Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Is je fiets gestolen in Eindhoven? Dit moet je doen

Door Ankie de Turck 7 mei 2019

Bijna iedereen die in Eindhoven woont heeft het wel eens meegemaakt. Je parkeert je fiets ergens – soms zelfs gewoon voor je huis – en als je ‘m nodig hebt is je fiets weg. Gejat of weggehaald. Wat te doen als je stalen ros verdwijnt? Wij (ervaringsdeskundigen) hebben het voor je op een rij gezet. 

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Opengeknipt slot

via GIPHY

Als je fiets weg is en je opengeknipte slot op de grond ligt, ben je de sigaar. Je fiets is gestolen en de kans is klein (als in 0,1%) dat je ‘m ooit nog terugziet. Maarrr: het kan ook zijn dat de gemeente je fiets mee heeft genomen. Is dat het geval dan knippen ze je sloten ook open, maar nemen ze die sloten ook altijd mee.

Check of je fiets mee is genomen door de gemeente

via GIPHY

Het kan zomaar zijn dat jouw geliefde tweewieler wordt gezien als weesje. Dat wordt het als je hem/haar veel te lang in een openbare ruimte hebt laten staan. De gemeente ontfermd zich over deze fietsen. Ze worden dan geplaatst op de site verlorenofgevonden.nl. Staat jouw parel ertussen dan kun je hem ophalen bij het fietsdepot aan de Vestdijk tussen 09.00 en 15.30 uur. Neem wel je legitimatiebewijs en de sleutel van je slot mee om te bewijzen dat het jouw fiets is. Bij het ophalen van je fiets betaal je € 20,- administratiekosten. Het fietsdepot accepteert alleen pinbetalingen.

Aangifte doen

via GIPHY

Niet meegenomen door de gemeente? Dan is het aan te raden om aangifte te doen bij de politie. Er wordt dan een proces-verbaal opgemaakt en je fiets komt in het fietsdiefstalregister te staan. Je hoeft niet per se naar het politiebureau om aangifte te doen. Dat kan ook vanuit je luie stoel via het online aangifteformulier. Handig om van tevoren wat gegevens bij elkaar te zoeken, zoals het frame- of chipnummer.

Melden aan de verzekering

via GIPHY

Meld de diefstal ook meteen aan bij de schadeafdeling van de verzekeraar waar je een fietsverzekering hebt afgesloten. Zorg dat je de fietssleutel (inclusief de reservesleutel) en de aankoopbon paraat hebt. Vaak wordt hierom gevraagd door de schadeafdeling. In de polisvoorwaarden van je verzekering staat precies vermeld wat je bij diefstal moet laten zien.

Weg = weg

via GIPHY

Helaas is de realiteit dat als-ie weg is, hij ook wegblijft. Er zit dan niets anders op dan even heel flink te balen en Marktplaats aan te zwengelen. Check wel goed of je geen gestolen fiets aan de haak slaat.

Lees ook:

Fietsen in Eindhoven

5 x emoties die je voelt als fietser in Eindhoven (in gifjes)

Wij zijn gek op Eindhoven. Echt hoor. Maar laten we eerlijk wezen: een fietsritje hier - in dit chao...
Verkeersboetes fietsers

7 x fikse verkeersboetes voor fietsers in Eindhoven

Stel je voor: je komt bij de Stadsbrouwerij vandaan en heb lekker wat biertjes achter je kiezen. Pri...
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.