4 x struggles die je herkent in de fietsenstalling in Eindhoven (in gifjes)

Door Ankie de Turck 17 februari 2019

Je fiets parkeren in de fietsenstalling(en) in onze stad is een crime, dat weet zo’n beetje iedere Eindhovenaar. En daarom dit fantastische lijstje. Deze situaties herken je vast. 

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Leeg plekje vinden

via GIPHY

Open deur: maar dit is uiteraard het eerste wat je moet doen. Zoek je een leeg rek tijdens de spits in de ochtend? Succes daarmee! Zeker een plekje in één van de onderste rekken gaat hem waarschijnlijk niet worden. Vooruit, we kijken toch even bij een andere rij. En de volgende. En daar gaat je trein of bus!

De bovenste fietsenrekken

via GIPHY

Ja: die bovenste fietsenrekken verdienen een aparte vermelding. Want jee, wat een ondingen zijn dat. Het is al een crime om je fiets erop te krijgen en dan moet je de boel er ook nog inschuiven. En soms is dat even flink wrikken, aangezien je geheid vast komt te zitten in de remkabels van de buurman.

Waar is mijn fiets nou?

via GIPHY

Had je ’s ochtends haast en heb je je tweewieler geparkeerd in het eerste rek dat vrij was? Dan kan het weleens lastig zijn om hem ’s avonds weer terug te vinden. Weet jij veel waar je hem in de hectiek achter hebt gelaten. Dat wordt rondjes lopen… Kleine tip: geef je achterspatbord een herkenbaar kleurtje of hang iets opvallends aan de bagagedrager. Zoekt net iets handiger.

Je stoot je hoofd

Oh ja, nog even terug naar die bovenste fietsrekken. Kijk uit dat je er niet met je hoofd tegenaan butst. Als je je fiets op slot zet moet je namelijk best een stukje naar voren hangen. Kom je iets te vroeg omhoog, dan heb je zo een jaap te pakken.

Lees ook:

MAG DAT: zelf een ‘verboden fietsen te plaatsen’ sticker op je raam plakken?

Je hebt ze vast weleens gezien (of misschien heb je er zelf een): bordjes of stickers achter het raa...
Fietsen in Eindhoven

5 x emoties die je voelt als fietser in Eindhoven (in gifjes)

Wij zijn gek op Eindhoven. Echt hoor. Maar laten we eerlijk wezen: een fietsritje hier - in dit chao...
<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.