Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x hele goede redenen waarom jij in de nieuwe buurt Vredeoord wil wonen

Aangeboden door Stichting Sint Trudo 8 november 2019

Je hebt het misschien al gezien toen je er langskwam. Naast het Terrein van Philips Nederland aan de Boschdijk, wordt op dit moment een hele nieuwe wijk gebouwd. Vredeoord heet dit bijzondere, duurzame project van Trudo. Er wordt gebouwd met natuurlijke materialen en de de buurt wordt helemaal gasloos. Iets voor jou? Lees de vijf redenen hieronder maar eens goed door en wie weet woon jij straks hier!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Vredeoord is een unieke plek

Vredeoord Eindhoven
Vredeoord Foto: Trudo

“Met Vredeoord willen we een eigenwijs, stedenbouwkundig plan creëren”, zegt Charlotte Verschoor, ontwikkelaar woonmilieus bij Trudo. “De ruime, praktische huizen worden gebouwd op een unieke, groene locatie. Woon je hier, dan woon je buiten, maar ook heel dicht bij de stad. Dit wordt een buurt met een duurzaam karakter én een waar bewoners graag samen dingen doen op verschillende vlakken. Vandaar dat we specifiek op zoek zijn naar mensen die wat anders zoeken dan alleen een plek om te wonen.”

Vredeoord is kindvriendelijk

Vredeoord Eindhoven
Vredeoord Foto: Trudo

Charlotte: “Vredeoord wordt wordt autoluw. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen dus. Je auto voor de deur parkeren kan bijna niet, maar je kunt je bolide wél kwijt op een van de speciale parkeerpleintjes. Fijn voor de kids, want die kunnen naar hartenlust ravotten en voetballen op straat en hutten bouwen in de bomen op het terrein. Bovendien bouwen we weids: geen nauwe straatjes, maar veel groene pleinen, brede achterpaden en lage heggen. kun je je kroost goed in de gaten kunt houden.”

Vredeoord is duurzaam

Vredeoord Eindhoven
Zonnepanelen Foto: Trudo

“Vredeoord wordt een gasloze wijk”, legt Charlotte uit. “Op de daken van de sociale huurwoningen komen zonnepanelen, de huizen zijn goed geïsoleerd en we bouwen met natuurlijke materialen uit de regio. Ook worden er op een aantal plekken in de huizen vleermuiskastjes en gierzwaluwnesten ingemetseld. Vleermuizen en gierzwaluwen eten muggen, dus die worden zo op een natuurlijke manier bestreden. Tegelijkertijd zijn vlinders en bijen meer dan welkom in al dat groen dat je hier straks kunt vinden.”

In Vredeoord doe je dingen samen

Vredeoord Eindhoven
De buurstchuur Foto: Trudo

Als bewoner van Vredeoord doe je graag dingen samen. Charlotte: “De bewoners van de buurt zorgen zelf voor het groenonderhoud. Heb je geen groene vingers? Maakt niet uit, want je kunt hier ook op elkaars kinderen passen, voor elkaar koken, spullen delen of activiteiten plannen. Er komt hier heel veel ruimte om samen te initiëren en organiseren. We hebben daarom een buurtschuur gebouwd. Dat is een soort buurthonk; een openbare ruimte waar mensen kunnen kennismaken, koffiedrinken, feesten, koken of waar gezamenlijke plannen gesmeed kunnen worden.”

Vredeoord is groen op alle vlakken

Vredeoord Eindhoven
Vredeoord Foto: Trudo

“Op Vredeoord is het een stuk groener dan gemiddeld in de stad, met het Philips de Jongh park en landgoed de Grote Beek om de hoek”, zegt Charlotte. “In en om de koop- en zelfbouwkavels en de sociale huurhuizen, is straks veel groen en ruimte om te leven en te spelen. Zowel met de tuinen als met het gezamenlijke groen wordt er rekening gehouden met de natuur. Denk aan moestuinen, kruidentuinen, regentonnen om het water op de vangen en aan de nestkastjes die ik al eerder noemde.”

Iets voor jou?

Vredeoord wordt een buurt waar koopwoningen, zelfbouwpercelen én sociale huurwoningen worden gebouwd. Een deel van de sociale huurwoningen wijst Trudo zelf toe aan mensen die echt  ‘ja’ zeggen tegen een groene, kindvriendelijke buurt waar ruimte is voor meedenken en meedoen. Spreken deze punten jou aan? Lees dan alles nog eens heel goed door op de website van Vredeoord en kom op 25 november naar de informatieavond. aanmelden daarvoor kun je hier doen. Kun je ook meteen zien of je in aanmerking komt. Uit de geïnteresseerden met het juiste profiel, loot Trudo uiteindelijk nieuwe huurders van Vredeoord.


Meer over Stichting Sint Trudo ontdekken?

Stichting Sint Trudo gemeentediensten

Geopend08:30 - 17:00

Torenallee 34, Eindhoven

Bekijk meer:gemeentediensten
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.