Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Say cheese: bij deze 5 flitspalen in Eindhoven word je het vaakst geflitst

Door Chloë van der Smitte 14 februari 2020
Bijna 3,7 miljoen flitsboetes in één jaar. Dat was in 2019 het geval in Nederland, blijkt uit cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Elk uur wordt in ons land 421 keer geflitst. De grootste melkkoe blijkt in Delft te staan, maar hoe zit het in Eindhoven? 
Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

De meeste flitsboetes zijn uitgedeeld aan hardrijders: zo’n 3,5 miljoen. Daarnaast is 212.000 keer geflitst vanwege door rood rijden. We zijn benieuwd hoe het met de flitspalen in Eindhoven gesteld is en stelden een top vijf samen.

Leenderweg

Op de vijfde plek staat de flitspaal aan de Leenderweg, ter hoogte van de Leostraat en Piuslaan. Deze was goed voor 3.543 flitsboetes in 2019. Opvallend: de meeste boetes zijn hier voor het rijden door rood licht, namelijk 3.444 stuks. 99 flitsboetes waren voor een te hoge snelheid.

John F. Kennedylaan

Op plek vier staat de flitser aan de John F. Kennedylaan ter hoogte van de Onze Lieve Vrouwestraat. Deze flitspaal deelde vorig jaar 8.164 boetes uit, waarvan 5.677 voor een te hoge snelheid en 2.487 voor door rood licht rijden. Een verklaring voor het feit dat hier zoveel door rood licht gereden wordt, hebben we niet. Opvallend is het wel!

Boschdijk

We zijn in de top drie beland met de flitser aan de Boschdijk, ter hoogte van de Spaaihoefweg. Deze flitser slingerde in 2019 maar liefst 8.718 automobilisten op de bon. 81 boetes waren voor het door rood licht rijden, bij de rest ging om snelheidsovertredingen.

Karel de Grotelaan

Plek twee is voor de flitser aan de Karel de Grotelaan, ter hoogte van de Grieglaan. Deze flitspaal deelde 9.356 boetes uit, waarvan 8.425 stuks voor een te hoge snelheid en 931 voor door rood licht rijden.

John F. Kennedylaan

De grootste boosdoener? Dat is er niet een, maar twee, namelijk de duoflitsers aan de John F. Kennedylaan die samen ter hoogte van de Venuslaan en Heegtakker staan. De flitspaal voor het centrum uit was goed voor maar liefst 18.373 flitsboetes. Maar, de flitser richting het centrum doet daar nog een extra schepje bovenop: deze paal deelde 26.558 boetes uit, wow! Samen zijn zij goed voor bijna 45.000 boetes in 2019. Allemaal waren ze toe te kennen aan snelheidsovertredingen, hier staan namelijk geen stoplichten.

Benieuwd naar alle flitsers?

Op deze kaart zie je alle flitsers in Nederland, hoe groter de rode bol, hoe meer flitsboetes er uitgedeeld zijn:

Lees ook:

eindhoven binnenstad centrum winkelen

Mis het niet: 7 x Eindhovense hotspots die binnenkort openen

Eindhoven is zoals altijd in beweging. Soms gaat het zo snel, dat je het bijna niet meer kunt bijhou...
Lush

Jaloers: 7 x deze winkels willen wij ook op Eindhoven Centraal

Het gras is altijd groener aan de overkant. Voor inwoners die regelmatig met de trein reizen is deze...

Storm Ciara in Eindhoven: dit is de schade in foto’s

Het stormde in Eindhoven en niet zo’n beetje ook. Ciara – de eerste storm met een naam die over ons ...
Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Verkeer

adv.