Bas van Videolab: ‘Een stekker in een stopcontact kunnen steken helpt al om te ontsnappen’

Aangeboden door Escaperoom Videolab 21 december 2017

Doe je ogen even dicht en beeld je in dat je op het punt staat om (hopelijk) aan je eerste werkdag te beginnen bij het grootste bedrijf in Eindhoven en omgeving. Je zit te wiebelen op je stoel en bent kei zenuwachtig!

Maar voor het zover is moet je jezelf dus nog wel even bewijzen. Want ben ik eigenlijk wel goed genoeg om voor dit mooie bedrijf in het Videolab te mogen werken? De voorman komt je halen uit het kleine kamertje en met klamme handjes loop je achter hem aan. Je krijgt een stofjas in je handen gedrukt en moet een kamertje in. Wat is hier in hemelsnaam aan de hand? Zijn ze gek geworden?

Laat die hersenpan maar even kraken

De enige informatie je krijgt is dat je precies één uur de tijd krijgt om te laten zien wat je in je mars hebt. Hoe? Door het oplossen van puzzels met een technisch tintje. We zijn hier immers wel op industrieel Eindhovens erfgoed. Je hoeft niet bang te zijn voor schrikmomenten en meer van zulks, maar zal je hersenpan wel moeten laten kraken. Krijg je het toch wel benauwd bij de woorden ‘technisch tintje’ ? Ginne schrik, ook zonder technische voorkennis kun jij jezelf hieruit redden. Een stekker in een stopcontact kunnen steken is bij wijze van spreken al genoeg. En daarbij: je bent niet alleen, er zijn meerdere sollicitanten die in hetzelfde schuitje zitten.

Een knipoog naar het verleden

Inmiddels is je misschien wel duidelijk dat je je in een escaperoom bevindt. We spreken met Bas van Helmondt, een van de oprichters van Escaperoom Videolab. Zeg, dit thema is wel heel apart. “Klopt! Wij zijn uniek door de locatie en onze knipoog naar het verleden van deze plek.”

Hoe het begon…

Men neme vijf creatieve studenten die net afgestudeerd zijn. Ze hebben zin in een uitje en besluiten naar een Tilburgse escaperoom te gaan. Was dat even leuk! ‘Daar kunnen we zelf ook wel wat mee doen’, besloten ze. De knappe koppen namen contact op met de gebouwbeheerder van het Videolab en deze had nog wel wat donkere kamers over van de fotoacademie die hier voorheen zat. Aangezien één en één twee is, was escaperoom Videolab twee maanden later een feit. Hoppetee! En inmiddels zitten ze er alweer 2,5 jaar.

Niveau bioscoopkaartje

Feit is dat een uitje naar een escaperoom vaak een kostbare aangelegenheid is. “Dat is ook weer iets waar wij ons mee onderscheiden”, zegt Bas. “Bij ons betaal je standaard €12,50 per persoon. Dat is een beetje het niveau van een bioscoopkaartje. Het moet natuurlijk wel leuk blijven! Oh trouwens: je Engelstalige vrinden kun je gewoon meenemen, want alle puzzels zijn zowel in het Nederlands als in het Engels.”

20% korting in de kerstvakantie!

We kunnen ons levendig voorstellen dat je helemaal zin hebt gekregen in dit avontuur. Daarom is het handig om te weten dat je in de kerstvakantie 20% korting krijgt op je reservering. Hier vind je alle info over deze aanbieding.

Foto: Dick Rennings
Foto: Dick Rennings
Foto: Dick Rennings
Foto: Dick Rennings

Escaperoom Videolab entertainment

nu open09:30 - 23:15

Torenallee 20, Eindhoven

Bekijk meer:entertainment