Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Café C Live! Een tof nieuw vrijdagavondcafé op een plek die je niet verwacht

Aangeboden door CKE 22 januari 2020

Centrum voor de Kunsten (CKE) bestaat honderd jaar. Tijd voor een feestje! Daarom gooit dit culturele Eindhovense hart op 24, 25 en 26 januari de deuren wagenwijd open. Kun je eindelijk zien wat daar achter die blauw-wit gestreepte gevel te doen is. En je kunt er niet alleen dit weekend heen, want Café C Live! is vanaf nu elke vrijdag de place to be voor een avond met muziek, live entertainment, hapjes en drankjes. Wie weet start jouw weekend voortaan hier!

Je vrijdagavond doorbrengen met je vrienden in een gezellige bar is sowieso een goed idee, maar wanneer er ook nog een actief tintje aan de avond wordt toegevoegd, is dat nóg leuker. Met het vrijdagavondcafé Café C Live! zal geen vrijdag zal meer hetzelfde zijn, want elke week is hier wat anders te doen. Van een Pubquiz met livemuziek tot een top 2000 sing-a-long en van een potje live Party & Co tot een gezellige muziekbingo.

Tekst loopt door onder de foto

CKE
Party en Co Foto: CKE

Pubquiz

Op vrijdag 24 januari trappen ze af met de Pubquiz. Jij en je vrienden vormen een team van vier tot zes personen. Professionele muzikanten die lesgeven aan het CKE, spelen de fragmenten die je moet raden, live. De toegang tot Café C Live! is gratis. Deelname aan de quiz kost € 3,- per persoon. Je kunt je vanaf 19.30 uur inschrijven aan de balie maar je kunt dus ook gewoon wat komen drinken zonder mee te spelen. Alles mag!

Kennismaking

CKE wil op deze avonden vooral een plek zijn waar je je vrijdagavond gezellig met vrienden kunt doorbrengen in een cultureel sfeertje. Je hoeft je dus echt niet in te schrijven voor een cursus, maar als je er wat meer over wilt weten kun je dat altijd vragen. Je bent er tóch. Ben je na dat babbeltje met die docent tóch enthousiast geworden, dan moet je op zaterdagmiddag naar de open dag komen. Superleuk. Kun je kennismaken én meedoen met alle cursussen die ze hebben op het gebied van muziek, dans, beeldende kunst, fotografie, theater, musical, game art en schrijven. Hier zie je wat er te doen is die dag.

Tekst loopt door onder de foto

CKE
Pianoles proberen Foto: Corien den Enting

 

Ga dirigeren!

De dag van de amateurkunst, op zondag 26 januari, is een dag voor en door amateurkunstenaars. Vanaf 11.00 uur staan verschillende  muziekgezelschappen, theatergroepen en dansgroepen op het CKE podium. Je kunt natuurlijk lekker anoniem komen kijken en luisteren, maar aangezien de workshops en optredens op deze dag door elkaar heen lopen, kun je dus ook zelf meedoen! Misschien wil jij weten hoe het is om als dirigent voor een orkest te staan, sta je te popelen om mee te zingen in een koor, of heb wie weet heb je altijd al in een toneelstuk willen spelen? Loop gewoon binnen en wie weet ontmoet je de workshop van je dromen!

Tekst loopt door onder de foto

CKE
Dag van de Amateurkunst Foto: Corien den Enting

Een jaar lang feest

In 1920 werd de voorloper van CKE, de Eindhovense Muziekschool, opgericht. Inmiddels is CKE veel meer dan een plek waar je instrumenten kunt leren bespelen. CKE brengt mensen in aanraking met het beoefenen van kunst, in welke vorm en op welk niveau dan ook. Het hele jaar door wordt het honderdjarige bestaan gevierd met leuke activiteiten op de eigen locatie, maar ook in en mét de stad Eindhoven, die zelf natuurlijk ook jarig is.


Meer over CKE ontdekken?

CKE opleidingen

Gesloten08:30 - 17:00

Pastoor Petersstraat 180 , Eindhoven

Bekijk meer:opleidingen

adv.