Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Glazenwasser Jeroen: ‘Ik ben er trots op dat ik met zo’n hecht team mag werken’

Aangeboden door Mijn Glazenwasser 22 mei 2020

Misschien herken je het wel: nu je veel thuiszit, zie je ineens overal poetsklusjes. Vooral wanneer de zon naar binnen schijnt. Even de stofzuiger pakken, of de kasten afdoen dan. Maar ál die ramen? Da’s een werk! Niet voor ‘Mijn Glazenwasser.’ Eigenaar Jeroen Jonkergouw (49) “Wij hebben plezier in ons werk en als het goed is merken onze klanten dat aan de goede sfeer die we meebrengen én aan de brandschone ramen waarmee we ze achterlaten.” 

“Wij werken altijd al met glas tussen ons en onze klanten”, zegt Jeroen. “Er is niet zo heel veel veranderd voor ons tijdens de crisis dus. Alleen het wassen van de ramen aan de binnenkant doen we momenteel niet. Verder zorgen we voor zo min mogelijk contact onderling en als iemand klachten krijgt moet hij natuurlijk thuisblijven.”

Tekst loopt door onder de foto 

Mijn Glazenwasser
Traditionele wijze Foto: Mijn Glazenwasser

Geen contract

“Of je nu een enorm kantoorpand hebt, of een rijtjeshuis: niemand zit bij ons vast aan een contract”, zegt Jeroen. “Wij melden vantevoren per mail wanneer we in de buurt zijn en dan kunnen mensen aangeven of ze willen dat we komen. In de wijken waar we standaard komen is dat om de acht weken.”

Tekst loopt door onder de foto

Mijn Glazenwasser
Osmosebehandeling Foto: Mijn Glazenwasser

Vrolijke gezichten

Inmiddels heeft Jeroen twaalf mensen in dienst, waarvan zes via een re-integratietraject vanuit de gemeente. Jeroen: “Deze mensen komen uit een moeilijke situatie”, zegt Jeroen. “Wij behandelen hen met respect en ze maken volledig deel uit van ons team. Ook zorgen we bijvoorbeeld voor vervoer naar het werk, door ze ov-kaarten en/of een fiets te geven. Daardoor zien we ze na verloop van tijd helemaal opbloeien. Iedereen maakt wel eens fouten. Wanneer je mensen de kans kúnt geven om hun leven weer op de rit te krijgen, dan moet je dat doen vind ik. Ik word heel blij van die vrolijke gezichten in ieder geval.”

Gemotiveerd team

“Ik vind het belangrijk dat mensen inzet tonen en gemotiveerd zijn”, gaat Jeroen verder. “Plezier met elkaar én in het werk dat je doet, zijn daar onlosmakelijk mee verbonden. Wanneer mensen blij zijn met wat ze doen, dan komt de inzet vanzelf. Wij willen met zijn allen graag een mooi product neerzetten en daar doen we elke dag ons best voor. Ik ben er trots op dat ik met zo’n hecht en gemotiveerd team mag werken.”

Tekst loopt door onder de foto

Mijn Glazenwasser
Deze glazenwassers gaan op de fiets naar hun werk Foto: Mijn Glazenwasser

Osmose

Als je denkt dat Jeroen en zijn team alleen met een ladder, een emmertje sop, zeem en een trekker komen aanzetten: think again. “We wassen natuurlijk op traditionele wijze”, zegt hij. “Maar we zijn ook gespecialiseerd in osmosebewassing. Dat gebeurt ook met een telescoopsteel, maar hiervoor gebruiken we water waar geen mineralen en kalk meer inzitten. Dat water zuiveren we zelf en het droogt vanzelf, zonder dat er een trekker aan te pas komt. Ook wassen we dakgoten, zonnepanelen, dakkapellen, serres en terrassen en we hebben een biologisch middel om algen te verwijderen.”

Tekst loopt door onder de foto

Mijn Glazenwasser
Het hele team Foto: Mijn Glazenwasser

Tijd om in te werken

Jeroen heeft gelukkig niemand hoeven te ontslaan tijdens de corona crisis. “Er is veel zakelijk werk weggevallen”, zegt hij. “We hebben daarom de wat minder ervaren glazenwassers op pad gestuurd met mensen die al langer in dienst zijn. Kunnen ze wat meer ervaring opdoen. Ook zijn sommige werknemers veel aan het folderen nu én ik heb zelfs nog drie mensen aangenomen via de gemeente. Er is nu veel tijd om die goed in te werken. Ik maakte me in het begin een héél klein beetje zorgen, maar ik zie nu vooral mogelijkheden. Gelukkig maar.”

Kunnen jouw ramen wel een sopje gebruiken? Stuur ze dan een bericht via deze link en ontvang eenmalig 10% korting


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Mijn Glazenwasser. Meer over Mijn Glazenwasser ontdekken?

Mijn Glazenwasser dienstverlening

Op aanvraag

Waldeck Pyrmontstraat 1 03, Eindhoven

Bekijk meer:dienstverlening

adv.