Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 x hele goede redenen om naar Winkelcentrum Heuvel te gaan tijdens GLOW

Aangeboden door Winkelcentrum Heuvel 2 november 2019

Over een week is het in Eindhoven weer tijd voor GLOW. Winkelcentrum Heuvel maakt ook dit jaar weer deel uit van de hoofdroute met maar liefst tien lichtkunstobjecten. Daarmee staat van zaterdag 9 november tot en met zaterdag 16 november de Heuvel letterlijk ‘aan.’ 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Het thema van GLOW 2019 is ‘Living Colors’. Kunstenaars kregen drie vragen voorgeschoteld: Kunstenaars kregen drie vragen voorgeschoteld: wat gebeurt er als we het spectrum van licht uit elkaar halen, welke kleuren zien we en waar leiden ze ons naartoe? Hier alvast zes tipjes van de sluier:

Lumiére Tango

Lumiére Tango
Lumiére Tango Foto: Bart van Overbeeke

In de hal van het Muziekgebouw presenteert de Heuvel het lichtkunstwerk Lumière Tango van Wouter Brave. 48 Lichtbundels voeren een choreografie uit, waarbij ze dansen op een tangocompositie van Astor Piazzolla. De lichtbundels vervangen de echte dansers perfect in dit wonderbaarlijke schouwspel van licht.

Dome of Light

Dome of Light
Dome of Light Foto: Bart van Overbeeke

Traditiegetrouw is Dome of Light, het kunstwerk van Har Hollands, ook dit jaar te bezichtigen tijdens GLOW op het Forumplein van de Heuvel. De installatie bestaat uit 121 buizen die licht doorlaten. Door de effecten die direct door de buizen ontstaan, ontstaat er een bijzonder schouwspel.

Glowgedierte

Glowgedierte
Glowgedierte Foto: GLOW

Het GLOW voor kids project is dit jaar te zien in de Heuvel op de begane grond. Glowgedierte is gemaakt door kinderen van Eindhovense basisscholen. De kinderen zijn aan de slag gegaan met ijzerdraad en oude panty’s om samen een grote zwerm van insecten te maken.

Strictly Personal

Strictly Personal
Strictly Personal Foto: GLOW

De oude winkelruimte van Strictly wordt tijdens GLOW omgedoopt tot Strictly Personal op de begane grond van de Heuvel. Dit project trekt de aandacht van bezoekers door een tikkend geluid op de winkelruit.

Ripples in the Water

Ripples in the Water
Ripples in the Water Foto: GLOW

Ripples in the Water is een samenwerkingsproject tussen studenten van de opleiding Creative Technology van de Sint Lucas en Smart Robot Solutions. De minirobotos Li en Art Maat van de Maatjes-robotfamilie, vertellen een verhaal over wat wij menselijk vinden en hoe wij empathie krijgen voor levenloze dingen. Een lichtbeleving met continue veranderende kleuren, begeleid met muziek.

Vena Lumen

Vena Lumen
Vena Lumen Foto: Bart van Overbeeke

Vena Lumen betekent letterlijk ‘hartslag licht’. Het is een interactieve bank waar meer dan 11.000 lichtjes dansen op jouw hartslag. Het ontwerp zet je hartslag om in dansend licht wat in de bank beweegt. Kom jij samen met jouw geliefde tijdens GLOW plaatsnemen op de bank en laten jullie de liefde tot leven komen?

Over GLOW

Van zaterdag 9 november tot en met zaterdag 16 november 2019 staat Eindhoven voor de veertiende keer in het teken van lichtkunst tijdens GLOW. Een looproute door het centrum van de stad voert je langs ruim 33 objecten van lichtkunstenaars uit alle hoeken van de wereld. De GLOW route is gratis. Wil je weten wat je nog meer kunt zien in de stad? Kijk dan hier.

Over Winkelcentrum Heuvel

Winkelcentrum Heuvel is het grootste overdekte winkelcentrum van Eindhoven. Met meer dan tachtig fashion en lifestyle winkels, restaurants én entertainment. Hier vind je dus echt altijd wat je zoekt.


Meer over Winkelcentrum Heuvel ontdekken?

Winkelcentrum Heuvel winkelcentra

Gesloten10:00 - 21:00

Heuvel Galerie 133, Eindhoven

Bekijk meer:winkelcentra
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.