Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: komeet Neowise gespot bij Eindhoven, 83 lachgasflessen gevonden en meer

Door Chloë van der Smitte 13 juli 2020

Lekker wezen terrassen of chillen in het park? Wij snappen dat je nul tijd had om het nieuws van afgelopen weekend te volgen. Daarom hier een lijstje met de opvallendste gebeurtenissen in Eindhoven.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

83 flessen lachgas opgeslagen in een garagebox aan de Kruisstraat

View this post on Instagram

Begin deze middag trof ik in een brandgang op de Kruisstraat een voertuig waarin flessen lachgas opgeslagen lagen. Een anonieme tipgever wees mij naar een garage waar een opslag van lachgas zou zitten. Samen met het interventieteam van de gemeente Eindhoven en de brandweer zijn wij op onderzoek uitgegaan. In het voertuig lagen 32 flessen lachgas opgeslagen in de garagebox nog eens 51 flessen. De opslag was niet op de voorgeschreven wijze en kan tot gevaar leiden bij oa het uitbreken van brand. Zowel de eigenaar van de garagebox als de gebruiker van het voertuig kunnen een procesverbaal verwachten. Het lachgas is in beslag genomen en afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. In totaal werd er meer dan 300 liter lachgas aangetroffen Oud-Woensel is een geprioriteerd aandachtsgebied voor samenwerkende instanties als Belastingdienst, Openbaar Ministerie, gemeente en politie om misstanden actief aan te pakken. Wij willen met die gezamenlijke aanpak ervoor zorgen dat het in dit divers gebied prettig wonen, werken en verblijven is! #eindhoven #pehv247 #bureau040 #gemeenteeindhoven #kruisstraat #lachgas #politieeindhoven

A post shared by Wijkagent Jens_Eindhoven (@wijkagent_jens) on

Wow, in een garagebox aan de Kruisstraat vond de politie vrijdagmiddag 51 flessen met lachgas. Ze werden ontdekt nadat even daarvoor in een auto ook al 32 flessen waren gevonden. In totaal ging het volgens de politie om meer dan driehonderd liter lachgas. “De opslag was niet op de voorgeschreven wijze en kan tot gevaar leiden bij onder andere het uitbreken van brand”, schrijft wijkagent Jens op Instagram. De eigenaar van de garagebox en de gebruiker van de auto kunnen volgens hem een boete verwachten. De lachgas is in beslag genomen. Oef, gelukkig!

Bron: ED

Grote brand in Eindhovense flat

brand flat
Toeschouwers bij de brand. © fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel

Door brand op de zevende verdieping van een groot flatgebouw aan de Maalakker in Eindhoven zijn vrijdagavond in totaal vijf appartementen beschadigd, meldt het ED. De woning waar het vuur is ontstaan, brandde volledig uit. De brand is vermoedelijk ontstaan door een pan op het fornuis. Na ongeveer een halfuur waren de meeste vlammen gedoofd en was de rook nagenoeg weg. Het hele flatgebouw werd ontruimd, gelukkig raakte niemand door de brand gewond. De meeste bewoners konden vrijdagavond weer terugkeren naar hun eigen huis.

Blije gezichten in Ir. Ottenbad en Speelpark De Splinter

ottenbad zwembad
Het Ottenbad is weer open voor recreanten. © DCI Media

De timing kon niet beter: met de start van de zomervakantie openden zaterdag het ir. Ottenbad en Speelpark De Splinter weer volledig de deuren. We mogen weer volop recreatief zwemmen binnen én buiten en kinderen kunnen zonder reservering lekker spelen. Dat leverde blije gezichten op. Ook gaat vandaag (maandag) het zwembad daar open. Dat belooft een fijne Eindhovense zomer te worden!

Komeet Neowise goed te zien boven Eindhoven

View this post on Instagram

☄️ Comet NEOWISE

A post shared by Kongyi Li (@likongyi2016) on

Je moest er misschien vroeg voor uit de veren, maar dan had je ook wat: komeet Neowise vloog in de nacht van vrijdag op zaterdag over Nederland en was goed met het blote oog te zien. Ook vanuit Eindhoven! Heb je het gemist? Niet getreurd, de komeet is komende tijd ook nog te zien bij heldere nacht. Check daarvoor dit tabel voor de beste tijden.

Lees ook:

Stadsoase Campina

Rol die badhanddoek maar uit: Stadsoase de Zomertuin ging open en wij gingen kijken (foto’s)

Oké, de zee is dan misschien een eindje verderop, maar tóch hebben we deze zomer een heus strand in ...
margo

7 x huizen in Eindhoven met een tuin die te koop staan voor maximaal €350.000

Ben jij op zoek naar een huis in Eindhoven, maar wil je ook nog wat geld overhouden om leuke dingen ...
eindhoven stad winkelen koopzondag

Doe de quiz: hoeveel weet jij eigenlijk van Eindhoven?

Als echte Eindhovenaar weet jij alles over onze stad, toch? Wij dagen je graag uit om je Eindhovense...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.