En weer gaat er een stuk van de Vestdijk open!

Door Jasper Scheffers 21 april 2019

Na Pasen gaat het volgende stukje Vestdijk weer open. Eindelijk kunnen we weer ongestoord doorrijden! Of nouja, ongestoord? Het stuk wat op dit moment nog afgesloten is, gaat op dinsdag 23 april open. Maar dan wordt de Kanaalstraat direct weer afgesloten. Hoe zit het nu precies?

Vestdijk Eindhoven open
Van 23 april tot ongeveer eind mei gaat de Kanaalstraat dicht.

Van 23 april tot ongeveer eind mei zal het stuk tussen de Tramstraat en Nachtegaallaan/Bleekstraat worden afgesloten. De Tramstraat en de parkeervoorzieningen van DLL blijven via de Vestdijk te bereiken. Het Mignot en de Blockplein blijft via een tijdelijke in- en uitrit aan de Vestdijk bereikbaar.

Veel tijdelijk

De Vestdijk wordt voor even tweerichtingsverkeer en de bus komt ook tijdelijk terug. Aangezien al het verkeer weer over de Vestdijk kan rijden, zullen de tijdelijke maatregelen op de Tramstraat en Raiffeisenstraat weer weggehaald worden. Hier kan je dus weer normaal doorheen rijden binnenkort.

Kabels en bestrating

Het trottoir op de Vestdijk aan de kant van het Hotel Pullman zal nog aangepakt moeten worden. Hier moeten nog kabels gelegd worden en de bestrating wordt aangepast. Dit zal tot eind mei duren. Voor fietsers en voetgangers blijft er ruimte, maar let wel op: aangezien er meer verkeer is zal je ook op je fiets of te voet goed uit moeten kijken.

Kanaalroute dicht

Aangezien de Kanaalstraat straks afgesloten is, kan er geen verkeer meer over de zogenaamde ‘Kanaalroute’ (Dirk Boutslaan – Lucas Gasselstraat – Breitnerstraat – Kanaalstraat) rijden. Om later verkeershinder te voorkomen is er besloten hier ook dan maar meteen onderhoud te plegen.

Kanaaldijk-Zuid

Tijdens de werkzaamheden aan de Kanaalstraat zal men tegelijk de Kanaaldijk-Zuid onder handen nemen, niet helemaal, maar een klein stukje. De Kanaaldijk-Zuid tussen de Gabriël Metsulaan en de Breitnerstraat zal afgesloten zijn voor onderhoud. Zodra de Kanaalstraat klaar is zal dit stuk ook weer open gaan zodat je het centrum weer in kunt via de Kanaalroute.

Dirk Boutslaan – Lucas Gasselstraat – Breitnerstraat

De kanaalroute de stad uit (Dirk Boutslaan – Lucas Gasselstraat – Breitnerstraat) gaat iets langer dicht, deze gaat vanaf de Rondweg (Hugo van de Goeslaan) op 23 April dicht en zal in fases worden opgeknapt. Tot het najaar zal het afgesloten blijven, de stad uit zal je in die tijd via een andere route moeten doen.

Vestdijk Eindhoven open
De Kanaalroute zal gelijk met de Kanaalstraat worden afgesloten.

Stad blijft bereikbaar?

De stad is zeker nog met de auto bereikbaar, de Vestdijk blijft namelijk gewoon open. Via de Aalsterweg/Leenderweg kan je via de Hertogstraat de Vestdijk gewoon bereiken. Ook blijft de Geldropseweg open tijdens deze verbouwing.

Lees ook:

Vestdijk Eindhoven

Foto’s: het eerste gedeelte van de Vestdijk is weer open!

De Vestdijk is weer open! Of nouja, bijna dan. Het eerste gedeelte is opgeleverd en gaat samen met h...
Stadhuis EIndhoven

Mysterie opgelost: dit is waarom het stadhuis in de steigers staat

Iedereen die er regelmatig voorbij komt met de bus of over het Stadhuisplein loopt is het zeker opge...

adv.