Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Feesten zonder paraplu? Dit is de weersverwachting tijdens carnaval in Eindhoven

Door Chloë van der Smitte 12 februari 2020

Oké, het duurt nu echt niet lang meer. Carnaval staat al bijna voor de deur. Hoe gezellig is het om tijdens de optocht met een biertje in je hand te genieten van de wagens, zonder regen? Dit is de weersverwachting voor carnaval in Lampegat!

We kijken alvast in onze glazen bol (a.k.a. Weeronline) naar het weer van carnaval 2020 in Eindhoven. Op het moment van schrijven zien we de volgende voorspelling: redelijk wat bewolking met zon. En geen regen! Goed nieuws, dus.

Weersverwachting carnaval

Vrijdagavond is de stad al helemaal omgetoverd tot Lampegat. Overal waar je kijkt zie je verklede mensen, oranje en blauw kleuren de straten. Maar wat doet het weer? Zoals het er nu voor staat schijnt de zon op dag één, afgewisseld met wat bewolking. De kans op neerslag is 35%, een klein buitje is dus niet uitgesloten. Maar hé, de zon schijnt, dat willen we! Het wordt vrijdag maximaal 8 graden overdag, ’s avonds daalt het tot een minimum van 0 graden. Niet slecht, toch?

Zaterdag: de carnavalsoptocht

Zaterdag: voor veel mensen de eerste ‘echte’ carnavalsdag. Iedereen ziet er tip top uit en gaat de Markt op of de kroegen op Stratumseind in. Nog belangrijker: op deze dag is de grote carnavalsoptocht! Wat kunnen verwachten van het weer? Ook dan is het zonnig met afwisselend wat bewolking. De kans op neerslag is die dag nog lager, namelijk 25%. En de temperatuur wordt zeer aangenaam: maximaal 12 graden overdag, ’s nachts daalt het kwik tot een minimum van 3 graden. Wij zeggen ideaal carnavalsweer!

Zondag, maandag en dinsdag

Ook voor zondag, maandag en dinsdag is het eigenlijk hetzelfde. Afwisselend bewolkt met hier en daar wat zon, en een kleine kans op een bui. Zondag is dat 25%, maar maandag 30%. Tip? Zet iets van een hoofddeksel op, zodat jouw make-up of getoupeerd haar niet uit model raakt. Tot zover het weer met carnaval in Eindhoven. Feest ze!

Alles over carnaval 2020 in Lampegat:

gotujim

Tof! Nieuwste carnavalshit van Gotu Jim speelt zich af in Eindhoven

Weet je nog dat we pas geleden een oproepje plaatsten voor de nieuwste carnavalshit van Gotu Jim, Fe...

Mysterie opgelost: wat heeft dit beeldje met carnaval te maken?

MAG DAT: een masker opzetten met carnaval?

Carnavalsmysterie opgelost: hier komt de Eindhovense groet ‘salaai’ vandaan

5 x een snelle, vette of warme hap tijdens carnaval in Lampegat

Carnavalsoptocht Eindhoven 2020: dit is de route!

Carnaval in Eindhoven 2020: alles wat je moet weten!

Worden dit de carnavalskrakers van 2020? 6 x de nieuwste Eindhovense hits!

adv.