Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel boetes voor opgevoerde brommers werden uitgedeeld in Eindhoven

Door Rachèl Sloven 7 oktober 2019

Zo af en toe staan ze er ineens op de wegen vlakbij de middelbare scholen: politieagenten met een rollerbank. Kom maar even, dan bekijken we de snelheid van je racemonster. Balen als je een boete krijgt, maar ja… dat je een scooter of brommer niet mag opvoeren, weet je natuurlijk wel. Ook Eindhovenaren zijn betrapt en bekeurd.

Dat waren er vorig jaar welgeteld 245. Dat zijn er flink meer dan een jaar eerder, toen werden nog 149 bestuurders bekeurd in Eindhoven.

De boetes van de 245 Eindhovenaren (229 met snorfiets, 16 met bromfiets) die afgelopen jaar zijn betrapt, heeft de staat €27.333,- opgeleverd. Dat is maar een heel klein deel van wat de boetes landelijk gezien hebben opgeleverd.

Kassa

Ook al werden er landelijk minder boetes uitgedeeld, er werd wel meer geld mee opgehaald. Deze ‘opvoerboetes’ hebben een gezamenlijke waarde van bijna een miljoen euro. Ka-ching!

45 km per uur

Scooters en brommers mogen niet harder dan 45 kilometer per uur rijden. Dat is op de gewone rijbaan. Op fietspaden binnen de bebouwde mag je maximaal 30 km per uur rijden, op fietspaden buiten de bebouwde kom is dat 40 km per uur. En ja, het is dus verboden om je scooter op te voeren, zodat hij harder gaat. Een opgevoerde scooter kost je minstens €65 als de politie je aanhoudt. Toch zonde van je geld.

In Amsterdam (1.200 boetes) en Den Haag (700 boetes) liepen de meeste scooterrijders tegen de lamp. Daarna volgden Rotterdam en Nijmegen met 494 en 254 boetes. Ons Eindhoven staat op plek 5. Naast de grote steden vallen ook Alkmaar, Zaanstad en ‘scooterhoofdstad’ Katwijk (hier rijden de meeste snorscooters rond) op door hun hoge aantal prenten.

Geen boetes

In een op de drie gemeenten werd vorig jaar geen enkele boete voor opgevoerde brommers en scooters uitgedeeld. In veel van de gevallen gaat het om kleine gemeenten. Ook Best, Bladel, Eersel, Oirschot en Someren staan in het rijtje waar 0 bekeuringen zijn uitgedeeld.

Lees ook:

Nieuws Eindhoven

UFO’s in Eindhoven?! 5 x deze UFO-meldingen kwamen binnen in onze stad

Het is vandaag (26 april) Alien Day! Wist je dat we in Nederland een UFO-meldpunt hebben? Daar kwame...

Wow! Eindhovense doet mee aan Elite Models Look Nederland

De Eindhovense Tess (21) en Filou (17) uit Leende doen mee aan een van de grootste internationale mo...
Catharinakerk

Deze Eindhovense monumenten kregen dit jaar subsidie

Elk jaar krijgen een aantal Nederlandse rijksmonumenten subsidie voor onderhoud en herstel. Al die m...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.