Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De 5 gevaarlijkste kruispunten van Eindhoven: hier gebeuren de meeste ongelukken

Door Chloë van der Smitte 14 november 2019

Het aantal verkeersdoden op kruispunten is toegenomen in de afgelopen drie jaar, dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Zo telde de politie vorig jaar 172 dodelijke ongevallen, dat zijn er 25 meer dan in 2016.  Ook waren er bijna 16.000 ongelukken op kruispunten waarbij mensen gewond raakten. Wat blijkt? Vooral fietsers zijn de klos. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

RTL Nieuws bracht in kaart wat de gevaarlijkste ‘blackspots’ zijn in Nederland: kruispunten waar in de afgelopen drie jaar meer dan tien ongelukken zijn gebeurd. Eindhoven scoort slecht: de stad telt maar liefst 67 ‘blackspots’. Ook plekken waar minstens zes ongelukken met een ziekenhuisbezoek als gevolg zijn geweest, zijn meegeteld.

24 dodelijke ongevallen

In drie jaar tijd zijn in Eindhoven 5.024 ongelukken geteld. Bij 24 ongevallen vielen dodelijke slachtoffers, 407 keer moesten er slachtoffers naar het ziekenhuis. Dat blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat, die RTL Nieuws heeft geanalyseerd. Mogelijk is het aantal ongelukken nog groter. Niet elk ongeluk wordt namelijk geregistreerd en van een deel van de ongelukken is niet bekend waar deze precies plaatsvonden.

Het is dus oppassen geblazen in Eindhoven, maar vooral bij deze vijf gevaarlijkste kruispunten. We tellen af van plek vijf naar één:

Kruispunt Boutenslaan, Hoogstraat, Keizer Karel V Singel

Op de vijfde plek staat dit kruispunt aan de Boutenslaan: hier zijn sinds 2016 13 ongelukken geteld waarvan één dodelijke.

Kruispunt Limburglaan, Hastelweg, Botenlaan

Het kruispunt bij de Limburglaan en Hastelweg krijgt een vierde plek: hier vonden in drie jaar tijd 14 ongelukken plaats, waarvan één dodelijke.

Kruispunt Doctor Cuyperslaan

Bij het kruispunt aan de Doctor Cuyperslaan staat op nummer drie: hier zijn maar liefst 15 ongelukken gebeurd sinds 2016. Gelukkig ging het hier alleen om materiële schade.

Kruispunt PSV-laan, Elisabethtunnel

Het kruispunt aan de PSV-laan en de Elisabethtunnel krijgt plek nummer twee: hier zijn ook 15 ongelukken geteld. Hierbij vielen twee gewonden.

John F Kennedylaan, Airbornelaan

Tot slot, met stip op één: het kruispunt bij de John F Kennedylaan en Airbornelaan. Hier gebeurden maar liefst 19 ongelukken, gelukkig ging het hier alleen om materiële schade. Het is daarmee alsnog het gevaarlijkste kruispunt van de stad en zelfs de gemeente.

Benieuwd of er in jouw buurt ook een ‘blackspot’ zit? Check dan de site van RTL Nieuws en voer je postcode in.

Lees ook:

Inbrekers

Oh jee: Eindhoven is de minst veilige stad van Brabant

Tijd voor een extra slot op je deur of een stoere waakhond: Eindhoven is volgens de InbraakBarometer...
Ziekenhuis Eindhoven

Dit is het beste ziekenhuis van Eindhoven volgens de Ziekenhuis Top 100

Mocht je onverhoopt in het ziekenhuis belanden, dan zit je hier in Eindhoven gelukkig goed. Maar lie...
Eetcafé Spijker

Dit zijn de 7 best betaalbare eetgelegenheden in Eindhoven volgens Tripadvisor

Even krap bij kas? Wij maakten een overzicht van de zeven best betaalbare eetgelegenheden in onze st...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Verkeer

adv.