Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dé trends volgens Harry van ’t Smitje: ‘Van deze print krijg je meteen zin om op vakantie te gaan’

Aangeboden door Het Smitje 14 februari 2020

Je kunt natuurlijk je nieuwe voorjaarsoutfit bij elkaar sprokkelen in al die verschillende kledingzaken die Eindhoven rijk is. Je kunt ook naar het Smitje gaan, een patroon uitkiezen, stof kopen en zelf iets maken. Lekker creatief en je draagt  iets waar niet iedereen straks in rondloopt. Maar wat is ín deze zomer? Harry Smits zocht de vijf meest trendy stoffen uit waarmee jij dit voorjaar zeker de blits zult maken.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Ecologisch katoen met vakantiethema

Het Smitje
Harry Smits Foto: indebuurt

“Vorig jaar was de zomermode wat neutraler”, zegt Harry. “Een beetje donkerder en veel marinestreepjes. Dit jaar zijn het prints met felle kleuren en heel veel bloemen en planten, zonder dat het tuttig wordt. Neem deze ecologische katoen met Mexicaanse cactusprint. Die valt mooi, draagt lekker en is heel geschikt om een bloesje van te maken.”

Milieuvriendelijk

“Bovendien is deze stof onder een milieuvriendelijk keurmerk gefabriceerd”, gaat Harry verder. “Dit katoen heeft volgens een natuurlijk proces kunnen groeien, is met de hand geplukt en is daarna gewassen en gestoomd zonder chemische behandeling. De verf is ook nog eens ecologisch en het thema is Mexico. Van deze print krijg je toch meteen zin om op vakantie te gaan?”

Afrikaanse look op rekbaar katoen

Het Smitje
Harry Smits Foto: indebuurt
Het Smitje
Harry Smits Foto: indebuurt

“Dit felgekleurde katoen is rekbaar”, legt Harry uit. “Het is hetzelfde milieuvriendelijke katoen als met die Mexicaanse print, maar er is wat viscose aan toegevoegd zodat het elastisch wordt. De verf is ook weer ecologisch. Deze stof is heel goed geschikt om een jurkje, rok of een blouse van te maken.”

Kimonostof

Het Smitje
Harry Smits Foto: indebuurt

Harry: “Deze katoen met tropische bladprint wordt veel gebruikt voor het maken van kimono’s. Kijk, ik heb er een plaatje van. De stof voelt fris en koel en valt mooi. ook als de blouse ruim zit. Hoge kraag, ruimvallende mouwen. Zie je? Oh, ook hier weer: alles milieuvriendelijk en ecologisch. Ik let daar op wanneer ik stof bestel tegenwoordig.”

Ademende stof

Het Smitje
Harry Smits Foto: indebuurt
Het Smitje
Harry Smits Foto: indebuurt

“Deze ecologische stof is gemaakt van viscose”, gaat Harry verder. “Dat is geen katoen, maar het wordt gemaakt van boomtoppen. Het voordeel van dit materiaal is, dat de stof ademt. Je kunt er dus heel goed in sporten, zonder dat je gaat zweten. Er is een beetje elastan aan toegevoegd zodat er rek in zit. Een joggingbroek zou kunnen, maar deze natuurlijke vezel is ook geschikt om een jurkje of een blouse van te maken, want de stof valt recht.”

Gebloemde zijdemix

Het Smitje
Harry Smits Foto: indebuurt

“Deze mix van zijde met elastan tenslotte, voelt heel zacht aan”, legt Harry uit. “Perfect voor een jurkje. Leuk hé, die bloemen? Heel klassiek eigenlijk.”

Harry helpt

Het Smitje
Harry Smits Foto: indebuurt

Denk je nu: ‘Oh jee, ik heb nog nooit een naaimachine aangeraakt, maar ik wil best zelf iets maken?’ Geen paniek, want behalve het juiste garen, de juiste knoopjes, boeken met patronen en duizend-en-een accessoires, kun je bij Harry ook terecht voor advies. “Ik kan je helpen bij het uitzoeken van de juiste stof en ik kan andere tips geven”, zegt hij. “Ik verkoop boekjes met maakbegeleiding, voor de beginnende kleermaker. Daarin staat alles stap voor stap uitgelegd. Handig toch? ”


Meer over Het Smitje ontdekken?

Het Smitje kledingwinkels

Gesloten10:00 - 18:00

Kleine Berg 17, Eindhoven

Bekijk meer:kledingwinkels
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.