Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Duurzaam wonen in Eindhoven: het kan in Zuiver Bosrijk in Meerhoven

Aangeboden door BPD Ontwikkeling B.V. Regio Zuid 19 september 2020

Wonen tussen de bomen, midden in de natuur in een heel bijzonder, duurzaam huis mét ruim terras. Klinkt goed, toch? Als dit je droom is, kan dit héél snel realiteit worden. In Meerhoven is nu een uniek nieuwbouwproject in voorbereiding. Daar vertellen we je graag wat meer over.

Wakker worden van het gezang van vogels, de seizoenen vanuit je woonkamer zien veranderen, genieten van een groene omgeving met enorm veel ruimte om je heen en dat gewoon in Eindhoven? Het klinkt bijna als een sprookje. Toch kan het werkelijkheid worden, want jij kunt hier gaan wonen!

Meld je nu aan

In de nieuwbouwwijk Zuiver Bosrijk loop je vanaf je terras direct de groene natuur in, strijk neer in het zonnetje of steek de handen uit de mouwen in de gemeenschappelijke buurtkas.Op deze plek voelt elke dag als vakantie. En wanneer je zin hebt om te winkelen, een terrasje te pakken of naar de bioscoop te gaan… nou, dan stap je gewoon op de fiets, want de Eindhovense binnenstad is om de hoek. Jij kunt je nu aanmelden voor een van de 32 duurzame woningen die hier gebouwd worden.

Tekst loopt door onder de foto

Zuiver Bosrijk
Bosrijk in vogelvlucht Foto: BPD

Drie clusters

Vlak bij het Meerbos en het Beatrixkanaal, ligt de wijk Bosrijk waar Zuiver Bosrijk gerealiseerd wordt. Het plan dat nu in voorbereiding is, bestaat uit drie clusters van acht tot 13 woningen tussen de bomen met toepasselijke namen als: De Kruin, De Stam en De Bast. De ruime huizen variëren van 148 tot 218 m2 en worden gebouwd volgens een flexibel woningconcept. In sommige woningen slaap je beneden en woon je boven, of andersom. De woningen bestaan uit twee tot vier woonlagen en zijn bijna allemaal uniek.

Duurzaamheid en verbinding

Wat alle woningen gemeen hebben, is dat duurzaamheid en verbinding met de natuur en met elkaar, prominent voorop staan. Ieder huis heeft een eigen terras dat uitkijkt én uitloopt in een gezamenlijk groen hart waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Ook wordt er een gemeenschappelijke buurtkas gebouwd waar jij en je buurtgenoten gewassen kunnen verbouwen. Zo ontstaat een community waarin wijkbewoners samen zorg dragen voor de natuur. Elke woning heeft een groen sedumdak dat regenwater absorbeert en tegelijkertijd voor isolatie zorgt. De gevels bestaan uit CTL hout (kruislaaghout) in combinatie met heel veel glas. Door de grote ramen wordt buiten zo een verlengstuk van binnen.

Tekst loopt door onder de fotogalerij

De Bast Foto: BPD
De Bast Foto: BPD
De Stam Foto: BPD
De Kruin Foto: BPD
De Kruin Foto: BPD
De Bast type F Foto: BPD
De Stam type B plus Foto: BPD
Interieurimpressie type B plus Foto: BPD
Interieurimpressie type A Foto: BPD
Interieurimpressie type A Foto: BPD

CLT hout aan binnen- en buitenkant

En daar houdt het natuurgevoel niet op, want een van de unieke kenmerken aan de woningen in deze wijk, is dat het CLT hout ook aan de binnenkant te zien blijft en niet wordt weggewerkt in de woningscheidende wanden en plafonds. De sterke, massief houten constructieplaten zijn opgebouwd uit kruislings verlijmde vuren platen of lamellen. Hierdoor is metselwerk of beton niet nodig. Ook is dit een duurzame manier van bouwen. Hout isoleert en de luchtvochtigheid blijft op een constanter niveau. Dat heeft een positieve invloed op het binnenklimaat van de woning en op het energieverbruik. Bouwen in hout scheelt ook enorm veel in CO2-uitstoot en dat past natuurlijk perfect bij Zuiver.

Kom jij hier wonen?

In Zuiver ga je de verbinding aan; met de natuur, het natuurlijk wonen en met elkaar. Je ziet het: dit is een is een uniek nieuwbouwproject waarvan je er niet veel vindt in Nederland. Word jij een van de gelukkige bewoners die hier samen met je buurtbewoners iets bijzonders gaat opbouwen in een prachtige, bosrijke omgeving? Meld je dan vandaag nog aan.


Meer over BPD Ontwikkeling B.V. Regio Zuid ontdekken?

BPD Ontwikkeling B.V. Regio Zuid

Kronehoefstraat 72 , Eindhoven

adv.