Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijzonder: vanaf nu is De Nachtwacht te zien in Eindhoven

Aangeboden door Dinner in Motion 3 juli 2019

Rembrandt van Rijn die knipoogt vanaf zijn zelfportret, schutters van de Nachtwacht die naar je zwaaien en zonnebloemen van Van Gogh die heen en weer deinen op het doek… Eindhoven heeft vanaf nu een heel bijzondere expositie en jij kunt daar supergoedkoop naartoe!

Om de Nachtwacht van dichtbij te bekijken hoef je niet meer helemaal naar Amsterdam. Tenzij je de echte wilt zien. Die wacht maar even, want bovenin het Piazza Center kun je nu de bijzondere digitale expositie ‘Masters in Motion‘ zien en beleven. Dat is op dezelfde plek als dat bijzondere restaurant, ‘Dinner in Motion.’

Helemaal rondom

In een gigantische ruimte naast de restaurantzalen staan een aantal schilderijen van Rembrandt en Van Gogh. Ze worden getoond als digitale 360 gradenprojecties. Helemaal rondom dus. De beelden veranderen voortdurend, terwijl je muziek van Wagner hoort.

Tekst loopt door onder de foto

Masters in Motion
Masters in Motion Foto: Sparkle

Inspiratie uit Parijs en Brussel

Misschien ben je wel eens in Parijs of Bussel naar Les Ateliers de Lumiére geweest? Bij deze populaire expo’s kun je onder andere digitale projecties van Van Gogh en Gustav Klimt zien. Die tentoonstellingen waren de inspiratiebron voor déze. Je kunt wel zeggen dat we er iets heel bijzonders bij hebben in onze stad.

Nieuwe kunstbeleving

Masters in Motion is een hele nieuwe kunstbeleving. Het is in feite een digitaal eerbetoon aan de schilderijen en aan het leven van twee grote meesters. Op alle wanden worden 360 gradenprojecties getoond. Zo ontstaat bijzondere een ervaring waarbij kunst, techniek en innovatie samenkomen. Echt iets voor Eindhoven.

Brabantse werken van Van Gogh

De geprojecteerde beelden zijn vergroot, ingezoomd en geanimeerd. Er gebeurt van alles. Door alle details én de presentatie komen de werken tot leven en lijkt het alsof je onderdeel van het schilderij bent als je ervoor staat. Leuk weetje: er is veel aandacht  voor de Brabantse werken van Van Gogh.

Tekst loopt door onder de foto

Masters in Motion
Foto: Masters in Motion

Try-out korting

Masters in Motion is open van 11.00 tot 17.00 uur. Op maandagen rusten de schilders uit. De ‘voorstelling’ duurt ongeveer een uur. Omdat de expositie in juli en augustus nog in de try-out fase zit, is de entreeprijs in deze periode maar €4,50. Kinderen onder de vijf jaar zijn gratis. Kaartjes kopen? Dat kan alleen aan de kassa op de tweede verdieping van Piazza Center.

Korting op Dinner in Motion

’s Avonds is de expositieruimte gereserveerd voor Dinner in Motion. Wil je daar ook graag heen? It’s your lucky day, want op vertoon van je Masters in Motion kaartje krijg je in augustus €20,- korting op de entreeprijs van dit bijzondere diner. Meer informatie vind je hier.

Én nog wat foto’s om alvast in de stemming te komen:

Foto: Masters in Motion
Foto: Masters in Motion
Foto: Masters in Motion
Foto: Masters in Motion

Lees ook:

Dinner in Motion

Bij Dinner in Motion lopen de kabouters over je bord!

Stel je voor: er lopen kabouters over de tafel, je bord verandert van een schilderij van Vermeer, in...

Meer over Dinner in Motion ontdekken?

Dinner in Motion restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Piazza 64, Eindhoven

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.