het veld dan dat hij op kantoor zat.”

Goede naam

“Nog steeds profiteer ik elke dag van de goede naam die mijn vader heeft opgebouwd”, gaat Joris verder. “Hij was echt een ‘mensen-mens’. Het maakte hem niet uit of iemand in de fabriek werkte of directeur was. Hij ging voor iedereen door het vuur. Na mijn afstuderen in 1997 kwam ik erbij en ben me meer op bestaande bouw gaan toeleggen. Dit zorgde dat we meer onafhankelijkheid en inkomsten kregen.”

Tekst loopt door onder de foto

Maas Makelaars
Krantenkop uit het ED in 1988 Foto: Maas Makelaars

Een echt familiebedrijf

Maas is een familiebedrijf en dat betekent dat het makelaarskantoor een vaste schare klanten heeft opgebouwd in de loop der jaren. “We hebben best vaak transacties met kinderen van wie de ouders met mijn vader zaken deden en hun opa en oma met mijn opa”, zegt Joris. “Drie jaar geleden heb ik nog een huis verkocht van een oudere dame en een nieuw appartement aangekocht voor haar. Haar zoon was op advies van mijn opa bij een notaris gaan werken. Deze zoon (nu zelf oud notaris) behartigde uiteraard nu de zaken van zijn moeder. Zo kregen wij door het handelen van mijn opa ruim veertig jaar geleden nu een opdracht. Dat is toch geweldig!”

Old school 

“Als makelaar moet je natuurlijk met de tijd mee”, legt Joris uit. “Zeker in dit vluchtige tijdperk van social media, reviews en presentatiemogelijkheden waar de makelaars van vroeger alleen over konden dromen. Hoe gaaf is het nu dat je via Matterport een digitale scan kan maken van een bestaande woning. De koper kan dan digitaal door de woning lopen zonder er te zijn geweest!”

Tekst loopt door onder de foto

Maas Makelaars Eindhoven
Het tweede pand aan de Emmasingel Foto: Maas Makelaars Eindhoven

Persoonlijke touch

“De downside is wel dat de maatschappij wat minder persoonlijk is geworden”, voegt Joris hieraan toe. “Alles moet snel. Wij proberen met ons kantoor toch een beetje de old school makelaardij te combineren met alle vooruitstrevendheid van nu. Technologische vooruitgang, prima maar we proberen het zo persoonlijk mogelijk te houden. We vragen onszelf altijd af wat wij prettig zouden vinden als consument. We bouwen een vertrouwensband op met onze klanten, in de hoop dat zij en hun kinderen in de toekomst weer bij ons terugkomen. Dit doen we door de klant te ontzorgen en door de beste deal te regelen.

Met beide benen op de grond

In 2008 brak de huizencrisis uit. “Jarenlang hebben we moeten knokken voor elke verkoop”, vertelt Joris daarover. “Veel kantoren gingen hard onderuit. Toch kijk ik hier met een goed gevoel op terug, want daarna stonden we steviger dan ooit met beide benen op de grond. Het was de beste, maar ook de duurste cursus, die we ooit hebben gehad. We moesten onze hele verkoopstrategie omgooien. Van pandgericht naar kopersgericht handelen. De kopers die “in de markt” waren probeerden wij een woning uit onze eigen portefeuille te verkopen. Dit door ze te volgen en bij een afwijzing van het ene pand een ander pand aan te bieden.

Een van de grootste

Bizar dat zowel de huizenkoper- als verkoper de hele crisis alweer is vergeten. Wij niet, maar inmiddels zijn we gelukkig wél een van de grootste kantoren in Eindhoven en hebben we drie keer in de ‘Vastgoed Top 100’ gestaan. Onze nieuwe website stond zelfs in de Top 25 beste makelaars websites van Nederland.

Tekst loopt door onder de foto

Maas Makelaars Eindhoven
Joris aan het werk Foto: Ria van der Ploeg Fotografie

Ontzorgen en de beste deal

In 2006 nam Joris de zaak over. Sinds zijn komst is er meer geautomatiseerd en er is meer ruimte gekomen voor marketing. Naast verkoop, aankoop en taxaties, is het bedrijf zich ook meer gaan toeleggen op hypotheken en verzekeringen. Joris: “Er is een hoop veranderd in de loop der tijd natuurlijk, maar wat al negentig jaar hetzelfde is gebleven is, dat we onze klanten ontzorgen en dat we altijd de allerbeste deal regelen!”

Wijze raad

Joris heeft twee zonen. Jelte van 11 en Jens is 8. Ja, je ziet het goed: de namen van alle Maas mannen beginnen met een J. “Of zij het gaan overnemen zien we nog wel”, zegt Joris. “Ergens zou het leuk zijn, maar het moet wel hun passie zijn. Anders hou je het niet lang vol met die lange dagen en alle hectiek eromheen. Mijn vader heeft mij vrijgelaten in mijn beroepskeuze maar mijn opa was duidelijk: ‘Jij wordt makelaar’. Helaas is mijn vader zes jaar geleden overleden en kan hij zijn wijze raad niet meer overbrengen op mijn zoons.”


Meer over Maas Makelaars ontdekken?

Maas Makelaars makelaars

Vandaag gesloten

Boschdijk 272, Eindhoven

Bekijk meer:makelaars

adv.