Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Annette werkt in het St. Anna Ziekenhuis: ‘Wij zijn één groot team’

Aangeboden door St. Anna Ziekenhuis 2 mei 2020

Ze heeft naar eigen zeggen het mooiste vak wat er is. Annette van Tiggelen-van den Heuvel (44) is verpleegkundige op de functieafdeling van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. “Je kunt iets betekenen voor mensen op de momenten wanneer ze dit het hardst nodig hebben. Bovendien is elk dagdeel anders. Dat maakt dit werk heel uitdagend. Tel daar de hechte manier waarop we in dit ziekenhuis samenwerken bij op en voilá: een droombaan.” Zoek jij een baan in de zorg? Komt goed uit, want het ziekenhuis heeft jou hard nodig. 

Annette is deze zomer acht jaar werkzaam op de functieafdeling, maar werkte in verband met de coronauitbraak twee weken als verpleegkundige op de triage-unit. “Daar wordt gescreend of iemand een risico vormt om coronapatiënt te zijn”, legt ze uit. “Ik werd daar voor nachtdiensten, late diensten en weekenden ingedeeld. Dat was even schakelen, want normaal werk ik regelmatige uren. Ach, we zijn allemaal heel flexibel hier en we springen voor elkaar bij wanneer dat nodig is. Het is een bijzondere plek.”

Tekst loopt door onder de foto

St. Anna Zorggroep
Foto: St. Anna Zorggroep

Extra bedden

“De functieafdeling is de afdeling waar onderzoeken gedaan worden zoals endoscopieën, inspanningstesten, hartecho’s, ecg’s, longfunctietesten en puncties”, zegt Annette. “Ik voer inspanningstesten uit, begeleid mensen die opgenomen worden voor een endoscopie en ik assisteer artsen tijdens het uitvoeren ervan. Ook hebben we nu twee bedden voor patiënten met pijn op de borst. Normaal gesproken gaan die naar de eerste harthulp, maar deze post is vervallen in verband met het coronavirus. Patiënten met hartklachten die niet coronaverdacht zijn komen daarom bij ons terecht. We maken een hartfilmpje, prikken bloed en mensen worden aangesloten aan de monitor.

Tekst loopt door onder de foto

St. Anna Zorggroep
Foto: St. Anna Zorggroep

Doorgroeimogelijkheden

Annette is begonnen als doktersassistente en heeft daarna verder gestudeerd voor verpleegkundige. “Daarna heb ik een opleiding gevolgd tot praktijkverpleegkundige in een huisartsenpraktijk, deed ik een opleiding tot endoscopieverpleegkundige en heb ik de basisopleiding voor  hartfunctielaborant afgerond. Al deze opleidingen, op de opleiding doktersassistente na, heb ik via het St. Anna gevolgd. Er zijn veel collega’s die ik door de jaren heen heb zien doorgroeien naar andere functies. Het is goed om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen en dat is hier heel goed mogelijk.”

Korte lijntjes

“Wat heel bijzonder is in dit ziekenhuis”, zegt Annette. “Zijn de korte lijntjes. De samenwerking tussen huisartsen en specialisten is hier een goed voorbeeld van. Het doel daarvan is om de zorg voor patiënten zo goed mogelijk te optimaliseren. Wanneer je een vraag hebt over een patiënt of wanneer je advies nodig hebt, is het heel makkelijk om een zorgverlener te benaderen met vragen. Je hebt dan meteen alle informatie die je nodig hebt en kunt snel schakelen.”

Tekst loopt door onder de foto

St. Anna Zorggroep
Foto: St. Anna Zorggroep

Geen nummer

“Ook de saamhorigheid is groot”, gaat Annette verder. “Iedereen kent elkaar, of je nu in het magazijn werkt, in de schoonmaak, als arts op een afdeling of je bent patiënt. Iedereen groet elkaar op de gang. In deze coronatijd nog meer dan ooit, willen collega’s elkaar helpen en de handen uit de mouwen steken. Zo zijn er fysiotherapeuten die in deze tijd medicijnen thuisbrengen bij patiënten om de apotheek te ontlasten en veel collega’s van onze afdeling springen nu bij op de IC. We zijn echt één groot team.”

Tekst loopt door onder de foto

Sint Anna Zorggroep
Foto: St. Anna Zorggroep

Voldaan

“Ik ben nog steeds blij dat ik voor de zorg heb gekozen”, zegt Annette tenslotte. “Ik ga nooit met tegenzin naar mijn werk en heb de beste collega’s die je kunt bedenken. Je maakt soms heftige dingen mee maar je praat hier over met elkaar zodat je je werk niet mee naar huis neemt. Het werk kan soms lichamelijk zwaar zijn maar wanneer ik een drukke dag heb gehad voel ik me wel erg voldaan.”

Vacatures

Heb jij een opleiding in de zorg afgerond en wil jij graag deel gaan uitmaken van het team van het St. Anna Ziekenhuis in Eindhoven of Geldrop? Kijk dan hier voor de vacatures.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door St. Anna Ziekenhuis. Meer over St. Anna Ziekenhuis ontdekken?

St. Anna Ziekenhuis ziekenhuizen

Antoon Coolenlaan 1, Eindhoven

Bekijk meer:ziekenhuizen

adv.