Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is tof: deze luchtverkeerstoren is te huur!

Aangeboden door Echt Welschap 12 september 2019

Waar vroeger Welschap, het vliegveld van Eindhoven was, ligt nog steeds een verborgen pareltje uit de jaren 30: het voormalige luchthavengebouw van Welschap. De start- en landingsbanen hebben allang plaatsgemaakt voor de nieuwe wijk Meerhoven, maar het luchthavengebouw, inclusief verkeerstoren staat er nog. Sterker nog het is een Rijksmonument. In de rechter vleugel van het gebouw, waar voor de oorlog het KLM-restaurant was, zit nu weer een restaurant. Echt Welschap heet het. Daar kun je lunchen, dineren of gewoon wat drinken op het terras. Ook voor groepen is het een vette locatie.

Naast het stijlvolle horecagedeelte waar je terecht kunt voor high tea’s, heerlijke lunchplanken en gezellige borrel- tapasarrangementen, zijn er ook twee vergaderruimtes te huur. Op de begane grond van de luchtverkeerstoren is er een voor acht personen. Wil je met je vergadering letterlijk de hoogte in? In de toren waar vroeger de luchtverkeersleiding zat, kun je met zes personen terecht. Eigenaresse Hanny Arens: “Vroeger zat de luchthavenmeester hier beneden. Als er een vliegtuig aankwam rende hij via deze stalen trap naar boven. Nu verhuren we deze ruimtes voor vergaderingen. Het is een plek met veel historie. Mensen zijn hier graag.”

Aankleding

Hanny kocht dit pand in 2011 en heeft veel aandacht besteed aan de inrichting, met bijzondere details uit de jaren dertig en vijftig. Zelfs de teksten ‘Luchthaven Eindhoven’ aan de voorkant en ‘Welschap’ aan de achterzijde van het pand, heeft ze opnieuw laten aanbrengen. Hanny: “Voor de twee vergaderruimtes die we verhuren in de oude luchtverkeerstoren, heb ik hele mooie oude Philipslampen en een tafel van Gispen gekocht. Op archieffoto’s zag ik dat die daar ooit stonden.”

Tekst loopt door onder de foto

Echt Welschap
Het torentje kun je afhuren Foto: indebuurt

Heel veel mogelijkheden

Heb je iets leuks op de planning staan met een grote groep? Een high tea arrangement, borrel, bruiloft, babyshower, familiefeest… dan moet je zeker eens hier komen kijken. Het is een heel bijzondere historische locatie. Binnen of buiten zijn er veel mogelijkheden én er is een dakterras. De ruimtes in het torentje zijn exclusief voor jou en je gezelschap af te huren. Wil hij de historie van Eindhoven beleven? Het kan echt, bij Echt Welschap!

Kijk hier voor nog meer mooie foto’s van het oude vliegveld:

 

Foto: Echt Welschap
Echt Welschap
Echt Welschap
Foto: Echt Welschap

Meer over Echt Welschap ontdekken?

Echt Welschap restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 17:00

Zandkasteel 43, Eindhoven

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Echt Welschap

Hanny van Echt Welschap: ‘Soms voelt het hier nog als een echt vliegveld’

In Meerhoven staat misschien wel het allermooiste pand van Eindhoven: het oude luchthavengebouw van ...

 

adv.