Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Twee snelteststraten in Eindhoven geopend: ‘Binnen een kwartiertje de uitslag’

Door Chloë van der Smitte 26 oktober 2020

De eerste twee corona snelteststraten zijn gisteren en vandaag (25 en 26 oktober) geopend in Eindhoven. Bij beide locaties zeggen de exploitanten te werken met door het ministerie goedgekeurde sneltesten: “Binnen een kwartier heb je de uitslag.”

Update 27 oktober: Door omstandigheden is de locatie aan de Avignonlaan uitgesteld. De organisatie laat weten dat het eind deze week wel gaat gebeuren, maar dan op een ander adres. 

Update 29 oktober: De nieuwe locatie is bekend: aan de Jo Goudkuillaan 11 op het parkeerterrein van Restaurant de Luytervelde. Deze sneltestlocatie vervangt de locatie aan de Avignonlaan en opent vrijdag 30 oktober. 

De eerste snelteststraat opende zondag 25 oktober op het terrein van logistiek bedrijf MSG aan de Avignonlaan 55. Vandaag opent een tweede snelteststraat bij het Evoluon aan de Noord Brabantlaan 1a. Bij beide snelteststraten wordt met de Abbott COVID19 antigeen sneltest gewerkt. Allebei de partijen geven aan dat de GGD ingelicht wordt zodra iemand positief test op het coronavirus.

Zo werkt het

Voor de vestiging bij het Evoluon kun je hier online een afspraak maken. De snelstraat is dagelijks geopend tussen 8.00 en 18.00 uur. De kosten bedragen €99,- exclusief BTW. Nadat je een plek gereserveerd hebt, ontvang je een bevestiging in je mailbox. Vervolgens kom je op het afgesproken tijdstip naar de locatie. Er wordt een neusswab afgenomen door een getraind verpleegkundige. De uitslag krijg je binnen 15 minuten in je mail.

Avignonlaan

Voor de vestiging aan de Jo Goudkuillaan kun je hier online een afspraak maken. De teststraat is vanaf 30 oktober dagelijks geopend tussen 9.00 en 17.00 uur. De kosten bedragen €120,- exclusief BTW. Ook hier ontvang je een bevestiging in je mail nadat je een plekje gereserveerd hebt. Er wordt een neus- en keelmonster afgenomen door medewerkers met een BIG-registratie. Ook hier krijg je de uitslag binnen 15 minuten in je mailbox.

Kritische inspectie

Commerciële snelteststraten schieten als paddenstoelen uit de grond in het hele land. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) riep mensen pas nog op voorzichtig te zijn met commerciële aanbieders omdat ze niet altijd betrouwbaar zouden zijn. De inspectie onderzoekt momenteel nog meldingen die betrekking hebben op de hygiëne, onbetrouwbare testen en uitslagen die niet doorgegeven worden aan de GGD, meldt het ED. Volgens de inspectie wordt er ook niet altijd gewerkt met artsen die een zogeheten BIG-registratie hebben. Zorgverleners in het BIG-register moeten iedere vijf jaar aantonen dat ze voldoen aan de eisen die gelden voor hun basisberoep.

Goede verstandhouding met GGD

Volgens Jasper Krimp, exploitant van de teststraat op het terrein van MSG, hebben zijn medewerkers die BIG-registratie: “Dat kan een verpleegkundige zijn maar bijvoorbeeld ook een fysiotherapeut.” De ondernemer zou een prima verstandhouding hebben met de GGD. “Toen we in Hilversum opende, heeft de gemeente met de GGD gebeld. Die gaven toen aan blij te zijn met ons. Zo komen er bij ons veel mensen die geen klachten hebben maar een verklaring nodig hebben omdat ze op reis gaan. Die hoeven ze bij de GGD nu niet te testen en daarmee kunnen ze de wachttijd beperken”, aldus Krimp aan het ED.

Zou jij een sneltest doen bij een van deze twee commerciële snelteststraten? We zijn benieuwd!

Lees ook:

john jorritsma

Burgemeester Jorritsma zoekt Eindhovenaren die iets positiefs doen in deze coronatijd

De coronacrisis raakt ons allemaal. Maar juist in deze zware tijden moeten we positief blijven met z...

Daten in coronatijd: 5 x leuke activiteiten die je wél nog kunt doen

Je hebt nét iemand ontmoet en wilt volop gaan daten met die leukerd, tot het coronavirus roet in het...
sietske aussems

Sietske Aussems had corona: ‘Je weet niet wat je overkomt ‘

Het zou donderdag 1 oktober een feestelijke dag moeten zijn: de officiële opening van Sietske Aussem...

 

adv.