7 x fikse verkeersboetes voor fietsers in Eindhoven

Door Ankie de Turck 16 september 2018

Stel je voor: je komt bij de Stadsbrouwerij vandaan en heb lekker wat biertjes achter je kiezen. Prima toch, want je bent op de fiets? Ja, dat brakke ding dus. Bel stuk, lamp kapot, je kent het wel. Het zal je een zorg zijn, je wilt in één rechte lijn naar huis nu. Maar vergis je niet, want als fietser heb je je ook aan regels te houden, anders volgen verkeersboetes. En die zijn niet misselijk!

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

BOB?

via GIPHY

We zeggen met zijn allen wel: ‘ja lekker, doe er nog maar een, ik ben op de fiets’. Maar wist je dat je ook op de fiets niet beschonken mag rijden? Heb je meer dan 0,54 promile alcohol in je bloed? Dan kun je een boete krijgen van €130,- Echt waar. En ben je er gevaarlijk bij aan het doen, kun je er nog wat bovenop krijgen. Werk je niet mee aan de alcoholcontrole? Hopsa, nog eens €90,- extra!

Geen bel op je fiets? Ding, dong, dokken

via GIPHY

Soms raak je al fietsend in van die situaties verzeild waarbij je even moet laten weten dat je er bent. Op de Kruisstraat bijvoorbeeld. Alhoewel een flinke JOEHOE! ook volstaat, is een fietsbel verplicht. Helemaal geen bel? €35,-. Wel een bel, maar werkt ‘ie niet? Oók een bekeuring van €35. Katsjing!

Optelsommetje

via GIPHY

Even los van dat we eigenlijk allemaal wel weten dat fietsen in het donker zonder goede verlichting écht levensgevaarlijk is, kan het je ook op behoorlijk wat boetes komen te staan. Voor- of achterlicht stuk: €55,-. En als je een handhaver treft met een slecht humeur, of jij hebt zelf een grote mond, dan kun je hier ook nog boetes voor krijgen: geen trapperreflectoren: €35,-, geen wielerreflectoren €35,- en is dat rode reflectieding aan de achterkant stuk: €35,-. Even tellen: da’s bij elkaar €160,-!

Verkeerde kant op

Even afsnijden om sneller op de plek van bestemming te zijn kan je duur komen te staan. Als je tegen rijrichting inrijdt en je wordt gesnapt kun je €55,- aftikken. Misschien vanzelfsprekend, maar flik je dit kunstje op een autoweg of snelweg als fietser (het staat echt zo beschreven bij het openbaar ministerie), dan ‘geldt een hoger tarief’.

Niet daar!

Verboden je fiets te stallen. Als dat bordje er staat – het officiële verkeersbord dus – en je zet hem er wel neer? Dan zou je zomaar €35,- over kunnen moeten maken aan justitie. Zonde van je geld. En dat bord staat er waarschijnlijk niet voor niets. Zet dat stalen ros voortaan dus maar gewoon de de rekken aan bijvoorbeeld de Kerkstraat.

Even geduld aub

Boerendijk Chystantstraat kruispunt Bouwapp Woerden vervanging verkeerslichten
Foto: indebuurt Woerden

Bij sommige stoplichten, zoals die bij de Boutenslaan of de Boschdijk, moet je echt lang wachten. Maar heb je haast, ben je ongeduldig en steek je tóch over zonder te wachten op groen? Kan je zomaar €90,- kosten. Pittig hè? En linke soep ook nog natuurlijk. Geduld mensen, is een schone zaak.

Bocht om, arm uit!

via GIPHY

Hoe vaak heb je als automobilist bij een rotonde gestaan, dat de fietsers niet aangaven dat ze af gingen slaan? En hoe vaak heb je als fietser als een halve ‘zot’ je arm uit gestoken om aan te geven, stoppen, ik kom eraan, want ik ga hier oversteken! Een rottige situatie voor alle weggebruikers. En niet je arm uitsteken als je afslaat… Kan je €35,- kosten. Dus!

Lees ook:

Boetes in Eindhoven

Zoveel boetes zijn in Eindhoven uitgedeeld voor onverzekerd rijden

Lekker cruisen in je auto of op je brommer? Hartstikke leuk! Zorg er wel voor dat je altijd, maar da...
Hondenbelasting Eindhoven

Zo weinig boetes zijn er in Eindhoven uitgedeeld voor hondenpoep

Hondenpoep is vies, stinkt en plakt onder je schoen. Daarom is het netjes om de ontlasting keurig op...
Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.