Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

O jee! Er hangt een grote wolk Saharazand boven ons hoofd

Door Ankie de Turck 23 april 2019

Heb jij afgelopen weekend je loungeset en barbecue weer tevoorschijn getoverd? Waarschijnlijk wel. Dan willen we je een tip geven: dek ze evengoed af of zet ze weer in de schuur. Er hangt namelijk een donkere, stoffige wolk boven ons hoofd.

Volgens Weeronline hangt er een grote wolk met Saharazand boven Nederland. Het gaat niet om grote korrels maar om fijne stof. Het komt uit Marokko, Algerije en Tunesië en via Europa heeft het nu ook ons land bereikt. Gelukkig is het niet schadelijk voor onze gezondheid, want daarvoor hangt het te hoog in de atmosfeer. Maar het geeft bij regen wel veel stof. Sta dus niet raar te kijken als je auto straks een vachtje lijkt te hebben.

Extra mooie zonsopkomst en -ondergang

Zolang het droog blijft merken we de aanwezigheid van het stof door extra rode kleuren bij zonsopkomst en -ondergang. De strakblauwe luchten van afgelopen dagen zijn helaas ook niet meer zo helder. Het weerbericht in Eindhoven voor morgen voorspelt 65% kans op regen. Dus reken maar op een vies laagje stof op je auto. Donderdag zal de stofwolk zijn weg vervolgen en hangt die donkere wolk tenminste niet meer boven óns hoofd.

Lees ook:

De weersverwachting voor Koningsdag 2019 in Eindhoven

Koningsdag staat voor de deur! Nog heel even en dan kunnen we weer oranje tompoucen eten en over de ...
Muziek koningsdag Eindhoven

Hier moet je op letten als je Koningsdag 2019 in Eindhoven gaat vieren

Koningsdag is een enorm gezellig feest in Eindhoven en daar komen heel veel mensen op af. Héél veel....

Meer over

Weer

adv.