Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Clarks Eindhoven is heropend: wij gingen kijken

Aangeboden door Clarks Eindhoven 3 juni 2020

Het was een bescheiden, maar gezellig feestje bij Clarks Eindhoven op zaterdag 30 mei. Het schoenenmerk vierde niet alleen de heropening aan de Demer, na de verhuizing vanaf de Vrijstraat, maar Clarks Eindhoven is bovendien de eerste winkel in Nederland die helemaal is ingericht volgens het nieuwe Pure winkelconcept. “Het is wat strakker en rustiger geworden”, legt head of marketing Tim Groothuis uit. “Door het gebruik van lichte kleuren en strak meubilair, willen we de focus vooral op de schoenen leggen.”

“De komende tijd gaan we dit concept ook uitrollen voor de andere tien winkels in Nederland”, gaat Tim verder. “Uiteindelijk zullen wereldwijd alle winkels van Clarks deze uitstraling krijgen.” Tien jaar geleden kwam het merk met een winkel naar de Vrijstraat in Eindhoven. Het Britse schoenenmerk, bekend van de populaire halfhoge Desert Boot die zelfs de Beatles vroeger droegen, heeft sindsdien veel vaste klanten in Eindhoven. “Toen dit pand vrijkwam was dat voor ons dé uitgelezen kans om ons nieuwe concept te presenteren: in een nieuw pand en in de drukste winkelstraat van de stad. Heel veel vliegen in één klap.”

Tekst loopt door onder de foto

Clarks Eindhoven
Shopmanager Tom met The Desert Boot Foto: indebuurt

Fans

“Eigenlijk was de heropening in februari al gepland”, vertelt Tim. “Alleen stond eind januari het grootste gedeelte van ons interieur klaar in China toen dat land op slot ging. Tja, nu hadden we een nieuwe locatie, maar geen inrichting. We gingen tóch open, maar dan als een soort tijdelijke pop-up store met meubels van Ikea. Toen China eindelijk openging, was Nederland dicht. Uiteindelijk is alles de dag voor deze opening geleverd. Dat was even bikkelen met zijn allen. Bijna iedereen van ons team is er vanaf het begin bij, dus we zijn allemaal heel betrokken. Een soort familie. Samen met onze klanten eigenlijk. Die kwamen zo nu en dan kijken of het al klaar was. Wij hebben echt fans. Leuk is dat.”

Positieve reacties

Behalve het nieuwe concept, het nieuwe pand én het nieuwe interieur valt er nog meer te vieren bij Clarks: de Desert Boot, Clarks meest verkochte schoen, bestaat dit jaar zeventig jaar. Speciaal voor de heropening konden klanten hun Desert Boots laten customizen door Babette Broeren van Customs by BB en gaf de Eindhovense breakdancegroep The Ruggeds samen met een dj een showtje weg in de winkel. “We hadden natuurlijk het liefst een heel groot feest gegeven”, zegt Tim. “Maar ondanks dat er maar twaalf mensen tegelijk in de winkel mochten zijn, was het toch gezellig. Iedereen reageerde heel positief op de nieuwe inrichting, dus wat dat betreft was het sowieso al geslaagd.”

Tekst loopt door onder de foto

Clarks Eindhoven
Babette Broeren Foto: indebuurt

Traditioneel én hip

Het merk Clarks is bijna tweehonderd jaar oud. “Best bijzonder”, zegt Tim trots. “We hebben twee oorlogen en verschillende crises overleefd en we zijn nog altijd populair. Veel mensen hebben wel een paar Clarks in de kast staan.  Style with comfort, zo kun je ons het beste omschrijven. We zijn traditioneel, want we hebben veel vaste, herkenbare modellen. Die passen we steeds een beetje aan en we introduceren regelmatig nieuwe modellen. We zijn dus ook hip. Dat zie je aan onze klanten. Die zijn jong én oud en in andere filialen verkopen we zelfs babyschoenen.”

Kijk hier voor nog meer foto’s van de heropening en van de nieuwe winkel:

Babette Broeren Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
The Ruggeds Foto: indebuurt
Babette Broeren Foto: indebuurt

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Clarks Eindhoven. Meer over Clarks Eindhoven ontdekken?

Clarks Eindhoven schoenenwinkels

Gesloten10:00 - 18:00

Demer 30, Eindhoven

Bekijk meer:schoenenwinkels

adv.