Wat jammer! Het euro-ontbijtje bij IKEA is verdwenen

Door Ankie de Turck 20 februari 2019

Wij moeten een stukje rijden voor de IKEA op Ekkersrijt, maar een beetje omrijden voor een goedkoop ontbijtje is natuurlijk niet erg… Alleen zit lekker happen voor een euro bij IKEA er niet meer in op de vroege ochtend.

Sinds Valentijnsdag betalen mensen zonder IKEA-pas € 3,45 voor de beste start van de dag, mensen die wel lid zijn eten hun croissantje voortaan voor de prijs van € 1,20. Ook de menukaart ging op de schop. Het standaard ontbijt bestaat nu uit een kop koffie of thee, een croissant, een wit of bruin broodje, twee stuks beleg en margarine. Je eitje kun je voor € 0,30 toevoegen en een stukje fruit kost je € 0,50. Liever aan de zuivel? Voor € 1,50 krijg je een beker yoghurt. Jam kost je twintig cent en een heerlijke – maar ongezonde – muffin kost je anderhalve euro.

Gezondere opties

Nieuw is de mogelijkheid om te brunchen. Leden van de Zweedse keten betalen € 2,95 voor een wit en bruid broodje, scrambled eggs, twee plakjes bacon en zalm en een warme drank. Heb je geen pas? Dan dok je € 4,50 voor de brunch. Volgens IKEA past het gevarieerde assortiment beter bij de behoefte naar gezondere opties. Op hun website schrijven ze: “We denken dat we een eigentijdser en voedzamer alternatief hebben voor het een euro ontbijt.” De prijsstijging is te verklaren door een hogere kwaliteit van de gebruikte ingrediënten, aldus IKEA.

Wat vinden jullie van het verdwijnen van het ontbijtje van € 1,-? 

Lunchen in Eindhoven

Elle Eten was in Eindhoven en tipt de volgende lunchzaakjes

Bij indebuurt vinden we het leuk om op zoek te gaan naar de beste plekjes om koffie te drinken, een ...
Lotte Loos

Leuk volgens local Lotte: ‘Het ontbijtje van avocado en ei is mijn favoriet’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste ...

adv.