Vakantiegangers opgelet: 7 x tips om te voorkomen dat dieven bij jou inbreken!

Door Chloë van der Smitte 11 juli 2019

Lig jij straks met een heerlijke cocktail in je hand aan de Spaanse costa? Let dan goed op: in juli en augustus slaan inbrekers graag hun slag omdat we lange tijd van huis zijn. Vooral Eindhovenaren zijn de pineut, blijkt uit onderzoek van Independer. Bij ons ligt het gemiddelde een flink stuk hoger dan in andere Brabantse steden. Dat wordt voorzorgsmaatregelen nemen!

Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

Vergelijkingssite Independer onderzocht hoe het in Noord-Brabant gesteld is met de inbraken tijdens de zomermaanden. Daar kwam positief nieuws uit:  in 2018 is er 17,8 procent minder ingebroken ten opzichte van 2017.

Eindhoven gevoelig voor zomerinbraken

Echter is er wel een hele grote maar. Eindhoven heeft van alle Brabantse steden de slechtste score. Waar het gemiddelde in Brabant ligt op 33 inbraakincidenten per 100.000 inwoners, ligt dat aantal in Eindhoven een stuk hoger: 122,7 inbraken per 100.000 inwoners. Geen slecht idee om daarom wat extra maatregelen te nemen zodat je zorgeloos van je vakantie kan genieten. Wij hebben de beste tips voor je op een rij gezet!

Licht de buren in

Beter een goede buur dan een verre vriend, toch? De buren kunnen een oogje in het zeil houden voor je. Zien ze iets verdachts? Zij kunnen je meteen inlichten, of, als het nodig is, de politie inschakelen.

Vertel niet op sociale media dat je op vakantie gaat

Het liefst schreeuw je het van de daken dat je drie weken gaat backpacken door Vietnam, maar let op. Scherm je berichten zoveel mogelijk af voor buitenstaanders: zet niks openbaar. Inbrekers zitten ook op Facebook en Instagram en struinen het internet maar al te graag af voor dat soort berichten.

Pak niet in het volle zicht de caravan in voor je woning

Op vakantie met de caravan? Pak het niet in volle zicht in voor je huis. Soms kan het niet anders, maar probeer het dan in ieder geval in de avonduren te doen zodat het niet zo opvalt.

Zorg dat de post weggehaald wordt

Overvolle brievenbussen zijn verraderlijk! Vraag iemand die af en toe langskomt en de brievenbus leegt voor je.

 Vraag of de buren hun auto op jouw oprit zetten

Een kleine moeite, en het huis ziet er meteen bewoond uit!

Vraag of je buren de gordijnen af en toe open en dicht doen

Heb je buren of iemand anders die je plantjes water komt geven? Vraag meteen of ze ook af en toe de gordijnen open en dicht willen doen. Hierdoor lijkt het toch alsof je thuis bent.

Hang geen adreslabel aan je koffer

Geloof het of niet, maar inbrekers houden zich maar al te vaak op in de vertrekhal en slaan toe als jij op je vakantiebestemming bent. Houd het dus liever bij een telefoonnummer op je adreslabel.

Woninginbraak Eindhoven

Zo groot is de kans op een woninginbraak in Eindhoven

Voor inbrekers maakt het uiteraard uit waar je huis staat. Zo is de kans dat jouw woning wordt doorz...
strand evoluon

Jaa! Kom maar op met jouw vakantiefoto’s en verhalen!

Waar gaan Eindhovenaren eigenlijk naartoe in de vakantie? Wij willen het heel graag weten! Dus kom m...

Mag dat: Je woning verhuren tijdens de vakantie?

Ga je deze zomer een paar weken op vakantie? Dan wil je misschien wel je woning verhuren aan toerist...
Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.