Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: Eindhovense carnavalskraker bekend, vermiste poes na vier jaar weer terecht

Door Chloë van der Smitte 13 januari 2020

Te druk geweest met het vieren van je weekend? Wij snappen dat je nul tijd had om het nieuws van afgelopen weekend te volgen. Daarom hier een lijstje met de opvallendste gebeurtenissen in Eindhoven.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Wow: vermiste poes Jewel is na vier jaar weer terecht!

vermiste poes jewel
Poes Jewel uit Eindhoven was vier jaar vermist. © Dierenbescherming

Goed nieuws! Poes Jewel, een kat die al bijna vier jaar was vermist, is door de Dierenbescherming per toeval teruggevonden op oudejaarsavond. Al die tijd dat de kat vermist was, werd Jewel slechts drie straten verderop verzorgd door een vrouw, die eerder die week overleed.

Ter adoptie

Het oorspronkelijke baasje van Jewel is inmiddels op de hoogte gesteld. Zij bleek verhuisd te zijn naar Alphen aan de Rijn en had inmiddels twee nieuwe katten. Ondanks het goede nieuws, besloot ze met pijn in haar hart toch afstand te doen van Jewel, lezen we bij het ED. Jewel zal daarom binnenkort ter adoptie beschikbaar zijn. Ahhh, misschien een leuk vriendje voor erbij?

‘Duiken’ van grote hoogte in Area 51

streetdive
Foto: DCI Media / ED

Van grote hoogte naar beneden duiken en landen op een megaluchtkussen? Het kon zondagmiddag in skatepark Area 51 tijdens de eerste streetdive-wedstrijd. Waaghalzen konden vanaf vijf meter hoogte op een zo spectaculair mogelijke manier naar beneden duiken. Een zogenaamde ‘Bigairbag‘ ving de landing op, dat is een groot luchtkussen die bijvoorbeeld skaters of BMX’ers gebruiken. Hoe dat er precies aan toeging? Check dan de videobeelden bij het ED.

Dolle 3’s & The Tony’s winnaars van het Liedjesfist

Dolle 3's & the Tony's
Foto: DCI Media / ED

Wordt dit de nieuwe Eindhovense carnavalskraker van dit jaar? De Dolle 3’s & The Tony’s wonnen met het nummer JIJ zaterdagavond het Liedjesfist, een verkiezing van het Lampegats carnavalslied. Met de aanstekelijke meezinger wist de vriendenclub de vakjury te overtuigen en liet daarmee acht andere deelnemers achter zich. De aanmoedigingsprijs ging dit keer naar Tante Loes met het liedje Lampegat is Feest, meldt het ED.

De Rooi Pannen wint prijs voor beste mbo-school in Brabant

de rooi pannen
Foto: Google Streetview
Nog meer feest, maar dan voor De Rooi Pannen! De Scholengemeenschap uit Eindhoven is voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot de beste mbo-school van Noord-Brabant en op een na beste mbo-school in heel Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids Mbo 2020, meldt Studio040. Gefeliciteerd De Rooi Pannen met deze mooie prestatie!

Eerste volle maan van het jaar gespot

View this post on Instagram

Beautiful moon tonight

A post shared by Yuanzhi Zhao (@zhao.yuanzhi) on

Wie zag hem niet vrijdag boven Eindhoven? Het was de eerste volle maan van het jaar en wat was-ie prachtig! Dat niet alleen: wie tussen 18:06 en 22:15 keek, kon ook nog eens getuige zijn van een gedeeltelijke maandsverduistering. Magisch!

Lees ook:

Piazza Eindhoven

Toen in Eindhoven: genieten van oude foto’s van het Piazzaplein

Dit bekende winkelcentrum heet al een tijdje gewoon Piazza Center. Hier kun je - onder de overkappin...

Dit zijn de populairste babynamen in Eindhoven van de afgelopen 50 jaar

Naast een jaarwisseling, mogen we dit jaar natuurlijk ook spreken van een decenniumwisseling. En dat...
the dutch mountains

Het visitekaartje van Eindhoven: dit zijn de plannen voor de Internationale KnoopXL

Je kon het al eerder lezen op indebuurt: de komende vijftien tot twintig jaar ondergaat het gebied r...

 

 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.