Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo groot is de kans op een woninginbraak in Eindhoven

Door Ankie de Turck 4 januari 2019

Voor inbrekers maakt het uiteraard uit waar je huis staat. Zo is de kans dat jouw woning wordt doorzocht een heel stuk groter als je in de buurt van de snelweg woont. RTL Nieuws heeft in kaart gebracht hoe groot de kans op een inbraak in elke woonplaats is, dus ook in Eindhoven.

RTL Nieuws baseert zich op data van de politie en heeft de gegevens bekeken van 450.000 woninginbraken in de periode van 2012 tot oktober 2018. En nu zijn we natuurlijk hartstikke benieuwd hoe groot de kans op ongewenst bezoek is als je in onze Lichtstad woont.

Woninginbraak Eindhoven

We hebben eigenlijk best slechts nieuws… Eindhoven telt 113.737 woningen en sinds 2012 (tot oktober 2018) zijn er 9.101 inbraken gemeld. Het inbraakrisico is daarmee 42 (!) procent hoger dan gemiddeld. In Nuenen zit je een stuk beter, daar ligt het inbraakrisico 10% lager dan gemiddeld.

Werk genoeg

Het aantal woninginbraken neemt de laatste jaren wel af, maar aan de andere kant blijft er voor de politie genoeg werk aan de winkel: er wordt nog altijd elk kwartier een inbraak gepleegd! Toegankelijkheid is belangrijk voor inbrekers, zegt criminoloog Jasper van der Kemp tegen RTL Nieuws: “Het kost je meer moeite om een wijk binnen te komen in een grote stad dan in een dorpje dat naast de snelweg ligt.”

Bekijk het kaartje

Op bijgaand kaartje kun je zien hoe groot het inbraakrisicio is in 2400 woonplaatsen in Nederland.

Hoe groter de bol, hoe vaker er is ingebroken.

Zie ook:

Mysterie opgelost: dit betekent ons stadslogo

Zijn het bliksemschichten? Watergolven? Wapperende vaandels? De drie zigzagdingen van het Eindhovens...
District E

Dit zijn 16 grote Eindhovense bouwprojecten die eraan komen

Je zou maar bouwvakker zijn in Eindhoven. Dan trek de handschoenen maar aan en zet de helm op. Er ga...

adv.