Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yess! We hebben een toffe plek in Eindhoven waar je virtual reality games kunt spelen

Aangeboden door Nexxtvr Eindhoven 8 november 2019

Misschien wist je het al, maar Virtual Reality (VR) is de nieuwste rage in entertainmentland. Het is niet alleen superspannend maar het is zoals ze bij virtual realitywalhalla NexxtVR zeggen: niet te vergelijken met wat je ooit hebt gedaan. Bedrijfsleider Harm Derks: “Vanaf het moment dat je je bril op doet ben je echt in een andere realiteit.”

Sinds deze zomer kun je je op de Mathildelaan, in het oude Philips Lighting Application Center (LAC) , de beste virtual reality ervaringen beleven. Harm: “We willen dat mensen hier graag zijn en daarom hebben we veel tijd in de aankleding gestoken. Zodra je hier binnenkomt is het alsof je een spel instapt. We willen zowel in de VR-wereld áls in de echte wereld het allerbeste aanbieden.”

Unieke combinatie

Met het beste uit de VR-wereld, bedoelt Harm dat NexxtVR beschikt over de nieuwste technologie, brillen, hardware én ervaringen. We werken met de grootste gamestudio’s ter wereld. Zo hebben we bijvoorbeeld de game Arizona Sunshine, van het Nederlandse bedrijf Vertigo. Al die gave ervaringen combineren we bij NexxtVR met de nieuwste hardware. Dat is vorm waarin je ze uiteindelijk speelt. Die combinatie maakt ons binnen Europa uniek. Voorbeelden van deze hardware zijn: draadloze VRbrillen, freeroam, waarin je vrij rondloopt met meerdere spelers in de zelfde virtual reality en treadmills, waarin je in VR kunt rennen en sprinten op een loopband.”

Tekst loopt door onder de foto

NexxtVR
Foto: NexxtVR

Dwarsdoorsnede

“Wij willen onze spelers de ultieme gamebeleving bieden”, gaat Harm verder. “Bij ons kun je een dwarsdoorsnede vinden van het nieuwste dat er op VR-gebied is op dit moment. Iedere zes maanden vernieuwen we onze games én zorgen we dat we op het gebied van hardware ook up to date zijn. We hebben verschillende ruimtes waar je die verschillende vormen van VR kunt spelen: The Hall, The BalconyTheDome, The Omni Corner, The RECroom en The Arena.

Arcade games

In The RECroom hebben we Arcadegames, met draadloze VR brillen”, legt Harm uit. Hierop speel je bijvoorbeeld Beat Saber, waarin je op de ritme van muziek blokken stuk slaat. Hier zie je de Arcadegames die je op dit moment kunt spelen bij NexxtVR, mét filmpjes erbij.

Tekst loopt door onder de foto

NexxtVR
Foto: NexxtVR

Jíj bent de controller

In The Omni Corner ben je zélf de controller. Met speciale schoenen en een soort harnas met sensoren, stap je op een loopband. In deze simulator heb je bewegingsvrijheid, waardoor elke beweging die je maakt, met de virtuele wereld wordt gesynchroniseerd. Daardoor kun je in VR net zo rennen zoals je dat in de echte wereld doet.

Levensecht

In The Dome en The Arena  beweeg je vrij rond met meerdere spelers, in een gebied van honderd vierkante meter. Harm: “Deze ervaringen zijn zo levensecht, dat is bijna niet te omschrijven. Dit móet je ervaren. Je loopt vrij rond in een wereld met afgronden, liften en je moet smalle balken oversteken over diepe kloven. Dit heeft echt een wow factor en het triggert vanalles. De kwaliteit is hoog, waardoor je direct een andere realiteit ingezogen wordt. Iedereen loopt hier met een vette smile naar buiten.”

Tekst loopt door onder de foto

NexxtVR
Foto: NexxtVR

Goed voor de teambuilding

In zowel The Hall als The Balcony vind je twee draadloze headsets. Hier kun je respectievelijk de VRspellen Pirate Space Trainer en Super Hot spelen. NexxtVR is de perfecte locatie voor bedrijfs- en teamuitjes, familiefeesten en vriendengroepen. Je speelt mét of tegen elkaar en gaat samen op missie.

Wil jij erheen?

Je kunt al komen spelen vanaf vier personen. Wel even reserveren van tevoren

 Bekijk hier een trailer van het Arcadespel Beat Saber:


Meer over Nexxtvr Eindhoven ontdekken?

Nexxtvr Eindhoven entertainment

Geopend10:30 - 21:00

Mathildelaan 1a, Eindhoven

Bekijk meer:entertainment

adv.