Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Witte kerst in Eindhoven of toch niet? Dit is het weerbericht voor december

Door Chloë van der Smitte 4 december 2019

Het is bijna the most wonderful time of the year. Kerst! Gezellig samenzijn met je dierbaren. Alleen nu is natuurlijk de vraag: doen we dit in Eindhoven onder het genot van mooie sneeuw om ons heen?

Eerlijk is eerlijk: het is behoorlijk lastig om nu al een goede weersvoorspelling te doen voor Kerstmis. Weeronline deed het tóch. Wat blijkt? We krijgen waarschijnlijk een maand met zacht weer. Het zal minder vaak vriezen en sneeuwen dan gemiddeld. Maar, zo benadrukt Weeronline, dat wil niet zeggen dat het helemaal niet gaat sneeuwen.

Witte kerst?

Volgens de meteorologen is de kans op een witte kerst in Nederland sowieso klein. Hier in Eindhoven, in het zuid-oosten van het land, is die kans tien procent. “Toch is een witte kerst ook in een zachte wintermaand niet onmogelijk. Wanneer de wind precies op het juiste moment kortstondig uit het koude oosten waait, zitten we zo in de vorst. Wanneer er dan ook nog neerslag in aantocht is, stijgt de kans op sneeuw”, aldus de voorspelling.

Schaatsen

Oké, kunnen we dan misschien wel schaatsen rond de feestdagen? Ja, op een aangelegde ijsbaan wel. Schaatsen op natuurijs zal niet lukken: de temperatuur ligt hoger dan gemiddeld in december. Weeronline voorspelt zo’n 4,9 graden Celsius in De Bilt. Daarnaast denken de meteorologen dat het meer gaat regenen.

Gelukkig krijgen we in Eindhoven ook dit jaar weer een kunstijsbaan op de Markt, kunnen we sowieso lekker glijden op het ijs met z’n allen!

Lees ook:

Oliebollen Eindhoven

Hier kopen jullie de allerlekkerste oliebollen in Eindhoven!

Waar haal je de allerlekkerste oliebollen in Eindhoven? Jullie reageerden massaal op onze vraag! We ...
lieke van der vorst decemberzegels

Gaaf: ontwerp van de Eindhovense Lieke straks op miljoenen kerstkaarten te vinden

Kerst krijgt dit jaar een extra Eindhovens tintje! Illustrator Lieke van der Vorst (30) mocht de dec...
Kerst-kringloopwinkel

Binnenkijken bij de kerstkringloopwinkel: ‘De opbrengst gaat volledig naar goede doelen’

Jaaaa, daar is-ie weer: de kerstkringloopwinkel! Team Lekker Belangrijk opent 16 november voor de tw...

adv.