Handig: in decemberweekenden gratis parkeren en met de bus bij de Aalsterweg

Door Arno de Natris 14 december 2017

Omdat het weleens enorm druk kan worden in Eindhoven in de decembermaand komt er een grote, gratis parkeergelegenheid. Bij de Fonty Sporthogeschool aan de Aalsterweg kun je in december in de weekenden gratis parkeren en dan ook gratis met de bus naar het centrum.

Hoe kom je er? Volg de aanwijzingen van de tekstkar op de Aalsterweg. De P&R-parkeergarage is in december geopend op zaterdag van 9.30 tot 16.00 uur en op zondag van 11.30 tot 16.00 uur. Je hoeft niet om 16.00 uur weer terug te zijn. Uitrijden kan tot middernacht. Er zijn 150 parkeerplaatsen beschikbaar die anders in de weekend toch niet gebruikt worden.

Gratis met de bus naar de stad

Als je parkeerplaats oprijdt krijg je een kaartje waarmee je de bus naar de binnenstad kunt nemen. Die bus rijdt vijf keer per uur.

Met deze parkeermogelijkheid wil de gemeente een test houden. “Op dit moment wordt gewerkt aan de plannen voor de definitieve P&R Genneper Parken aan de Aalsterweg bij Hotel Eindhoven”, aldus de gemeente. “Totdat deze P&R beschikbaar is, naar verwachting begin 2020, bekijkt de gemeente de mogelijkheden om tijdelijke P&R’s in te zetten. De inzet van de parkeergarage Fontys Sporthogeschool is een pilot om dit soort initiatieven te testen.”

Let dus wel op: de parkeergarage is alleen in de weekenden open.

Lees ook:

Er komt een P+R bij de Aalsterweg

adv.