Hooikoorts? Er zijn de komende dagen veel pollen in Eindhoven

Door Ankie de Turck 22 februari 2019

Loop jij al dagen met jeukende ogen en eindeloze niesbuien rond? Dat kan kloppen, want iedereen met hooikoorts kan hier momenteel in Eindhoven veel last van hebben. Door het warme en droge weer komen er veel pollen van bomen en struiken zoals de hazelaar, els en berk af, die in de lucht komen. 

Op Buienradar kun je precies zien hoeveel pollen er in de lucht hangen, waar ze vandaan komen en wat de verwachtingen per stad zijn. Zo zien we dat in Eindhoven in ieder geval de komende dagen ‘code oranje’ geldt als het om hooikoorts gaat.

Ja, en nu?

Goed om te weten wanneer we die droge ogen kunnen verwachten, maar wat kun je er dan tegen doen? Hooikoorts is helaas iets wat is aangeboren, maar dat betekent niet dat je er niks aan kunt doen! Zo zijn er gelukkig wel een aantal maatregelen die je kunt nemen om klachten te verminderen. Zo helpt het dragen van een zonnebril als je buiten bent, hou je de pollen buiten door je ramen en deuren dicht te houden en helpt het om meubels regelmatig af te nemen met een vochtige doek.

Lees ook:

Lepeltje Lepeltje Eindhoven

Goed nieuws: ook dit jaar kunnen we weer smullen bij Lepeltje Lepeltje

Goed nieuws: foodfestival Lepeltje Lepeltje keert traditiegetrouw terug naar Eindhoven, in het Anne ...

7 x doen in de carnavalsvakantie met kinderen

En voor je het weet is het ineens weer carnavalsvakantie. Lekker, zo'n weekje vrij. Daar moet je nat...

adv.