Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Afslankstudio In Shape binnenkort te zien op tv bij het programma De Monitor

Aangeboden door In Shape Afslankstudio 18 november 2019

Rachel Hulshof van In Shape Afslankstudio werd door het programma De Monitor van de KRO benaderd voor wat achtergrondinformatie over afvallen. Dat werd zo’n interessant gesprek, dat de redactie besloot om In Shape als item op te nemen in het programma. Rachel: “Presentator Teun van de Keuken interviewde mij, terwijl mijn collega’s als figurant op de achtergrond aan het sporten waren.”

De Monitor is een programma dat maatschappelijke kwesties onder de loep neemt. Rachel: “De redactie had mij via Google gevonden. Ze waren op zoek naar achtergrondinformatie over afvallen. Of ze me daar wat vragen over mochten stellen. Na een telefoongesprek van 45 minuten vroeg ze of ik het goed vond als Teun mij ook zou interviewen. Gewoon voor wat extra informatie. Na twee uur belde ze om te vragen of ik in de uitzending wilde komen.”

Tekst loopt door onder de foto

inshape afslankstudio
Foto: InShape Afslankstudio

Groter bereik

“Ik zei meteen ‘ja'”, zegt Rachel. “Ik sta voor wat ik doe en ik geloof erin. Met 13 jaar ervaring en vijf afslankstudio’s durf ik best te zeggen dat mijn methode, mijn visie over afvallen en op gewicht blijven ook echt werkt. Daar wil ik altijd wel over vertellen en als ik met dit programma nóg meer mensen kan bereiken, dan sta ik daar natuurlijk voor open.” De opnames werden na sluitingstijd gepland. Rachel: “In verband met de privacy van mijn cliënten, maar ook omdat er anders gewerkt had moeten worden en daar was niet echt tijd en plek voor met al die mensen en camera’s.”

Veel materiaal

Pas wanneer het wordt uitgezonden, gaat Rachel het resultaat voor het eerst zien. Rachel: “Ik ben heel erg benieuwd, maar heb er alle vertrouwen in. Ik heb kunnen vertellen wat we doen bij In Shape. Namelijk wat de kracht is van het combineren van beweging, voeding en begeleiding. Ik heb alles kunnen uitlichten: het wegen, de werking van de vacuümcabine en het voedingsprogramma Slinc. Ze hebben 1,5 uur gefilmd. Geen idee wat ervan overblijft.”

Zenuwen

“Ik ben weleens eerder op tv geweest, bij RTL late Night”, vertelt Rachel. “Toen was ik stikzenuwachtig. Vooral omdat ik er veel te voorbereid in ging waarschijnlijk. Ik moet het juist van mijn spontaniteit hebben. De kennis is er, daar kan ik op vertrouwen. Dit keer ben ik er luchtig in gegaan en liet het op me afkomen. Ik wilde vooral mezelf blijven. Maar toch, voor heel veel mensen je verhaal doen, daar word je best zenuwachtig van.”

Tekst loopt door onder de foto

inshape afslankstudio
Foto: InShape Afslankstudio

Figuranten

Om tijdens het interview toch voor wat bedrijvigheid te zorgen in de studio, figureerden vier van Rachel’s collega’s op de achtergrond terwijl ze aan het sporten waren. Rachel: “Eén van hen is mijn zusje Virginia die ook afslankcoach is. Ik vond het fijn om van mijn collega’s terug te horen dat het goed ging. Ik heb alles blijkbaar goed verwoord, was spontaan en ben bij mezelf gebleven. Natuurlijk denk ik achteraf: ‘Had ik dat maar zo gezegd, of had ik dat maar anders beargumenteerd.’ Dat houd je toch.”

Visie

“Ik weet niet hoe ze het geheel gaan neerzetten”, zegt Rachel. Ze waren onder de indruk van mijn visie, dus ik kan me niet voorstellen dat ze het negatief in beeld brengen. Maar heel eerlijk: als dat wel zo is… het blijft een visie. Dit is de mijne. Ik heb daar al heel veel vrouwen mee kunnen helpen. Is het goed, is het fout? Daar mag iedereen best een mening over hebben. En die zal lang niet altijd positief zijn. Maar ik ben er zelf van overtuigd dat dit wel dé manier is. “

 Ben jij benieuwd naar de uitzending? De Monitor wordt op zondag 24 november om 22.40 uur uitgezonden op NPO2.


Meer over In Shape Afslankstudio ontdekken?

In Shape Afslankstudio sportscholen

Gesloten08:30 - 12:30 |18:00 - 21:00

In Shape Afslankstudio heeft vestigingen in Eindhoven Centrum, Blixembosch en Meerhoven

Bekijk meer:sportscholen

Lees ook:

In Shape Afslankstudio

Virginia van In Shape: ‘Ik was altijd het dikste meisje van de klas’

Sinds vier jaar runt Virginia van der Made (37) In Shape Afslankstudio Meerhoven. Haar zus Rachel ri...
In Shape Afslankstudio

Rachel van In Shape: ‘Wij zijn jouw stok achter de deur als je wil afvallen’

Hoera! In Shape Afslankstudio bestaat 12,5 jaar. In 2006 opende Rachel Hulshof haar studio in Blixem...

adv.