Vaste camera op Vestdijk tegen junks en bedelaars

Door Arno de Natris 3 mei 2017

Het is niet het meest veilige stukje Eindhoven. Junks en zwervers zorgen er voor flink wat overlast. Daarom heeft de burgemeester besloten dat er een vaste camera op de Vestdijk komt, zodat overlastplegers weten dat ze bekeken worden de rust zal wederkeren.


Al jaren zorgen zwervers en drugsverslaafden voor overlast op de Vestdijk. Je zult het vast al eens gemerkt hebben en zo niet, dan legt de burgemeester even uit waar die overlast dan zoals uit bestaat: “Bedelen, lastig vallen van passanten, onjuist bejegenen van voornamelijk vrouwelijke passanten, nuttigen van alcohol, gebruik van verdovende middelen, handelen in verdovende middelen, stelen van fietsen, openlijke geweldpleging met name onderling tussen de doelgroepen en berovingen in de nachtelijke uren.”

Burgemeester Jorritsma en zijn voorganger hebben al eerdere tijdelijk een camera laten ophangen en daardoor werd de overlast minder. Ging die camera weg, dan nam het weer toe. Daarom is nu besloten er een vaste camera op te hangen. Dan kun je gewoon weer veilig over de Vestdijk, zonder lastig gevallen te worden.

adv.