Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Automobilisten opgelet: de komende tijd sta je muurvast tijdens de spits in het centrum

Door Chloë van der Smitte 15 november 2019

Wie in de spits over Fellenoord moet, moet komende tijd aanschuiven in de file. Oorzaak? Werkzaamheden aan het busstation Neckerspoel die nog doorgaan tot 12 december.

In het ED lezen we dat het al superdruk is rond het PSV-stadion: in de avondspits loopt het daar vol tot aan de Kastanjelaan en zelfs verder. ’s Ochtends staat het verkeer voor de stoplichten op de Vonderweg al stil op de Mauristsstraat en de Edenstraat. Gevolg? De omliggende kruispunten lopen ook vol omdat niet iedereen het geduld kan opbrengen.

Kortom, het verkeer richting Fellenoord in het centrum loopt aan alle kanten vast. Aan de andere kant van het spoor is het namelijk ook druk op de Boschdijk, de Prof. Dr. Dorgelolaan en de Kennedylaan.

Tekst loopt door onder de foto

Fellenoord file
Werk aan busstation Neckerspoel in Eindhoven leidt tot lange files op de Fellenoord en wijde omgeving. © Michel Theeuwen / ED

Werkzaamheden

De boosdoener van het fileleed zijn de twee rijbanen van de Fellenoord die zijn afgesloten. In beide richtingen is één rijbaan niet beschikbaar. Dit vanwege werkzaamheden aan busstation Neckerspoel en de Fellenoord. In combinatie met de afgesloten wegen in verband met GLOW levert dat de nodige frustraties op bij menig automobilist die vast komt te staan tijdens de avondspits.

De website live.andes.nl/eindhoven waarschuwt voor vijf minuten vertraging vanwege de werkzaamheden. Maar in werkelijkheid zijn automobilisten in de ochtend- of avondspits veel meer tijd kwijt door deze wegversmalling.

Wat zijn ze precies aan het doen?

Tijdens de werkzaamheden wordt ruimte gemaakt voor twee extra busstopplaatsen. Ook komen er extra bushaltes aan de Fellenoord, worden de busuitritten iets verlengd én komt er een veiligere oversteek met stoplichten voor fietsers bij de VGZ-kantoortoren.

Planning

Volgens de planning duren de werkzaamheden tot donderdag 12 december. Dus voor de automobilisten in de spits: nog even geduld. Of toch maar de fiets pakken?

Lees ook: 

laadpalen auto Eindhoven

Hier vind je laadpalen voor elektrische auto’s in Eindhoven

Met een groeiend aantal elektrische en hybride auto's, stijgt ook het aantal laadpalen voor deze aut...
glow parkeren stoplicht

Even opletten: deze wegen zijn afgesloten tijdens GLOW 2019 en hier kun je parkeren

Zaterdag is de eerste dag van GLOW 2019. Dat betekent dat er vanaf dan veel mensen naar onze stad ko...
Eetcafé Spijker

Dit zijn de 7 best betaalbare eetgelegenheden in Eindhoven volgens Tripadvisor

Even krap bij kas? Wij maakten een overzicht van de zeven best betaalbare eetgelegenheden in onze st...

Meer over

Verkeer

adv.