Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We mogen er weer overheen: de Dirk Boutslaan is af en zo ziet het er nu uit

Door Jasper Scheffers 13 december 2019

Sinds kort kun je weer de stad uit rijden via de Dirk Boutslaan: de weg is aangepast en ziet er nu veel mooier uit. Automobilisten en fietsrs moesten vanaf april omrijden, maar dat is nu gelukkig verleden tijd.

Tijdens de werkzaamheden heeft de aannemer ervoor gezorgd dat alles bereikbaar bleef zoals het Augustinianum en de bedrijven aan de Dirk Boutslaan. We hielden de werkzaamheden nauwlettend voor jullie in de gaten. Benieuwd naar de complete transformatie? Lees dan snel verder en check ook meteen het eindresultaat!

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Ongezellige straat

Dirk Boutslaan Oude Situatie
Dirk Boutslaan, situatie voor de verbouwing. Foto: Jasper Scheffers Fotografie.

Voordat de straat op de schop ging, was het een ongezellige straat waar veel vrachtwagens geparkeerd stonden. Het oogde rommelig en auto’s reden er vaak te hard. Fietsen was ook geen pretje: tijd om deze weg aan te passen.

Riolering

Riolering Dirk Boutslaan
Vernieuwing van de riolering was nodig aan de Dirk Boutslaan. Foto: Jasper Scheffers Fotografie.

De riolering onder de straat was ook aan vervanging toe, de oude riolering was te klein geworden. Tegenwoordig wordt het regenwater apart afgevoerd, niet meer samen met de riolering. Om dit toe te passen zijn er twee nieuwe buizen onder de straat gelegd.

Plantvakken

Plantvakken Dirk Boutslaan
De plantvakken aan de Dirk Boutslaan worden aangelegd. Foto: Jasper Scheffers Fotografie.

Om de straat wat gezelliger én groener te maken, zijn er plantvakken aangelegd voor bomen en planten. In de zomer zal de straat er straks prachtig uitzien. Aangezien het nu winter is, moeten we nog even op de komst van het groen wachten: dit zal in het voorjaar gebeuren.

Bestrating

Bestrating Dirk Boutslaan
De bestrating van de Dirk Boutslaan wordt aangelegd. Foto: Jasper Scheffers Fotografie.

De straat is een stuk smaller gemaakt, zo kunnen vrachtwagens niet meer op de weg parkeren. Ook zijn er nieuwe parkeervakken gemaakt, bedoeld voor personenauto’s. Aan beide zijdes van de straat is een fietspad gemaakt, zo krijgen fietsers nu genoeg ruimte om te fietsen.

Eindresultaat

Eindresultaat Dirk Boutslaan
De Dirk Boutslaan ziet er nu veel mooier en gezelliger uit dan voorheen. Foto: Jasper Scheffers Fotografie.

En zo ziet de Dirk Boutslaan er nu uit! De straat is een stuk overzichtelijker en gezelliger geworden. Ook is het nu duidelijk waar je kunt parkeren en waar de fietsers rijden. Nu het groen nog en dan kunnen we er écht van gaan genieten.

Vrachtwagens

Huidige situatie Dirk Boutslaan
Er staan nog enkele vrachtwagens en bouwketen op de Dirk Boutslaan, dit zal binnenkort verleden tijd zijn. Foto: Jasper Scheffers Fotografie.

De overlast van de geparkeerde vrachtwagens zou nu verleden tijd moeten zijn, maar we zagen toch nog enkele staan toen we gingen kijken. Wat blijkt? Voor de verbouwing was de Dirk Boutslaan een lang-parkeerplek voor grote voertuigen, oftewel vrachtwagens mochten hier voor lange tijd staan. Dit mag nu niet meer: tijdens de avond-, nacht- en weekenduren zullen vrachtwagens die er nog staan, bekeurd worden. Tijdens kantooruren mogen ze nog wel parkeren, maar dan wel alleen in de parkeervakken voor personenauto’s. De gemeente heeft aangegeven streng te gaan controleren.

Lees ook:

Cure Afvalbeheer

Even opletten! Op deze dagen wordt het afval opgehaald met kerst en oud en nieuw

Kerst valt dit jaar op woensdag en donderdag. Nieuwjaarsdag is een woensdag. Op die dagen zitten de ...
anne AlopecianGirlboss

Anne zet alopecia op de kaart: ‘Er heerst nog een behoorlijk taboe rondom haarverlies’

Ze is een opvallende verschijning met haar kale hoofd: Anne is 18 jaar, studeert in Eindhoven en hee...
Kerstmarkten Eindhoven 2018

Glühwein en livemuziek: alle kerstmarkten van Eindhoven op een rijtje

Heb jij de allereerste kerstmarkten van Eindhoven gemist? Geen zorgen, je kunt er deze maand nog hee...
Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Verkeer

adv.